Policija aicina uzmanīties no viltus brokeriem un citiem "finanšu speciālistiem" 4

 
Nozare.lv | 22.maijs 2021 7:59

Policija aicina Latvijas iedzīvotājus uzmanīties no telefonkrāpniekiem - viltus brokeriem, finanšu regulatoriem un citiem "finanšu speciālistiem", aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Lai īstenotu noziegumu, krāpnieki zvana no ārvalstu numuriem un izliekas par dažādu uzņēmumu finanšu brokeriem vai arī par dažādiem cita aroda "finanšu speciālistiem".

Krāpnieki piedāvā palīdzību visā investīciju ieguldīšanas procesā. Ja persona atsakās iesaistīties komunikācijā, krāpnieki kļūst uzstājīgi un pat rupji.

Pārsvarā krāpnieki runā krievu valodā. Mēģinot sākt komunikāciju latviešu valodā, viltus brokeri atzīst, ka nerunā latviski. Taču nedrīkst izslēgt arī iespēju, ka krāpnieki turpmāk var komunicēt citās valodās.

Komunikācijā ar personām, kuras piekritušas iesaistīties investīciju ieguldīšanā apšaubāmās virtuālās platformās, "finanšu speciālisti" izmanto telefona numurus, kas reģistrēti dažādās valstīs, piemēram, Lietuvā, Igaunijā, Portugālē, Itālijā, Austrijā, Francijā, Beļģijā, Anglijā un citās valstīs.

Iesākumā saziņa ar krāpniekiem notiek telefoniski, bet vēlāk, potenciālajiem ieguldītājiem piekrītot piedāvājumam, komunikācija turpinās, izmantojot kādu no tērzēšanas lietojumprogrammām, piemēram, "Skype".

Visos gadījumos krāpnieki izmanto paņēmienu, kas liek cilvēkiem noticēt peļņas iespējai, proti, iesākumā cilvēki redz kapitāla pieaugumu, taču tas ir mākslīgi uzģenerēts. Krāpnieki pārliecina cilvēkus sākt investēt, izmantojot dažādas Latvijā nereģistrētas virtuālas interneta platformas.

Tālākā darbība ir tāda, ka ar "finanšu speciālistu" palīdzību uzticīgie iedzīvotāji savos datoros izveido norēķina kontus virtuālās interneta platformās un tiek sākta investīciju ieguldīšana.

Krāpnieki var lūgt arī ieinstalēt datoros programmatūras, kas ļauj tiem attālināti pieslēgties upura datoram, piemēram, "TeamViewer", "AnyDesk" un citas. Vēlāk krāpnieki, izmantojot minēto piekļuvi, var tikt arī pie upura kontiem un maksājumu līdzekļiem.

Lai pasargātu sevi no šāda veida krāpniekiem, Valsts policija atgādina - ja zvanītāja numurs nav pazīstams, tad sarunas laikā jābūt īpaši piesardzīgam un nedrīkst izpaust savus personas datus, tas varētu būt krāpnieku mēģinājums sazināties. 

Pirms investīciju platformu izmantošanas un darījumu veikšanas Valsts policija aicina pārliecināties, vai minētais uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, kādi ir tā darbības veidi un cita veida informācija, kas liecina par uzņēmuma darbspēju, kā arī noskaidrot, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci.

 
Visi komentāri
 
ātri un izdevīgi 25.maijs 2021 15:45
0 0 Atbildēt

Palīdzēsim nopirkt nākotnes naudu - bidkoinus. Konsultācijas un operācijas. Jūsu nauda + mūsu pieredze = peļņa. Pārsvarā mūsu. Nokārtais deguns - jūsu. Rindā, stājieties rindā! Un nenokavējiet, rīt jau būs dārgāk!

Renee64 6.novembris 2021 18:59
0 0 Atbildēt

Ja esat pazaudējis naudu krāpniecības rezultātā vai sniedzis savu informāciju krāpniekam, jūs joprojām varat atgūt zaudēto naudu. Tomēr ir darbības, kuras varat veikt nekavējoties, lai ierobežotu bojājumus un pasargātu sevi no turpmākiem zaudējumiem.

Man ir bijusi sava daļa bināro opciju krāpniecības, es zaudēju vairāk nekā 200 000 USD, un man joprojām tika teikts, ka jānosūta vairāk naudas, lai atbloķētu savu kontu. Es sazinājos ar Lallroyal Company, un viņi man palīdzēja atgūt naudu.

Ja esat kādreiz ticis apkrāpts vai pazīstat kādu, kurš ir ticis apkrāpts, Lallroyal Recovery Team ar savu vietni Lallroyal

.org google atgūs jūsu zaudēto naudu. Tā ir atveseļošanās komanda, kas specializējas līdzekļu vākšanā, neatkarīgi no tā, vai tās ir kriptovalūtas, bitkoīns, forex, sams/romantikas krāpniecība.

Aija 12.marts 2023 18:25
0 0 Atbildēt

Lallroyal , viņiem jāraksta angliski?

Anna M. 8.novembris 2022 15:41
0 0 Atbildēt

We should stop blaming victims and accusing them of being greedy; I wasn't greedy and I'm pretty smart, but I still fell victim and was only saved by expertise on reversalpro , c0m. I was fortunate, but there are many other victims out there who have been completely destroyed and are helpless.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti