Pēc desmitiem autobraucēju ierašanās "Elkor plaza" stāvlaukumā policija nekonstatē aizliegtu pulcēšanos vai citus pārkāpumus 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 19.jūnijs 2021 13:15

Pēc daudzu autobraucēju ierašanās universālveikala "Elkor plaza" stāvlaukumā Valsts policija (VP) piektdienas vakarā nav konstatējusi aizliegtu masveida pulcēšanos vai citus pārkāpumus, aģentūrai LETA apliecināja VP preses pārstāve Līna Kaļķe.

Šajā vietā jau pēc veikala slēgšanas bija ieradušies vairāki desmit automašīnu, taču policija, jau iepriekš saņemot informāciju par masveida pulcēšanās plāniem, bija nosūtījusi patruļas uz stāvlaukumu.

Atbraukušie autovadītāji un viņu pasažieri nekādus Covid-19 ierobežojumu pārkāpumus nepieļāva un vēlāk aizbrauca.

Jau ziņots, ka aizvadītajās nedēļas nogalēs policija ir konstatējusi vairākus gadījumus, kad jaunieši vakaros masveidā pārkāpj gan ceļu satiksmes noteikumus, gan epidemioloģiskās drošības prasības, organizējot spontānas pulcēšanās dažādās vietās, īpaši stāvlaukumos, Rīgas reģionā.

Konstatēts, ka personas šajos nesaskaņotajos publiskos pasākumos uzvedas agresīvi, īpaši pārvietojoties ar transportlīdzekli - vairākkārt konstatēta agresīva braukšana, tajā pat laikā daudzas automašīnas nav atbilstošā tehniskajā stāvoklī.

Tāpat vēlās vakara stundās tiek traucēts sabiedriskais miers, skaļi klausīta mūzika, kā arī šāda masveida pulcēšanās ir risks epidemioloģiskajai drošībai, jo šobrīd aizvien spēkā ir dažādi ierobežojumi.

Policija rūpīgi seko līdzi informācijai par iespējamu neatļautu pulcēšanos, un likumsargiem zināms, ka arī šajā nedēļas nogalē tādas tiek plānotas.

Policija brīdina, ka tiek konstatēta un apkopota informācija gan par pārkāpumiem, gan par, iespējams, iesaistītajām personām šajās darbībās.

Lai turpmāk novērstu šādus neatļautus pasākumus, kuru laikā tiek pārkāpta virkne noteikumu, Valsts policija sadarbībā ar vairākiem tirdzniecības centriem Rīgā ir vienojusies pēc to darba laika slēgt automašīnu stāvlaukumus.

Policija atgādina, ka, ņemot vērā šī brīža epidemioloģisko situāciju, publiskos pasākumos bez ierobežojumiem var pulcēties tikai personas, kuras ir vakcinētas, izslimojušas Covid-19 vai pēdējo 48 stundu laikā ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs, vai arī pēdējo sešu stundu laikā ir veikts Covid-19 ātrais antigēnu tests un tas ir negatīvs. Savukārt, ja šīs prasības netiek ievērotas, publiski pasākumi nedrīkst notikt. Savukārt privātos pasākumos ārtelpās drīkst pulcēties līdz 20 personām no dažādām mājsaimniecībām.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
UPSS 19.jūnijs 2021 15:44
6 0 Atbildēt

Vakar gribēju saņemt/ izņemt sūtījumu no Omnivas pakomāta, bet policija bija pamanījusies slēgt šo laukumu. Vai tas ir normāli?

reku 19.jūnijs 2021 16:13
3 0 Atbildēt

Tas nav normāli.Režīms.

jupis 19.jūnijs 2021 18:29
3 1 Atbildēt

normāli var pulcēties brīvā dabā,menti tur nesmird

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 5

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti