Policija Jāņu dienā sola pastiprināti kontrolēt satiksmes drošību 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.jūnijs 2021 8:31

Lai atturētu autobraucējus no likumpārkāpumiem svētku laikā, Valsts policija (VP) Jāņu dienā sola strādāt pastiprinātā režīmā.

Autovadītāju, kas sēdušies pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kontrole ir viena no būtiskākajām Valsts policijas prioritātēm Līgo svētku laikā, norāda policija.

Policija pastiprinātā režīmā sāka strādāt no 22.jūnija un turpinās to līdz 28.jūnijam.

Alkohola reibumā izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaits pēdējo desmit gadu laikā ir pieaudzis par 57%, bet cietušo skaits tajos - par 18%, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

VP dati liecina, ka šā gada pirmajos piecos mēnešos alkohola reibumā pieķerto autovadītāju skaits ir 1428, un tas ir pieaugums par 2% pret pagājušā gada līdzvērtīgu periodu.

2020.gadā notikuši 733 negadījumi, kuros autovadītājs bija alkohola reibumā, savukārt 2010.gadā šādi negadījumi bija 468, liecina VP informācija.

Ik gadu Līgo svētku laikā notiek vidēji divi negadījumi dienā, kuros autovadītājs bijis alkohola reibumā, un tā ir gandrīz desmitā daļa (7%) no visiem šo svētku laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem.

Arī šogad CSDD rīko sociālo kampaņu ar moto "Dārgs prieks", aicinot autovadītājus uz saprātīgu rīcību un neizvēlēties bīstamo savienojumu - alkohola lietošanu un braukšanu reibumā. Kampaņas uzdevums ir uzlabot drošību ceļu satiksmē, mudinot autovadītājus rīkoties atbildīgi un nebraukt reibumā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 24.jūnijs 2021 13:58
2 0 Atbildēt

Lietus aizskaloja visus projām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti