Šogad Jāņu brīvdienās pieaudzis ceļu satiksmes negadījumu un cietušo skaits 23

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.jūnijs 2021 12:29

Šogad garajās Jāņu brīvdienās, salīdzinot ar aizvadīto gadu, pieaudzis gan ceļu satiksmes negadījumu, gan tajos cietušo skaits, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Viņš atklāja, ka līdz sestdienai reģistrēti 444 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 109 personas, bet trīs gājušas bojā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā līdz šim brīvdienu laikā aizturēti 104 vadītāji, no kuriem vairāk nekā 50 šoferi bija vairāk nekā 1,5 promiles reibumā, savukārt vēl vairāk nekā 30 autovadītāji bija pārsnieguši vienu promili.

Divi autovadītāji pieķerti pie stūres narkotisko vielu iespaidā.

Lūgts vērtēt situāciju uz ceļiem svētku laikā kopumā, Jančevskis uzsvēra, ka tā neuzlabojas, un tāpat iedzīvotāji lieto dažādas apreibinošas vielas un sēžas pie stūres. Līgo diena bija salīdzinoši mierīga - aizturēti 19 vadītāji alkohola reibumā un viens narkotisko vielu ietekmē, kamēr Jāņu dienā aizturēti jau 26 autovadītāji un viens narkotisku vielu iespaidā.

No Jančevska teiktā izriet, ka abās svētku dienās, salīdzinot ar aizvadīto gadu, pieaudzis negadījumu un tajos cietušo skaits. Tāpat šī gada statistikā ir viens bojāgājušais, kura pērn nebija.

"Pēc būtības šajos svētkos reibumā esošo skaits varbūt ir mazāks nekā pērn, bet negadījumu un cietušo skaits ir pieaudzis. Situācija nav uzlabojusies un tauta vieglprātīgi attiecas pret noteikumiem," secināja Valsts policijasSatiksmes drošības pārvaldes priekšnieks.

Svētdien beidzoties brīvdienām un daudziem dodoties mājup, Jančevskis aicina visus pirms došanās mājup apzināt savu stāvokli un novērtēt, vai pēc garās svinēšanas šoferis spēs ievērot visus noteikumus un neradīt situācijas, kas var beigties negatīvi. Tāpat viņš mudināja būt piesardzīgiem un cienīt vienam otru satiksmē.

Arī svētdien un pirmdien Valsts policija turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu autovadītājus, kas sēdušies pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļek 28.jūnijs 2021 13:29
8 0 Atbildēt

Tas sievasbrālis dzemdēja, ka bija jāskrien? Pareizi raksta - cik dumam jābūt lai svētku dienās nerēķināties ar ilgāku laiku ceļā. Un šis tomēr ir nopircis tiesības....

Tiešām 28.jūnijs 2021 11:48
7 0 Atbildēt

Došlo.

Tavam sievasbrālim tiešām sūdi spiež uz smadzenēm...

Taču zināja, ka svētku dienas, satiksme intensīva, palēnināta, ar auto bieži brauc dāmas, kamēr kungi "saguruši"...

Var tak ierēķināt pusstundu lieku, bet nē - šim dirsa deg...Vazelīnu aizmirsa iepirkt...

Alkāniem 27.jūnijs 2021 13:51
6 4 Atbildēt

Atņemt tiesības uz atlikušo mūžu, tarataiku konfiscēt par labu valstij. Bērnus izņemt no dzērājģimenes un nodot autoskolā, kur tiem iemācītus droši un pareizi braukt ar auto. Pjaņicām ir jābaidās elpot, kur nu vēl sēsties auto.

Tiem, kas teiks ka nav jau tik traki - dabūjiet sev purnā alkāna vadītu auto un tad parunāsim vēlreiz. Ja varēsiet sazināties no smilšu bedres.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti