Agresīva braukšana rada bīstamību visiem ceļu satiksmes dalībniekiem 18

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 30.jūnijs 2021 13:37

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, ikdienā veicot patrulēšanu, konstatē dažāda veida pārkāpumus ceļu satiksmē, tostarp tiek uzsākti administratīvie procesi par agresīvu braukšanu.

Valsts policija atgādina, ka agresīva braukšana atstāj sekas! Kā, piemēram, jūnijā Brocēnu novadā automašīnas “BMW” vadītājs, braucot agresīvi, iekļuva negadījumā, kurā kopumā tika iesaistītas četras automašīnas.

29.jūnijā ap pulksten 22.20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, patrulējot Liepājā, fiksēja transportlīdzekli “Škoda”, kuras vadītājs Liepājā, Jūras ielā, virzienā no Radio ielas puses, regulējamā krustojumā ar Lielo ielu un Kārļa Zāles laukumu, iebrauca un šķērsoja krustojumu taisnā virzienā no kreisās malējās braukšanas joslas, kas paredzēta braukšanas tikai pa kreisi, uz Tramvaja tiltu. Vadītājs, šķērsojot Lielo ielu, iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, radot traucējumus vienmērīgai braukšanas plūsmai, ignorējot pārējo ceļu satiksmes dalībnieku intereses, veicot vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izpaudās kā agresīva braukšana.

Atgādinām, ka agresīva braukšana atstāj sekas – tā rada bīstamību ne tikai sev, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem! Kā, piemēram, 11.jūnijā Brocēnu novadā notika ceļu satiksmes negadījums – sadursme starp četrām vieglajām automašīnām.

Brocēnu novadā, Blīdenes pagastā, pa autoceļu A-9 vīrietis agresīvi, satiksmei bīstamā un traucējošā veidā vadīja transportlīdzekli “BMW”, kas izpaudās kā, priekšā braucošā transportlīdzekļa “Opel Astra” apdzīšana – ceļa posmā, pirms pagrieziena, pa labi, kas traucē redzamību, nepārliecinājās vai pēc apdzīšanas viņš varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli, kā arī vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi.

Vīrietis, pamanot pretī braucošo transportlīdzekli “Volkswagen Golf”, atgriezās iepriekšējā brauktuves pusē, kur notika sadursme ar iepriekš minēto transportlīdzekli “Opel Astra”. Pēc sadursmes vīrieša vadītais transportlīdzeklis “BMW” ietriecās ceļa labās puses aizsargbarjerā, pēc kā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur sadūrās ar pretī braucošo automašīnu “Volkswagen Golf”. Savukārt pēc sadursmes ar automašīnu BMW, automašīna “Opel Astra” ietriecās labās puses ceļa norobežojošajā aizsargbarjerā, pēc kā iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, saduroties ar automašīnu “Mercedes Benz”.

Negadījumā tika bojāti visi iesaistītie transportlīdzekļi, ceļa norobežojošā aizsargbarjera, kā arī cieta automašīnas “Opel Astra” vadītāja.

Valsts policija atgādina, ka nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām. Valsts policija aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt sevi un apkārtējos.

 

 

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 30.jūnijs 2021 13:50
6 1 Atbildēt

Bīstamo manevru wāgens, viss jau ir nosaukumā.

Pļek 30.jūnijs 2021 17:52
4 3 Atbildēt

muļļa ir tas, kas nejēdz apdzīt un ilgi sēž astē, rīvējoties kā nogribējies suns, beigās neiztur un sāk signalizēt ar lampām vai skaņas signālu, atzīstoties faktā ka ir lohs un pamuļķis.

Ko tu saki par šādu viedokli.

LMT 30.jūnijs 2021 14:37
4 0 Atbildēt

Viedi vārdi, draugs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti