Rīgas centrā darbu sāk policijas velopatruļas 3

 

Foto: RPP

Nozare.lv | 24.aprīlis 2022 8:24

Sākoties siltā laika periodam, Rīgas centrā darbu sākušas Rīgas Pašvaldības policijas velosipēdu patruļas, aģentūru LETA informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

To pienākumos galvenokārt ietilps patrulēt pa Rīgas centra veloceliņiem, kur tiks pievērsta uzmanība automašīnām, kas novietotas uz ietvēm vai veloceļiem. Velopatruļu uzdevums ir arī patrulēt parkos, kur tiks pievērsta uzmanība atpūtniekiem, kuri parkā nolēmuši lietot alkoholiskos dzērienus, kā arī pievērst uzmanību citiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.

Savukārt, sākoties skolēnu vasaras brīvlaikam, velopatruļas darbu sāks arī citās Rīgas apkaimēs.

Tāpat policija Rīgas centrā pievērsīs lielāku vērību apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, jo pēdējo mēnešu laikā novērots, ka autovadītāji kļūst arvien nekaunīgāki, novietojot spēkratus uz ietvēm un veloceļiem. Savukārt, iestājoties siltajam laikam, pilsētā ir vairāk gājēju un velosipēdistu, kurus šāda autovadītāju rīcība var apdraudēt, skaidro Sadovskis.

Aprīlī Rīgas centrā policija par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem piemērojusi 758 sodus, no tiem 285 par pārkāpumiem stāvvietās, 140 par automašīnas novietošanu stāvēšanas aizlieguma zonā, 130 par stāvēšanu apstāšanās aizlieguma zonā, 64 - par stāvēšanu uz ietves vai velosipēdu ceļa, bet pārējie bijuši par citiem apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

Pagājušajā gadā Rīgas Pašvaldības policija galvaspilsētā kopā piemērojusi 33 707 sodus par dažādiem pārkāpumiem ceļu satiksmē.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iJuris 25.aprīlis 2022 13:58
1 2 Atbildēt

Vai šie varonīgie policisti pieskatīs arī pārdrošos velovadītajus.

Varētu publiski izlikt soda apmērus par csn neievērošanu velovadītājiem un to cik daudz tādu ir sodīts.

Tā kā velosipēds nav obligāti jāaprīko ar vnz, tad ir ļoti grūti saukt pie atbildības tos, kurus pārkapuma brīdī fiksē kāda kamera.

Piedāvāju obligātu prasību visus velosipēdus aprīkot ar VNZ, sods par braukšanu ar nereģistrētu velo bez VNZ apm 1000eur.

Tas ļautu velovadītajus fiksēt video, un pierādījumus iesūtīt VP.

Ar šādu rīcību tiktu uzlabota savsatrpējā cieņa un tiesības un vienlīdzīgiem un godīgiem apstākļiem visiem satiksmes dalībniekiem.

Un tiklīdz būs VNZ, tā arī OCTA pienāktos. Šādi velovadītājiem būtu lielāka atbildība likuma priekšā.

Ar būtu arī jāapmāca PV darbinieki veikt vienkāršotu pārbaudi velo tehniskajam stāvoklim. Nu bremzes, piedziņa, riepu protektors... Ārējie apgaismes līdzekļi un atstarotāji.

te es atkal par utopiju, bet ja grib justies drošāk uz ielām, būtu jāsāk ar sevi.

reku 25.aprīlis 2022 17:04
1 0 Atbildēt

GaidāmI aizraujoši pakaļdzīšanās skati,velo dueļi.

duraks? 25.aprīlis 2022 22:09
1 0 Atbildēt

Tu velo dzīvē esi redzējis vai tikai bildēs? Kāds protektors velo riepai? Tas vajadzīgs tikai MTB riepai braucot pa grunti. Uz asfalta sliks ir ideālā velo riepa jo tai ir maksimālais saķeres laukums.

Šitādi irsēji var aizdomāties arī par velo drošības jostām, lai tai tikai novorzītu sarunu no neuzmanīgiem lohiem automašīnās uz velosipēdistiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti