Valsts policija atkārtoti aicina gājējus parūpēties par savu drošību; ir ziema – esi uzmanīgs! 8

 

Foto: Publicitātes attēls

VP | 21.janvāris 2023 9:18

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību, pēdējā laikā gana bieži novērojušas, ka arvien vairāk gājēji ir piemirsuši parūpēties par savu drošību diennakts tumšajā laikā.

Jāuzsver, lai gājēji būtu pietiekami labi pamanāmi citiem satiksmes dalībniekiem, ir jāņem vērā vairāki noteikumi.

Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Ikreiz šķērsojot ielu, jāpārliecinās, vai automašīnas vadītājs gājēju redz un, vai spēkrats paspēs nobremzēt. Būtiski ir atcerēties, ka gājējam ir vieglāk ātri noreaģēt un apstāties, nekā automašīnai!

Apdzīvotā vietā un pat apgaismotā vietā, ja laikapstākļi nav labvēlīgi, piemēram, ārā snieg, līst vai ir migla, gājējs, kuram nav gaismu atstarojošas vestes vai apģērbā iestrādāts labi saskatāms gaismu atstarojošs elements, nav redzams!

Galvenais atcerēties, ka atstarotājs jālieto pareizi – tas jāpiestiprina labi redzamā vietā tā, lai to var labi redzēt gan no priekšpuses, gan no mugurpuses. Saskaņā ar Ceļu satiksmes notikumiem, gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam.  

Tāpat likumsargi aicina gājējus būt uzmanīgiem arī pārvietojoties pa gājēju ietvēm – ir ziema un slidens. Policistu novērojumi liecina, ka nereti gājēji arī apzināti mēdz slidināties pa ietvēm – šeit jāņem vērā tas, ka viena soļa attālumā ir brauktuve, proti, viens solis līdz nelaimei, jo šādā situācijā transportlīdzekļu vadītāji var nespēt laikus noreaģēt. Tādēļ, lai izvairītos no bīstamām un nedrošām situācijām, Valsts policija aicina cilvēkus nepakļaut sevi riskam un rūpēties par savu drošību.

Atgādinām, ka gājējs tumšā apģērbā, pārvietojoties gan diennakts tumšajā laikā, gan vāji apgaismotās vietās, autovadītājam ir redzams aptuveni 17 metru attālumā. Tā ir tikai viena sekunde autovadītāja turpmākai rīcībai. Esi redzams pats un parūpējies, lai Tavi tuvākie būtu redzami!

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 21.janvāris 2023 11:44
3 1 Atbildēt

Kad atsitās, tad ieraudzīju!

Pareizā atbilde paskaidrojumā!

CSL 19. pants "Pienākumi un tiesības!"

650 21.janvāris 2023 15:48
2 1 Atbildēt

Visiem autābraucējiem Tumšajā ziemas tumsā (tāpat kā saulainajā vassaras Gaismā) visur un vienmēr ira jābrauc pa ceļa labējo pusi iespējami vistuvāk brauktuves labajai malai! Jā.

Jo, savādāk pastāv reāls riskuss, ka ka kāds (pa to pašu labo apmali) klunkurojošais tumšais gaismu neatstarojošais (600k eur vērtais) kustīgais objekts paliks dzīvs.

Poli cija (izskatās,ka) ira atjēgusēs pēc vairāku gadu totālas bezfilmas (komas).Tā ATGĀDINA (par sevi).Intensīvā kovida karantinizēto lohu ķeršana šo dienestu savulaik bija pilnībā dezorganizējusi un galēji nogurdinājusi. Tagad ir sekas,lūk.Sen vairs neviens nav uzrīkojis nekādu ĀKCIJU.Un/vai nav arī noķerts (sodīts) tikpat kā neviens tas bezatstarotāja aizgājējs.Jo nemazām nevar to muudzi tā tik viegli noķert.Un kur vēl tu viņu nafig liksi, kad/ja noķersi..

Līdzīgi kā nupat visos garajos alkoSvētkos nebij pieķerts (aizturēts) neviens ne purnābraucējs, ne arī ass līnijas apdrirsējs, ne kur nu vēl kāds mobili debilās planšettes bakstītājs.Nee.

Kā arī, neviens (mūsu Valsts vadošais) Multi Miljonanārs nava noziedojis nevienu miljardu atstarotāju iegādei.Nabaga poli cijai vairs nava ko izDalīt nabaga Lohiem.Viss dalāmais ir sen jau izdalīts un tagad ira gandrīz tādā kā ritīg galīgā d/sā.Jā.

Ja šitie te bezkaunīgie gājēji (satiksmes Dalībnieki!) apzināti (!) ar iepriekšēju neķītru nodomu slidinās "pa ietvēm"- KĀPĒC viņi (joprojām) nav aizturēti un kāpēc šitā te noziedzīgā nodarbe nav pārtraukta ?? Kas vispār šitas tāds ir - "policija novēroja"? Kur skatās Prokurors, kur Tiesa/taisnā?

Vernons 21.janvāris 2023 18:02
2 1 Atbildēt

CSDD divus rudeņos pēc kārtas izdalīja autobusu pasažieriem pa 10000 atstarojošu vestu! Tātad 20000 par baltu velti vestu! Nu un kur tās ir?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti