Likumsargi Liepājā aiztur vadītāju, kurš iepriekšējā dienā aizbēga no policijas 3

 
Nozare.lv | 4.marts 2023 8:32

Valsts policija (VP) Liepājā apturējusi automašīnas vadītāju un konstatējusi tajā narkotikas, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Vakar, 2.martā, ap plkst.22.15 Valsts policijas darbinieki patrulēja Liepājā, Lībiešu ielā, kur tika pamanītas divas "BMW" markas automašīnas, kuras tika vadītas nepārliecinoši. Likumsargi pieņēma lēmumu automašīnas apturēt, taču viena no automašīnām strauji palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgšanu.

Liepājā, Pulkveža Brieža ielā, turpinot pakaļdzīšanos, Valsts policijas darbinieks, vadot dienesta transportlīdzekli, nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot akmeņiem un, trieciena rezultātā - mājas žogā. Negadījuma rezultātā bojāts mājas žogs un dienesta automašīna, taču negadījumā cietušu cilvēku nav.

Šorīt ap plkst.5 Valsts policijas amatpersonas, turpinot patrulēšanu ar Valsts policijas netrafarēto automašīnu Liepājā, Turaidas ielā pamanīja automašīnu "BMW", kura iepriekš bēga no likumsargiem un turpat vēl divas "BMW" markas automašīnas - viena no tām vakar manīta Lībiešu ielā.

Policisti dienesta transportlīdzeklim ieslēdza skaņas un gaismas signālus, norādot, lai automašīna apstājas, bet tās vadītājs turpināja ceļu, taču pēc aptuveni 40 metriem apstājās. Likumsargi aizturēja divus automašīnā esošos jauniešus. Jautājot, kāpēc automašīnas vadītājs iepriekšējā vakarā bēdzis no policijas, viņš atzinis, ka viņam nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, jaunietis baidījies, ka viņam konfiscēs automašīnu, kā arī atzina, ka esot lietojis marihuānu. Tāpat pie automašīnās vadītāja tika atrasta izžāvēta marihuāna.

Savukārt nepilngadīgais pasažieris arī atzinis, ka lietojis marihuānu un pie viņa atrasta elektroniskā cigarete un cigarešu paciņa bez Latvijas akcīzes markām.

Vienlaikus likumsargi apturēja arī pārējos divus "BMW" markas transportlīdzekļus. Vienas automašīnas vadītājs apstiprināja, ka ir lietojis marihuānu, savukārt otras automašīnas vadītājs uzvedās adekvāti un paskaidroja, ka uz Turaidas ielu aizvedis draugu, jo viņš iepriekšējā dienā pēc bēgšanas esot atstājis tur savu automašīnu, norāda Šeršņova.

Valsts policijas amatpersonas nogādāja visus trīs jauniešus policijas iecirknī, pēc tam - medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai lai noteiktu, vai viņi atradušies narkotisko vielu iespaidā.

Pret visiem aizturētajiem jauniešiem sākti administratīvo pārkāpumu procesi par, iespējams, atrašanos apreibinošo vielu ietekmē. Pret jaunieti, kurš bēga no policijas sākts administratīvā pārkāpuma process par bēgšanu un kriminālprocess par marihuānas glabāšanu.

Savukārt pret nepilngadīgo jaunieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par elektroniskās cigaretes glabāšanu un tabakas izstrādājumu glabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Pret Valsts policijas darbinieku sākts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījumu.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
L39 4.marts 2023 13:46
5 1 Atbildēt

diezgan mulkji.ja izdevas aizraut no musara tad kadu bridi vajadzeja pieklust,nevis vizinaties,bez tam tiesibam,ar to bmw un ko vel tur sapipejushies.vnk mulkji.

Dans 4.marts 2023 22:54
2 0 Atbildēt

Atslēgas vārds,iespējams narkotisko vielu reibumā kurai veikta ekspertīze. Mirgs kautkāds.

Opis 6.marts 2023 11:20
2 0 Atbildēt

Īsumā, pakaļdzīšanās ir bezjēdzīga, tikai sasita darba auto un nevainīgam cilvēkam iznīcināja žogu! Redz ka var aizturēt bēgli bez rallija pa pilsētas ielām un nevienu neapdraudot!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti