Autovadītāja apliecību braukšanai tikai ar automātisko ātrumkārbu ieguvuši 1008 interesenti 44

 
Nozare.lv | 28.oktobris 2013 11:26

Autovadītāja tiesības, kas ļauj satiksmē piedalīties, braucot tikai ar automātisko ātrumkārbu, ieguvuši 1008 vadītāji, liecina Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) informācija.

Kopš 2011.gada augusta, kad šāda iespēja tika dota, līdz 2013.gada septembrim (ieskaitot) iegūtas 1008 vadītāja apliecības. Šādas apliecības izvēlējās iegūt 861 sieviete un 147 vīrieši.

Foto: iAuto.lv

Šajā laikā visvairāk vadītāja apliecību iegūts 2013.gada augustā - 67 (sievietes - 53, vīrieši - 14), kas bija apmēram 3% no 2013.gada augustā iegūtajām B kategorijas vadītāja apliecībām - 2145.

Vismazāk apliecību braukšanai ar automātisko ātrumkārbu iegūts pakalpojuma darbības sākumposmā - 2011.gada oktobrī - 14 apliecības.

Kā skaidro CSDD, personām, kas eksāmenu nokārto ar šāda tipa automašīnu, vadītāja apliecībā tiek ierakstīts 78.kods, kas nozīmē, ka tās drīkst vadīt tikai tādas automašīnas, kas aprīkotas ar automātisko ātrumkārbu. Jāpiebilst, ka šis kods ir vienāds visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tādēļ, arī atrodoties ārpus Latvijas robežām, ārvalstu atbildīgo institūciju pārstāvji var pārbaudīt, vai personas vadītāja apliecībai ir kādi ierobežojumi.

Eksāmens pieejams visā Latvijā.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
44 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 29.oktobris 2013 8:22
11 3 Atbildēt

Aansi - priekš kam???

Es personiski zinu vaitakus desmitus cilvēku, kuri kopš pirmā automāta iegādes manuālajai kārbai pat virsū neskatās! Un nemaz negrib skatīties! Pat pierņem, ja ir pieejams auto tikai ar manuālo kārbu - tad uzskata, ka auto nav pieejams vispār un PRINCIPĀ ar manuālo nebrauc!

Un - vai tāpēc sliktāki? Man labāk lai cilvēks izprot situāciju uz ceļa, un iekļāujas satiksmē un netaisa sūdus, nekā vērtēt cilvēka spējas pēc pedāļu skaita...

Kāds sakars pedāļu skaitam ar spēju iekļauties satiksmē?

Palaidniex 29.oktobris 2013 8:27
8 3 Atbildēt

Zini - ~ 50-60% to, kur likuši tiesības ar manuālo kārbu un kā arī tie, kas vēljoprojām brauc ar tām manuālajām kārbām neprot NEVIENU no Tevis pieminētajiem elementiem! NEVIENU!

VIņi neprot noslēgties pat vienu ātrumu zemāk ejot uz apdzīšanu, ko nuja visai parasts automāts nodrošina ka prieks!

Izšūpošana - zini... milzīgai daļai auto iešūpošanas noslēpums tā arī paliks noslēpums...

Un vienlaicīgu gāzes bremzes lietošanu piekopj tik maz PUBLISKAJĀ satiksmē braucošo, ka piesaku Tev iet un pirkt validolu vairumā JAU TAGAD!

Starp citu prāvai daļāi modernās elektronikas pārbāzto auto ar manuālo kārbu arī varētu nepatikt gāzes un bremzes koplietošana... :D

Palaidniex 29.oktobris 2013 9:36
8 2 Atbildēt

Interesanti vai mūsdienu viebjtālruņa lietotājiem arī pirmos gadus obligāti būtu jālieto vecais vada telefons ar ciparu ripu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti