Igauņi pret riepu maiņu attiecas atbildīgāk 3

 
Latakko | 12.novembris 2013 11:15

Kā liecina riepu centru tīkla Pirelli Key Point novērojumi - tikai neliels skaits autovadītāju Latvijā izvēlas un rezervē riepas savlaicīgi, lielāka daļa to atstāj uz pēdējo brīdī. Savukārt Igaunijā autovadītāji ir atbildīgāki – vairākums domā par riepu izvēli jau septembrī, un novembrī lielāka daļa jau brauc ar ziemas riepām. Latvijā riepu maiņas augstākais punkts vēl tikai priekšā.

Foto: iAuto.lv

Pirelli Key Point riepu centru speciālisti uzsver, ka izvēlēties un rezervēt riepas, nepieciešams savlaicīgi, vislabāk – septembrī vai oktobra sākumā, kad riepu centros ir pieejams visplašākais produkcijas klāsts. Savukārt, uzstādot riepas, jāņem vērā ne tikai likumdošana, bet arī laika apstākļi. Kad vidējā diennakts gaisa temperatūra pazeminās līdz +7⁰ C un zemāk, vasaras riepas zaudē savas īpašības un funkcionalitāti. Šādos apstākļos braukt ar vasaras riepām nav droši, noteikti jāizvēlas ziemas riepas.   

Mārtiņš Zeimanis, Pirelli Key Point tīkla attīstības vadītājs Baltijā: “Riepu centru tīkls Pirelli Key Point darbojas visa Baltijā, un mēs redzam, kā atšķiras patērētāju ieradumi šajās valstīs. Ja Igaunijā autovadītāji jau septembrī dodas uz specializētājiem riepu  centriem -  izvēlas un rezervē   riepas, un uzstāda tās vadoties pēc laikapstākļiem, tad pie mums -  Latvijā, tā dara ļoti reti. To var izskaidrot ar faktu, ka Igaunijas autovadītāji ir pragmatiskāki un atbildīgāki, un vēlas braukt ar riepām, kas ir vislabāk piemērotas viņu automašīnai un braukšanas stilam, nevis ar tādām, kas palikušas veikalā sezonas beigās. Savukārt daudzi Latvijas autovadītāji atstāj riepu izvēli un maiņu uz pēdējo brīdi. Rīkojoties šādi, vadītājiem jārēķinās, ka riepu izvēle var būt ierobežota un vēlamā prece var nebūt pieejama. Šogad, piemēram, īpaši populāras ir jaunās Pirelli Ice Zero riepas. Tomēr ļoti iespējams, ka novembrī šis modelis būs pieejams tikai tiem, kas iepriekš rezervējuši sev riepas. Labas riepas, kas demonstrē izcilus rezultātus testos, kā arī nodrošina labāko cenu un kvalitāti, vienmēr būs pieprasītas un ātri pazudīs no veikalu plauktiem, tādēļ riepu izvēli noteikti nevajag atstāt uz pēdējo brīdi”.

Tirgus tendences rāda, ka Igaunijā novembra sākumā vairākums autovadītāju jau brauc ar ziemas riepām. Tajā pašā laikā, Latvijas autovadītāji nesteidzas mainīt riepas. 

Mārtiņš Zeimanis, Pirelli Key Point tīkla attīstības vadītājs Baltijā: “Jau oktobrī gaisa temperatūra Latvijā svārstījās no -8⁰ līdz +8⁰ C un dažos rajonos bija pat sniegs. Šajās dienās autovadītāji ļoti aktīvi mainīja vasaras riepas uz ziemas, un daudzos autoservisos bija rindas. Taču šobrīd, silto laikapstākļu dēļ, novērojam aktivitātes samazinājumu. Ja tuvākajās dienās gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies, riepu maiņas augstākais punkts tiks sasniegts tikai novembra beigās, pirms oficiālās pārējas uz ziemas riepām, kas pēc Latvijas likumdošanas notiek 1. decembrī”.

 
Visi komentāri
 
andrītis 12.novembris 2013 14:02
0 0 Atbildēt

pagājušogad kritiska temperatūra bija +4.

sniegs 12.novembris 2013 17:40
0 0 Atbildēt

...un ziemas riepas temperatūrā, augstākā par +7 vienkārši izkūst.

aga 23.novembris 2013 21:03
0 0 Atbildēt

Tipisks pārdevēju reklāmraksts.vabūt nākamgad kritiskāis rādītājs būs jau pie +10,tā ap Jāņiem jau pāriesim uz ziemas riepām. Stulbums ar ir Dieva dāvana un ziemas riepas neglābs it sevišķi radžotas pie + 8- 12 grādiem, kā šobrīd.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti