Vēlas vēl bargākus sodus pārkāpējiem (+ video) 93

 
Satiksmes Ministrija | 3.decembris 2013 12:30

Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un samazinātu bojā gājušo skaitu uz Latvijas autoceļiem, rosinās pievērst lielāku uzmanību prevencijas pasākumiem, izmaiņām normatīvajos aktos, kā arī Ceļu policijas darbam.

Par to pirmdien, 2.decembrī, Satiksmes ministrijā (SM) notiekošajā Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēdē vienojās tās dalībnieki.

Foto: Publicitātes attēls

„Pēdējā desmitgadē uz Latvijas ceļiem bija vērojams stabils satiksmes drošības uzlabojums, tomēr šogad progress ir apstājies un situācija ir palikusi iepriekšējā gada līmenī. Desmit gadu laikā ir izdarīts daudz, taču šobrīd ir jādomā par jauniem pasākumiem, kā situāciju uzlabot,” atklājot sēdi, paziņoja A.Matīss.

Drošības padomes sēdes dalībnieki vienojās rosināt veikt virkni pasākumu, lai uzlabotu situāciju uz autoceļiem.

Viens no tiem ir VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) rosinātais priekšlikums turpināt darbu, lai daļu stacionāro fotoradaru varētu ieviest jau 2014.gadā, vienlaikus diskutējot par papildus pārvietojamo fotoradaru ieviešanas iespējām. CSDD arī aicināja apsvērt iespēju palielināt minimālā soda apmēru par braukšana ātruma pārsniegšanu, kā arī minimālā soda palielināšanu gājējiem. Tāpat CSDD rosināja izstrādāt normu, kas pēc konkrētā gadījuma izvērtēšanas ļautu pieņemt lēmumu, vai konfiscēt transportlīdzekli autovadītājam, kurš pie stūres sēdies vairāk nekā 1.5 promiļu reibumā vai arī narkotisko vielu ietekmē. Ceļu satiksmes drošības padome arī piekrita CSDD aicinājumam pievērst pastiprinātu uzmanību topošo autovadītāju apmācības procesam.

Foto: Publicitātes attēls

Savukārt Iekšlietu ministrija (IeM) situācijas uzlabošanai uz ceļiem piedāvāja ietvert normatīvajos aktos prasību gājējiem un velosipēdistiem, kuri diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotas vietas pārvietojas pa brauktuvi vai ceļu nomali, lietot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem. Tāpat IeM rosināja palielināt netrafareto policijas auto skaitu, kā arī uz autoceļiem regulāri organizēt lielos reidus, kuros šoferu organismā tiktu pārbaudīta alkohola un narkotisko vielu koncentrācija.

Padomes sēdes dalībnieki arī vienojās padziļināt satiksmes negadījumu cēloņu analīzi. Tas nākotnē ļautu precīzāk noteikt ceļu satiksmes negadījumu iemeslus, kas savukārt ļautu pieņemt pareizākus lēmumus ceļu satiksmes drošības situācijas uzlabošanā.
Ceļu satiksmes drošības padome plāno apsvērt iespēju turpmāk padomes sastāvā iekļaut nevalstisko un sabiedrisko organizāciju pārstāvjus, kuri saistīti ar ceļu satiksmes drošību.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs A.Matīss, savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieks - iekšlietu ministrs R.Kozlovskis. Sēdē piedalās pārstāvji no SM, IeM, CSDD, Valsts policijas un citām institūcijām.

 
93 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDIOTS 3.decembris 2013 15:19
8 1 Atbildēt

Soda paaugstināšana ir pilnīgs buļļasūds un prasts kāsiens .

Viss spēks ir soda neizbēgamībā - bet priekš tā ir smagi jāstrādā uz ielām .turpinot first krēslā un fanatazēt par sodiem , nekas nemainīsies .

REXX 3.decembris 2013 18:02
6 0 Atbildēt

Nevienam jau pārāk neinteresē CSNeg. cēloņu analīze. ir taču ļoti vienkārši CP ziņojumā ierakstīt, ka pie vainas ātrums (vai nu- nepareizi izvēlēts, neatbilstošs esošajiem braukšanas apstākļiem, vai vienkārsi- "pārsniegts atļautais), nevis- ceļam te nebija jābūt slidenam, bedrainam,un tālāk jau pa ķēdīti-aha, sliktais ātrums!

Un vēl- kurā autoskolā māca izvēlēties "atbilstošu" (te neiet runa par drošas braukšanas apmācībām, bet par parasto autoskolu)? Cik autoskolu kursanti ir mācīti braukt sliktos laika apstākļos? Ar vairāk, kā 2 cilvēkiem auto salonā? Ar maksimāli noslogotu attiecīgās kategorijas transporta līdzekli?

Un "paredzēt" iespējamo apdraudējumu uz ceļa?

Un nevajag tikai tupi bolīt acis un ķeksīša pēc- " bargakus sodus".

Tas nemaina NEKO.

Palaidniex 4.decembris 2013 11:47
4 0 Atbildēt

Nepiekrītu! mums daudzi, būtu ar mieru vaše neko neremontēt, kamēr var piekurbulēt un izkustināt no vietas...

tāpēc skate katru gadu - nav nekas peļams, tikai ekspluatācijas nodokli varēja vienkārši ietest degvielā - lai katrs maksā tik, cik nokurina zupu... vienkārši un demokrātiski

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti