Vēlas vēl bargākus sodus pārkāpējiem (+ video) 93

 
Satiksmes Ministrija | 3.decembris 2013 12:30

Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un samazinātu bojā gājušo skaitu uz Latvijas autoceļiem, rosinās pievērst lielāku uzmanību prevencijas pasākumiem, izmaiņām normatīvajos aktos, kā arī Ceļu policijas darbam.

Par to pirmdien, 2.decembrī, Satiksmes ministrijā (SM) notiekošajā Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēdē vienojās tās dalībnieki.

Foto: Publicitātes attēls

„Pēdējā desmitgadē uz Latvijas ceļiem bija vērojams stabils satiksmes drošības uzlabojums, tomēr šogad progress ir apstājies un situācija ir palikusi iepriekšējā gada līmenī. Desmit gadu laikā ir izdarīts daudz, taču šobrīd ir jādomā par jauniem pasākumiem, kā situāciju uzlabot,” atklājot sēdi, paziņoja A.Matīss.

Drošības padomes sēdes dalībnieki vienojās rosināt veikt virkni pasākumu, lai uzlabotu situāciju uz autoceļiem.

Viens no tiem ir VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) rosinātais priekšlikums turpināt darbu, lai daļu stacionāro fotoradaru varētu ieviest jau 2014.gadā, vienlaikus diskutējot par papildus pārvietojamo fotoradaru ieviešanas iespējām. CSDD arī aicināja apsvērt iespēju palielināt minimālā soda apmēru par braukšana ātruma pārsniegšanu, kā arī minimālā soda palielināšanu gājējiem. Tāpat CSDD rosināja izstrādāt normu, kas pēc konkrētā gadījuma izvērtēšanas ļautu pieņemt lēmumu, vai konfiscēt transportlīdzekli autovadītājam, kurš pie stūres sēdies vairāk nekā 1.5 promiļu reibumā vai arī narkotisko vielu ietekmē. Ceļu satiksmes drošības padome arī piekrita CSDD aicinājumam pievērst pastiprinātu uzmanību topošo autovadītāju apmācības procesam.

Foto: Publicitātes attēls

Savukārt Iekšlietu ministrija (IeM) situācijas uzlabošanai uz ceļiem piedāvāja ietvert normatīvajos aktos prasību gājējiem un velosipēdistiem, kuri diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotas vietas pārvietojas pa brauktuvi vai ceļu nomali, lietot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem. Tāpat IeM rosināja palielināt netrafareto policijas auto skaitu, kā arī uz autoceļiem regulāri organizēt lielos reidus, kuros šoferu organismā tiktu pārbaudīta alkohola un narkotisko vielu koncentrācija.

Padomes sēdes dalībnieki arī vienojās padziļināt satiksmes negadījumu cēloņu analīzi. Tas nākotnē ļautu precīzāk noteikt ceļu satiksmes negadījumu iemeslus, kas savukārt ļautu pieņemt pareizākus lēmumus ceļu satiksmes drošības situācijas uzlabošanā.
Ceļu satiksmes drošības padome plāno apsvērt iespēju turpmāk padomes sastāvā iekļaut nevalstisko un sabiedrisko organizāciju pārstāvjus, kuri saistīti ar ceļu satiksmes drošību.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs A.Matīss, savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieks - iekšlietu ministrs R.Kozlovskis. Sēdē piedalās pārstāvji no SM, IeM, CSDD, Valsts policijas un citām institūcijām.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 3.decembris 2013 12:41
4 0 Atbildēt

Vajag policistus netrafarētos auto vai privātās drēbēs ar kamerām pie luksoforiem Rīgā. Ir saradies pārāk daudz braucēju pie sarkanās gaismas. Papildus sodam viņiem visiem vajadzētu anulēt medicīnisko apskati un nosūtīt uz atkārtotu redzes pārbaudi.

privātais 3.decembris 2013 14:23
0 5 Atbildēt

tas labi, ka tik daudzi vēl pamanās uzmanīgi izmantot sarkano gaismu izbraukšanai no krustojuma, jo uzreiz palielinās caurgājamība, tā vietā lai stāvētu kā buļļi un truli blenztu uz sarkanu lupatu

dažādas situācijas 5.decembris 2013 9:23
0 0 Atbildēt

vakar gara rinda gaidīja krustā pie sarkanā, pie zaļā visi nepaspēja, bet redzot, ka es tikai viens, kuram tagad zaļais, vēl trīs no rindas paspēja pārbraukt krustam pie nākamā sarkanā, liekas 5 sekundes pagaidīju pie zaļā, lai šos palaistu, bet aizvakar, kad man kā otrajam vajadzēja griezt pa kreisi, pirmais vēl paspēja pie dzeltenā, taču no zaļā puses jau tūlīt signalizējot viens nesās man virsū un vairs nepalaida pat izbraukt no krusta

kur jēga? 3.decembris 2013 14:46
1 1 Atbildēt

pie gājēju pārejas vienīgais gājējs piespiež pogu un nesagaidot luksoforā zaļo jau sen kā šķersojis ielu, bet tikmēr uz sarkano tiek 2 minūtes no abām pusēm bezjēdzīgi apturēta 10 auto kolonna, nelietderīgi dedzināta degviela un ievērojami vairāk piesārņots gaiss, tā vietā, lai visi sen jau (tāpat kā gājējs) uzmanīgi aizbrauktu, ja gājēju patiešām tuvumā vairāk nav

Palaidniex 4.decembris 2013 13:19
1 0 Atbildēt

Tikai sadalu viedokli, jo izlaidušies esam kā pārēdušies gaļaspaviljona runči...

Par CSN un savām "tiesībām" atceramies tikai redzot milici, vai kaucot, ka ne tā viņš stādījies priekšā, kad topam pieķerti izpildoties ne gluži kā CSN noteikts...

absolūts trulums 3.decembris 2013 14:34
3 6 Atbildēt

bargi sodi vēl nevienu pārkāpēju nav pārmācījuši, var noteikt kaut nāves sodu par ātrumpārkāpumiem un par to uzskatāmi pārliecināties, sodu palielināšanas vietā gaišā laikā ir jāpalielina braukšanas ātrums līdz 70 pilsētā, līdz 130 ārpus, un ātrumpārkāpumi ar garantiju samazināsies vairāk nekā uz pusi, vispirms jācīnās ir pret pārmērīgo alkatību ieraut vairāk nāsīs ar pārmērīgiem un neadekvātiem naudas sodiem tur, kur ar tiem deklarēto rezultātu panākt nav iespējams

Palaidniex 4.decembris 2013 11:39
2 1 Atbildēt

pam;e;gini nobremēt no 50 lēdz nullei un tad no 70 lēdz nullei, uz slapja bruģa/asfalta...

tad atceries, ka +10 vai +15 katrs uzskata par normu, tāpēc pamēģini nobremzēt no 85 līdz nullei un tad parunāsim...

pilnīgs absurds 3.decembris 2013 15:00
4 1 Atbildēt

kopš sodīšana ir kļuvusi par biznesu, tās vienīgais virzītājspēks ir tikai dzīšanās pēc peļņas, aizbildinoties ar jebko, kaut vai, piemēram, pat ar satiksmes drošību, kuru gan tā nespēj uzlabot pat ne mazākā mērā, taču, lai tauta kaut cik labprātīgi tomēr sodus maksātu, tiek radīta un tautai iebarota kaut kāda mistiska drošības ilūzija, kuru radīs, piemēram, fotoradari pat ar tik absurdu nosacījumu kā - ja tikai tie ar katru gadu iekasēs pēc iespējas vairāk un lielākus naudas sodus

Palaidniex 4.decembris 2013 11:40
0 1 Atbildēt

drīkst taču arī nepārkāpt... un būs vienalga cik par pārkāpumu jāmaksā... ne tā?

TDIOTS 3.decembris 2013 15:19
8 1 Atbildēt

Soda paaugstināšana ir pilnīgs buļļasūds un prasts kāsiens .

Viss spēks ir soda neizbēgamībā - bet priekš tā ir smagi jāstrādā uz ielām .turpinot first krēslā un fanatazēt par sodiem , nekas nemainīsies .

aansis 3.decembris 2013 15:48
2 1 Atbildēt

Nez kādēļ lietas, ko zin parastie cilvēki, ātri aizmirstas ieņemot attiecīgus amatus. Nez, kas varētu būt iemesls...?!

Soda bardzības un neizbēgamības līdzsvars jau vēl ir nieks, salīdzinājumā ar spilgtāko Godmaņa piemēru - kā pasniedzējs zin, ka krīzes laikā ir nepieciešami nodokļu atvieglojumi (jāsilda ekonomiku), bet dzīvē kā amatpersona dara tieši pretējo.

Sodu sistēma satiksmē pašreizējā izpildījumā ir orientēta tikai uz peļņu, nevis satiksmes sakārtošanu.

IkdienasViesis 3.decembris 2013 15:21
3 1 Atbildēt

Piekrītu variantam, pacelt sodus sākot no +30km /h. Būtibā, bīstamākie ir tie, kas pilsētas režimā mēdz braukt uz 80-100km/h. Otra bīstamākā grupa ir tie, kas ārpilsētas zonās vidējā "simtnieka" vietā mauc 120-140 km/h. Trešie bištamākie jau ir "lidotāji",kas atļaujas jau 180km/un vairāk. Lai piķo sodu, sākot no "sotoka ls + 3 soda punkti, un viss būs OK. GARANTIJA, ka pēc gada ātrumi samazināsies pat bez FR klātbūtnes.

aansis 3.decembris 2013 15:53
1 1 Atbildēt

Vispār jau visadekvātākā būtu sodu sistēma, kas izteikta % no atļautā ātruma. Diemžēl tādu mēs diez vai varam ieviest CP darbinieki izglītības līmeņa dēļ :) Piemēram - 60km/h gar bērnudārzu vai 120km/h taisnā šosejā atbilst +30km/h pārkāpumam, lai gan bīstamības atšķirība ir acīmredzama.

Vispār jau pat likuma grozījumus šādai sistēmai nebūtu grūti sagatavot - tikai jāaizstāj km/h ar % - ārpus apdzīvotām vietām sodu līmeņi paliktu gandrīz nemainīgi, toties ievērojami palielinātos apdzīvotās vietās.

Palaidniex 4.decembris 2013 11:43
2 0 Atbildēt

daudz feināk būtu šeit neiespējamais - sods proporcionāli ienākumiem.. kā skandināvijā, bet te problēma - kargins ir trūkumcietējs un visi biezo bobiku īpašnieki arī knapi uz pabalstiem dzīvo...

bet piekrist par soda piepriešanas ātrumu un neizbēgamību!

aansis 4.decembris 2013 12:33
0 0 Atbildēt

Tev droši vien nav zināms, ka un kādēļ skandināvijā šo sistēmu plāno atcelt... :)

Palaidniex 4.decembris 2013 13:09
0 0 Atbildēt

Nav, bet tas kas vienam ir milzu nauda, otram ir sīcene...

Manispēc kaut tikai soda punktus par to dala, kas pēcāk jāatstrādā, piemēram, kapos grābjot lapas...

jocīgi 3.decembris 2013 16:24
3 1 Atbildēt

kādus gan vēl sodus celt, ja pat bijušajam policijas prevencijas pārvaldes šefam biedram zivtiņam savulaik par +25 km/h ātrumpārsniegšanu padotais izteica vien tikai mutisku aizrādījumu, vai tad valstī vairs nav jānodrošina pilnīgi vienlīdzīga taisnība visiem, un sodīt jāsāk ar 10 latiem tikai no +30 km/h?

rt 3.decembris 2013 20:00
3 1 Atbildēt

Ments mentu NEDRĪKST sodīt! Jo tad var aizmirst par karjeru IeM struktūrā.

saki 4.decembris 2013 9:08
0 1 Atbildēt

vai karjera IeM struktūrā ir atkarīga tikai un vienīgi no izdarītiem likumpārkāpumiem vai to piesegšanas? un tur augšā vispār nav neviena godīgā vai nevainīgā?

REXX 3.decembris 2013 18:02
6 0 Atbildēt

Nevienam jau pārāk neinteresē CSNeg. cēloņu analīze. ir taču ļoti vienkārši CP ziņojumā ierakstīt, ka pie vainas ātrums (vai nu- nepareizi izvēlēts, neatbilstošs esošajiem braukšanas apstākļiem, vai vienkārsi- "pārsniegts atļautais), nevis- ceļam te nebija jābūt slidenam, bedrainam,un tālāk jau pa ķēdīti-aha, sliktais ātrums!

Un vēl- kurā autoskolā māca izvēlēties "atbilstošu" (te neiet runa par drošas braukšanas apmācībām, bet par parasto autoskolu)? Cik autoskolu kursanti ir mācīti braukt sliktos laika apstākļos? Ar vairāk, kā 2 cilvēkiem auto salonā? Ar maksimāli noslogotu attiecīgās kategorijas transporta līdzekli?

Un "paredzēt" iespējamo apdraudējumu uz ceļa?

Un nevajag tikai tupi bolīt acis un ķeksīša pēc- " bargakus sodus".

Tas nemaina NEKO.

Žora 3.decembris 2013 20:03
4 2 Atbildēt

Pilnīgi pareizi, sodi ir jāceļ! Un jāsoda jau no +1 km/h. Bet paralēli tam ir jānodrošina soda "ieksējamība", citiem vārdiem, jānogriež iespēja dabūt ķepā. Tas īstenībā ir visai elementāri izdarāms ar ne pārāk dārgām tehniskām palīgierīcēm.

šaurpieres 3.decembris 2013 23:55
0 1 Atbildēt

domā tikai par to, kā nokāst vairāk naudu budžetam... ar satiksmes drošību tam visam 0 sakara

rt 4.decembris 2013 8:29
4 0 Atbildēt

Ar satiksmes drošību tam ir vistiešākais sakars, jo tikai iedzenot vadītājos bailes par to, ka aiz katra stūra var stāvēt ments vai fotoradars un ka par sīkāko pārkāpumu var iekasēt vismaz 100 Ls vai atņemt pravas, MŪSU satiksmē var ievest kārtību un drošību.

Nevajag te minēt eiropas, skandināvijas u.c. attīstīto valstu satiksmi. Mēs joprojām esam bijusī PSRS valsts ar joprojām pastāvošo tikai citos vārdos nosaukto PSRS likumdošanu, audzināšanu, kultūru u.t.t. Un tā būs tikmēr, kamēr šī PSRS paaudze neizmirs...

p.s. un tā ir gandrīz visās nozarēs.

REXX 4.decembris 2013 15:23
3 0 Atbildēt

Atļaušos nepiekrist. Uz slidenas šosejas arī ar 70 (pie atļautā 90) nepraša avarēs. Var arī smagi.

URĀ!!! 4.decembris 2013 8:58
2 2 Atbildēt

lai dzīvo biedrs staļins un totalitārisms??? visus ātruma režīma pārkāpējus uz sibīriju, bet attīstīto eiropu un demokrātiju uz poda??? un tad MŪSU satiksmē patiešām būs kārtība un drošība???

rt 4.decembris 2013 9:19
0 0 Atbildēt

Amerikāņi mēģināja ieviest demokrātiju Irākā, krievi Čečenijā, abi kopā Afganistānā. Mēs visi labi zinām, kā tas beidzās...

nu 4.decembris 2013 9:34
0 0 Atbildēt

žēl ka to demokrātiju neieviesa: amerikānis Eds Bolians 2813,7 jūdzes (4528,21 km) garo distanci no Red Ball garāžas Manhetenā (Ņujorkā) līdz Portofino viesnīcai Redondobīčā, Losandželosā, veica 28 stundās un 50 minūtēs ar 98 jūdžu stundā jeb 157,716 km/h vidējo ātrumu - tad arī varbūt Irākā, Čečenijā un Afganistānā tā varētu braukt, un par to pilnīgi nekas...jo visi gan dzīvi, gan veseli...vienīgi tikai naudas soda navars kādam netika ...bet vai nu tā tik liela bēda?

rt 4.decembris 2013 9:51
0 0 Atbildēt

Gruzijā atcēla prasību pēc TA automašīnām, lai tautai būtu ar ko braukt. Mums tas neder?

nu 4.decembris 2013 9:56
0 0 Atbildēt

arī citur neveic TA katru gadu kā pie mums, lai tik nelietīgi neslauktu tautu, bet tauta tur gan dzīvo, gan brauc drošāk un labāk nekā pie mums pat bez sodu palielināšanas, vai tas tomēr nav dīvaini, ko?

Palaidniex 4.decembris 2013 11:47
4 0 Atbildēt

Nepiekrītu! mums daudzi, būtu ar mieru vaše neko neremontēt, kamēr var piekurbulēt un izkustināt no vietas...

tāpēc skate katru gadu - nav nekas peļams, tikai ekspluatācijas nodokli varēja vienkārši ietest degvielā - lai katrs maksā tik, cik nokurina zupu... vienkārši un demokrātiski

aansis 4.decembris 2013 12:38
2 0 Atbildēt

Jā un nē... Kadēļ ir jāmaksā par nekvalitatīvu piespiedu pakalpojumu tiem, kas savu auto uztur kārtībā?

Objektīvāk, piemēram, būtu maksāt 0% par 0 vērtējumu, 50% par 1 vērtējumu, 100% par 2 vērtējumu un 200% par 3 vērtējumu. Vienīgā nelaime - pie šādas sistēmas rastos motivācija nepamatoti pasliktināt vērtējumu.

Palaidniex 4.decembris 2013 13:10
0 0 Atbildēt

Drīzāk būtu jāizvērtē tā vai cita defekta ietekmes būtiskums uz satiksmes drošību...

aansis 4.decembris 2013 15:11
0 0 Atbildēt

Tas jau tiek vērtēts skalā 0-3. Šis vērtējums tieši tā arī saucas - ietekme uz satiksmes drošību. Attiecīgi maksa par diagnostiku tiem, kam attiecīgi tiek konstatēti defekti, sods tiem, kas apdraud satiksmes drošību, un bez maksas tehniskā kārtībā esošiem auto.

Lai realizētu vien jāmaina secību - vispirms brauc uz skati, kur pie vārtiem sistēma pēc nejaušības principa piešķir boksa numuru, pēc tam saņem rēķinu un apmaksā (tāpat kā līdz šim kopā ar sodiem u.c. piespiedu maksājumiem), lai saņemtu uzlīmi.

Palaidniex 4.decembris 2013 15:26
0 0 Atbildēt

Uz aci nevar noteikt, cik bīstama ir eļļas sulošanās uz dzinēja, vai pagriezienrādītāji ir pietiekami oranži utt... Ik kaudze ar subjektīvi (koruptīvi) traktējamiem momentiem...

Kā arī kāda brīvkustība pieļaujama koniskajiem gultņiem, kustīgajiem šarnīriem, kā arī cik tieši rūsa ir novārdzinājusi virsbūves stiprību, kā vienas detaļas neesamība virbūves krāsā ietekmē drošību utt...

Aigarcix 4.decembris 2013 21:20
0 0 Atbildēt

Par nodokli piekrītu,bet kur palika jevro ideja ,ka varēs TA veikt jebkurā ES valstī ?

ak 4.decembris 2013 9:45
0 0 Atbildēt

CSDD vispirms varēja sakartot savu mājas priekšu, kur bandīti saimnieko. Tur tā stāvvieta ir kā latgalītes tirgus. Un tad sākt aicināt palielināt sodus.

hrens 4.decembris 2013 10:08
0 0 Atbildēt

kāpēc CSDD klientiem nav bezmaksas stāvvietas, bet ir tikai slaucēju kantoris pie slaucēju kantora? par to labāk lukstiņš lai uztraucas un parūpējas, nevis par sodu palielināšanu, ko ar fotoradariem slauk un bāzt savā kabatā

rt 4.decembris 2013 10:18
3 0 Atbildēt

Atver acis - ir tur bezmaksas stāvvieta, pat diennakts. Pie TA kasēm.

ierosinu iz pieredzes 4.decembris 2013 10:43
0 0 Atbildēt

avārijas biežāk notiek satiksmes sablīvējumos, nevis izretinātā satiksmē, satiksmes sablīvējumus rada nepamatoti mazs ātrums, satiksmi izretina saprātīgi liels ātrums; secinājums - pamatā liels ātrums satiksmei ir drošāks par mazu ātrumu, tāpēc sodi par maziem ātrumpārkāpumiem nav jāpalielina un līdz +20 km/h sodam vispār nav jābūt, bīstams ātrumpārkāpums kļūst no +50% virs atļautā gan pilsētā, gan ārpus jeb attiecīgi no 80 un 140, par ko arī tad var sodīt procentuāli proporcionāli ar 20-50 euro, tā kā par 20%-50% ir pārsniegts ātruma ierobežojums, ja pārsniedz par 100% - tad soda ar 100 euro, bet virs 100% pārsniegšanas sodu jau dubulto: par 101 km/h - 202 euro, utt

west 4.decembris 2013 11:16
2 1 Atbildēt

Vispirms novērsiet korupciju IeM struktūrās strādājošo vidū, sakārtojiet ātruma režīmu atbilstoši normālai satiksmes plūsmai, panāciet jau esošo soda mēru normālu piemērošanu un tad GUDRI IRŠIET, IDIŅI !!!!

Tik tiešām, jo tālāk, jo vairāk skaidrs, ka mūsu vadošie ir tālu no veselā saprāta līmeņa.

Kur bijāt visu laiku??? Novembrī apsitas bars ar muļķiem, pēkšņi palielinās sodus, saliks netrafarētas mašīnas... ko dod netrafarēts policijas auto, ja tajā sēž korumpēti miliči ?????

faktiski 4.decembris 2013 11:37
0 0 Atbildēt

fotoradaru reketa palielināšanu grib legalizēt ar sodu palielināšanu, bet uz satiksmes drošību pajāt, to kampaņveidīgi izmanto tikai slaukšanas piesegam

VWfans 4.decembris 2013 12:34
2 1 Atbildēt

Protams, ka vajag bargākus sodus! Citādi tie 5 lati, kas palikuši no 90.gadiem, ir izsmiekls - sīknauda, kura nemotivē ievērot noteikumus!

Palaidniex 4.decembris 2013 13:12
0 0 Atbildēt

Tikai ša sāks parādīties gaudotāji, kam sodi šķiitīs "nepamatoti" augsti attiecībā pret algu...

un 4.decembris 2013 14:07
0 0 Atbildēt

no kuriem gadiem tad ir palikuši Noteikumi, vai gadījumā tie nav vēl vecāki par rubli, ne tikai latu, kad uz 60/90 bija atļauts braukt pat zapiņam, kurš ātrāk par 110 no kalna vispār negāja un pēc tam vēl ilgi nebija nobremzējams, bet tagad autiņi pat ar 250 velk kalnā un stājas kā iemieti, vai gadījumā lielāki sodi par bīstamību satiksmē nebija jāpiemēro tieši agrāk un tagad tie sodi jāsamazina vismaz uz pusi par to, ka pat ne pusi no braucamo jaudas/iespējām netiek ļauts lietderīgi izmantot, bremzējot raitas satiksmes attīstību, vai sen jau atļautajam ātrumam nevajadzēja būt noteiktam 70/120, kā lielākā daļa arī reāli un droši jau sen kā pārvietojas?

Palaidniex 4.decembris 2013 15:29
1 0 Atbildēt

Daudziem tikai šķiet, ka tie pamanīsies iegriezt tur, kur cer trāpīt ekstremālā situācijā un ka auto apstāsies tik ātri kā iedomājies. Īss izbrauciens ar mašīnu kartinga trasē ātri vien ar hronometra rādījumiem pierāda prasmes. P.s agrāk bija viens auto uz aršinu, tagad to ir desmitiem reižu vairāk, kas neuzlabo drošību kļūmes gadījumā...

rūdis 4.decembris 2013 13:52
2 0 Atbildēt

vajadzētu velosipēdu vadītājiem obligāti valkāt vesti esmu pats auto vadītājs braucoc tumšā dinnakts laikā ar kādu apgaismojumu brauc daļa pretīm braucošo viens lukturs aukstāk viens zemāk kādi miglenieki salikti gaišs kā dienā bet viņi tak apžilbina pretī braucošos un te arī avārijas

rezumē 4.decembris 2013 14:31
1 0 Atbildēt

bez pieļaujamo ātruma limitu palielināšanas sodus par ātrumpārkāpumiem palielināt nav pieļaujami, sodus var palielināt tikai pēc pieļaujamo ātruma limitu palielināšanas, un tam jābūt skaidram kā 2x2 pat ezim, ne tikai matīsam, kozlovskim, lukstiņam un Co, kuri nu tik regulēs satiksmi pat nejēdzot reizrēķinu, vien funktierējot kā tik katram iešņaukt pēc iespējas vairāk skanošo un čaukstošo

un 4.decembris 2013 14:46
0 0 Atbildēt

kāda gan vispār vēl var būt uzticība diviem nu jau demisionējušas valdības ministriem, kas vēl aizvien aiz kāda pārpratuma ir nu vairs tikai īslaicīgi šīs padomes vadītājs un vietnieks, atkal tik sastrādās kādus kārtējos mēslus, un tad bez jebkādas politiskas atbildības aizlaidīsies, lai pēc tam tos strebj atkal vai nu citi, vai autovadītāji, a šie tik: ko ta mēs, mēs jau neko...mūs tik lukstiņš kā tāds teilāns piespieda...un abi veikli notīsies kā tā

da demisionējusi mūrniece...

ciniskais biznesa plāns Nr.2 4.decembris 2013 14:58
1 0 Atbildēt

ja ar fotoradariem nepelna jeb neslauc braucējus, tie nes tikai zaudējumus, maksātnespēju un bankrotu, tāpēc slaucamo drošībai jāpalielina sodi no slaucamajiem, kamēr vēl visi nav apsitušies, jo tad vispār vairs nebūs ko slaukt

rt 4.decembris 2013 15:14
2 0 Atbildēt

Citas alternatīvas vienkārši nav. Palielināt atļauto - pārāk bīstami, jo visi jau tagad brauc par ātru. Vienīgi varēja neieciklēties tikai uz naudas sodiem. Varēja, piemēram, par gada laikā savāktiem 3 sodiem iedot nedēļu pastrādāt avārijas vietu uzkopšanā. Atkārtoti pārkāpi, noņemt pravas uz pusgadu. Vēl pārkāpi, noņemt pravas un auto + mēnesi avārijas vietu uzkopšanā. U.t.t.

Re: 4.decembris 2013 15:34
0 0 Atbildēt

nebūtu naudas sodu, neviens tos pat netaisītos palielināt vai iepirkt jebkādus radarus, bet nauda jeb slāpes pēc tās izšķir visu, tāpēc kā arvien tikai jāpiekrīt naudas kāsēju demagoģijai, ka citas alternatīvas jau viņiem kā nokāst to naudu gluži vienkārši nav

elementāra demokrātija 4.decembris 2013 15:48
0 0 Atbildēt

ja pat ne atņemot naudu, pat ne ar izlietām asinīm tautas lielāko daļu nevar piespiest ievērot likumu, tad tautai ir jāpiespiež mainīt likumu uz tādu, lai tautas lielākais vairums to labprātīgi ievērotu

Palaidniex 4.decembris 2013 16:00
0 0 Atbildēt

Ir problēma...

Gluži kā politiskais Mr. 20%, tā arī satiksmē mūžīgie +10-15 km/h, uz 5 min. Taču drīkst un man baigi te vajag pagriezties strādās pie JEBKURA ierobežojuma... Diemžēl. Savādāk nemanām un tālāk par savu smilškasti pavērties nevis neprotam, bet NEGRIBAM!

trulis 4.decembris 2013 15:59
1 1 Atbildēt

trula atļautā ātruma ievērošana bieži ir daudz bīstamāka par tā saprātīgu pārkāpšanu, taču atšķirībā no saprāta par trulumu jau nesoda, un lai tautu notrulinātu vēl vairāk, vēl jāpalielina sodi, lai uzskatāmi pierādītu, ka trulumam patiešām nav robežu

Palaidniex 4.decembris 2013 16:02
1 0 Atbildēt

95% gadījumu diemžēl notiek kā reizi trula pārkāpšana...

kurš trulāks? 4.decembris 2013 16:21
0 0 Atbildēt

diemžēl tā notiek gan, bet parasti jau vienmēr tad, kad trulie pareizie sev neparko un nekādā veidā nelaiž garām tos nepareizos pārējos, lepni brauc lepns bmw uz 40, lepni krustojumā pirmais apstājas pie sarkanās gaismas, es tam blakus, domādams, ka tas bmw arī tik pat lepni turpinās braukt pēc tam, mēģinu tam uzreiz pie zaļā strauji tikt garām, taču jau pie 70 attopos, ka tas tomēr neizdosies gan...

Palaidniex 4.decembris 2013 16:39
0 0 Atbildēt

Ja krustojumā deg sarkanais, vai obligāti pie tā "saprātīgi" jāpielido ar +20 km/h, lai straujāk vajadzētu bremzēt???

kurš trulāks? 5.decembris 2013 9:39
0 0 Atbildēt

ar +20 tas bembis un vēl 5 auto aiz tā būtu vēsi paspējuši pie zaļā, bet bembis visus cēli nobremzēja jau 500 m pirms krustojuma, sākumā mācot, kā jābrauc, pēc tam mācot kā neapdzīt bmw

Palaidniex 5.decembris 2013 14:17
0 0 Atbildēt

pieļauju, ka Tu biji kaut kā izpildījies, lai Tevi mācītu - vārdu sakot - DIVI AUNI, satikāties... :D

tā bija 5.decembris 2013 14:49
0 0 Atbildēt

gribēju tikai vēl pirms krustojuma jau savlaicīgi tikt tam lepnajam bmw x3 garām, lai paspētu uz zaļo, bet lepnais bmw x3 braucot pa pašu ielas vidu to nu nekādi pieļaut negribēja ne pirms, ne pēc...

Palaidniex 5.decembris 2013 16:10
0 0 Atbildēt

tev kaut kur bija jāsteidzās vai vienkārši gribējās par katru cenu apdīt to X3?

izklausās pēc auna...

vienkārši 5.decembris 2013 16:24
0 0 Atbildēt

nepatīk bezjēgā vilkties un bezjēgā zaudēt tik dārgo laiku stāvot pie sarkanā, kad to var nedarīt, jo ietaupīto laiku var izmant arī lietderīgāk, nekā tikai kaifojot par nevajadzīgi lēnu satiksmi un sastrēgumiem

Palaidniex 5.decembris 2013 17:07
0 0 Atbildēt

un cik Tavs laiks "dārgs"? kaut kur vairāk pagūšti? ko tādu "dārgu" raustoties tu iegūšti, ko tieši paveic tajās iegūajās 45 sekundēs ātrāk nonākot galapunktā? :D

dārgumiņš atradies - plāno savu laiku, lai nav ar sadegušu pakaļu visu laiku jāskrien pa pilsētu... ;)

bet 6.decembris 2013 10:10
0 0 Atbildēt

vai pareizāk nav tomēr nemaisīties citiem braucējiem pa kājām un nevajadzīgi vēl vairāk nebremzēt jau tā to visur bremzēto satiksmi, vai tu no bremzēm gūsti tikai kaifu, palaidniex, jo arī pats tāds esi?

Palaidniex 6.decembris 2013 10:57
0 0 Atbildēt

mīkstais? nespēj apdzīt lēni velkošos auto? :D

cietais 6.decembris 2013 13:22
0 0 Atbildēt

cienu visus, kuri ātrāk nespēj pavilkties un tīšām netraucē, taču mīkstie pierāda tieši pretējo

kā izdevīgāk? 4.decembris 2013 16:08
0 0 Atbildēt

uz bāņiem par ātru braukšanu vienmēr ir priekšapmaksa, pa mūsu (ne)ceļiem - pēcapmaksa (ja pieķer)

aansis 4.decembris 2013 17:21
1 0 Atbildēt

Vienmēr? Maldies... :)

"Vienmēr" tikai valstīs, kur izmanto vinjetes - bet tur attiecīgi arī pastāv minētā pēcapmaksas iespēja. Valstīs, kur jāmaksā par atsevišķiem ceļa posmiem, vienmēr ir arī bezmaksas posmi... ;) Vācijā... pagaidām nav ne priekšapmaksa, ne pēcapmaksa - bet braukt drīkst tik ātri, kā nekur citur.

Palaidniex 4.decembris 2013 17:50
0 0 Atbildēt

sadalu viedokli!

Utu bunga 4.decembris 2013 22:28
1 0 Atbildēt

man gan šķiet, ka te džeki stum biznesa projektus, nedzirdu nevienu vārdu par vienkāršu cilvēku izglītošanu!!!!!!

P.S.

Sodu bardzība nesamazina noziegumus..........

Palaidniex 5.decembris 2013 9:34
0 0 Atbildēt

Tev kāda īpaša apmācība vajadīga, lai saprastu CSN pamatierobežojumus?

Cipariņus te proti, ne vairs neproti iegaumēt atcerēties un atšķirt. Viss atkarīgs no situācijas?

65-70 pēc spidometra proti ievērot un zini, bet 50-55 pēc spidometra pēkšņi nemāki?

Grūtgalvītis esi?

palaidniexam 5.decembris 2013 9:54
0 0 Atbildēt

kamēr tu līdz 90-95 varbūt tikai proti skaitīt, biznesa cilvēki jau desmitos miljonu euro ir saskaitījuši, ko katru gadu iekasēt no tādiem grūtgalvīšiem "ar dažādu toleranci dažādās vietās atbilstoši situācijai", un biznesa cilvēkiem atšķirībā no grūtgalvīšiem plāns ir jāpilda par katru cenu

Palaidniex 5.decembris 2013 14:19
0 0 Atbildēt

kamēr ir Tupas aitas, tikmēr ir cirpēji. Ja ar rubli nepielec, ka pārkāpt ir dārgi, tad ar kādām brīnummetodēm savādāk var ieskaidrot?

Nu var piedāvāt pastrādāt morgā, pagrābt lapas kapos...

un?

Vai patiešām aug pilnīgu debiliķu un nejēgu paaudze, kuri visur aiz rokas jāaizved un jāmāca, ka katrai rīcībai ir sekas?

acīmredzot 5.decembris 2013 15:12
0 0 Atbildēt

CSN ir nepilnīgi, ja CSN pārkāpumi notiek nepārtraukti un masveidā, bet tāpēc ir jāuzlabo tieši CSN, un nevis APK cenrādis par CSN pārkāpšanu, kas CSN nepilnības gan nekādā mērā nenovērsīs, toties cenrāža palielinātājiem gan ļaus lielā mērā nelietīgi iedzīvoties, bet tāpēc jau arī prāts uz CSN uzlabošanu tiem nu ne mazākā mērā pat nenesas

Palaidniex 5.decembris 2013 16:12
0 0 Atbildēt

Izmainot CSN tāpat turpināsies pārkāpumi, tupa un masveidā, tā nu cilvēks - homo ex sovietiko ir iekārtots - vienmēr vajadzēs +10-15 km/h neskatoties uz atļauto, vienmēr vajadzēs bezmaksas pagriezienus utt.

Atceries - CSN ir domāti KOPĒJAM sabiedrības labumam, kur tā vārdā ir jāupurē indivīda egocentriskās vēlmes. Un satiksmē piedalās arī velopisēdisti, traktori, gājēji penziki utt - CSN mērķis ir novienādot iespējas visiem, nevis atļaut izpildīties wanabīšumaheriem...

acīmredzot 5.decembris 2013 16:37
0 0 Atbildēt

kopējs labums būtu daudz lielāks, ja tik lielam daudzumam satiksmes dalībnieku tomēr nenāktos tik daudz un bieži pārkāpt tos CSN, ja asfaltu, piemēram, uzklātu jau uz cilvēku iepriekš droši iestaigātas takas, bet nevis par katru cenu kaut kur sāņus no tās, kur tāpat nekad neviens nestaigās, un tad tik ņemties ar putām uz lūpām par nepaklausību visus sodīt, sodīt un vēlreiz tikai sodīt

Palaidniex 5.decembris 2013 17:08
0 0 Atbildēt

ja taisnāk ir caur Tavas privātmājas dārzu, tad aiziet -= braucam pa taisno - cilvēki iestaigās utt...

vēlreiz saku uz slapja asfalta nomet pa nažiem no 50, tad 60, un tad 85 km/h...

Goņščegs atradies.

gonščegs 6.decembris 2013 9:23
0 0 Atbildēt

caur privātmājas dārziem un pa slapju ceļu noteikti nevajag tik ātri nesties un mest pa nažiem, bet ir taču arī plati, gludi, sausi, taisni asfaltēti ceļu posmi bez citiem braucējiem, zvēriem un gājējiem bīstamā tuvumā, kur paslēpti fotoradari vien tik zibsnī

Palaidniex 6.decembris 2013 10:57
1 0 Atbildēt

iesākumam parādi kaut vienu ceļu Latvijā uz kura nedrīkst braukt traktori, velopisēdisti, atrasties gājēji, kas neiet caur miestu miestiem, un uz kuriem nevar izskriet meža zvēri...

gonščegs 6.decembris 2013 13:33
0 1 Atbildēt

vai tev tie visi vienmēr murgos rādās pilnīgi visur un nepārtraukti? var taču nobraukt jūdžu jūdzēm arī caur miestiem un pat nevienu nesatikt, un nav taču jābūt arī tik slinkam, lai vajadzības gadījumā jau laicīgi nepiebremzētu, nevis tikai "pēdējā brīdī un obligāti uz slapja ceļa mestu pa nažiem"

K 6.decembris 2013 2:15
0 0 Atbildēt

Vācijā puse brauc ar +10 - +15, Francijā katrs trešais brauc ar +10 - +15, Itālijā vairums brauc ar +20, Vācijā ar +10 var mierīgi pabraukt garām visiem fotoradariem un nekas nebūs (izņemot tiem, kas pilsētu centros). Bet tur arī zīmes saliktas pēc fakta nevis pēc kkada random principa. Ja abās pusēs ceļam meži tad nav jāvelkas uz 50, jo kaut kur krūmos kāda māja. Mums pie katras suņabūdas 50/70. Francijā, piemēram, pie kraujas malas 90, bet zīme ka jāuzmanās - tātad, ja vari brauc kaut uz 90, bet ja nositīsies, tava atbildība.

Arī pats braucu ar +10 - +20 ja ir droši (gaišs, sauss, silts, tuvumā neviena nav) un -10 - -50 ja nav (ļoti slapjš, slidens, blakus pietura ar busu tajā utml). Neko nosodāmu nesaskatu droša ātruma izvēlē. Tupa močīt uz 90 vai 50 jebkuros apstākļos, jo tā rakstīts noteikumos un pat CSDD reklāma saka ka tas ir kruta, šķiet juridiski korekti bet faktiski neadekvāti. Demonizēt tos, ka sbrauc ar +10 arī šķiet nevietā. Drīzāk kontrolēt vajadzētu tos, kas ar 80km/h uz Jūrmalenes velkās pa kreiso joslu un tarkšķ mobilajā.

K 6.decembris 2013 2:20
2 0 Atbildēt

Viens āmurs ar 170km/h nosit savu ģimeni pālī un risinājums tagad gruzīt visus par mazajiem pārkāpumiem.

Nesen Tukumā kaut ko gandrīz nobraucu, braucu uz 50, bija tumšs un vienalga gandrīz nepamanīju tumšās drēbēs cilvēku bez atstarotājiem. Tātad a) 50km/h bija par ātru - nebiju izvēlējies drošu ātrumu (un CSDD reklāma ir bšits, jo asinis var sākties arī pie 50) un b) ja statistika rāda, ka pāri pusei ir nobrauktie gājēji, tad vai nebija jāsāk ar tiem kaut kas tur vispirms?

L 6.decembris 2013 9:41
2 0 Atbildēt

gājējus ar fotoradariem nenoskauksi, bet mērķis ir tieši pelnīt ar fotoradariem, nevis garantēt satiksmes drošību, pie tam pelnīt ļoti daudz miljonus, un tāpēc arī palielināt sodus braucējiem, nelietīgo alkatību maskējot ar bojāgājušajiem, kurus fotoradari tāpat neglābj

Palaidniex 6.decembris 2013 11:02
0 0 Atbildēt

klausies... gribi, lai notiek taisnība - panāc, lai tiktu veikti droši labojumi CSN vai satiksmes organizācijā konkrētās vietās.

Ir vietas, kur tikai Tev šķiet, ka drīkst braukt ātrāk vai kreisais pagrieziens nebija nemaz tik slikti, daudziem ir savādāks viedoklis.

Kamēr ir esošie noteikumi un tie nav koriģēti tie ir jāvievēro.

Iedomājies kas notiktu hokejā, futenē vai citā sporta veidā, ja sacensību laikā paši sportisti sāktu īdēt tiesnesim par spēles noteikumiem un uz ko nu vajadzētu pievērt acis...

bet 6.decembris 2013 13:57
0 0 Atbildēt

tāpēc jau vispirms ir jāsāk kaut ar diskusiju, kāpēc, piemēram aizliegts kreisais pagrieziens būtu jāsoda, ja tas izdarīšanas brīdī pilnīgi nevienam netraucēja, taču ja tas kādam traucēja, tad protams, par to ir jāsoda bez vārda runas, arī hokejā taču sākotnēji, piemēram, jebkādi spēka paņemieni bija aizliegti kā traucējoši, toties tagad tos pielieto gan pa labi, gan pa kreisi, gan uz priekšu, gan atpakaļ, un izrādās, ka tie tomēr zināmās robežās jau ir atļauti, tāpēc ka nekad nekas nav tik pilnīgs, lai to aizvien nevarētu vēl uzlabot, arī spēles noteikumi, ieskaitot kaut vai to pašu braukšanas ātrumu, kuru jau lielākā daļa spēlētāju ir sev pieņēmusi par normu, un kurš jau sen kā nebūt vairs nav 50/90, bet vai par to būtu nepamatoti jāsoda tikai tāpēc, lai kāds ar sodīšanas biznesu varētu alkatīgi iedzīvoties, tikai tāpēc, ka patreiz ir tik negodīgi spēles noteikumi, taču pieļauju, ka mazohistus varbūt tas var apmierināt...

Palaidniex 7.decembris 2013 11:47
2 0 Atbildēt

Kamēr neesi panācis grozījumus noteikumos, būs vien tie jāievēro...

protams 7.decembris 2013 12:24
0 0 Atbildēt

slaucēji ir atraduši slaucamas govis, un kamēr tās nenobadīs slaucējus, tikmēr tiks slauktas

cieti 7.decembris 2013 13:18
0 0 Atbildēt

kā pareizi teica škēle, jo lielāks lops un kretīns, jo lielākā amatā

Palaidniex 7.decembris 2013 21:54
0 0 Atbildēt

J jau te dažus tagad besī, ka kāds atļaujas braukt mazliet lēnāk nekā atļauts un "traucē" šumaheriem, tad atcerieties, ka palielinot max ātrumu, lēnāk braucošie ātrāki nepaliks un būs vēl sliktāk.nogalina nevis ātrums bet ātrumu starpība. Palielinot max atļauto, tas vieniem paliks nemainīgs, citiem pieaugs, kas rezultēsies uz viena ceļa vairākos ātrumos, kas novedīs pie vairāk apdzīšanām utt. Tas ka kādam gribas braukt ātrā, kaut tikai šķiet ka viss būs labi un visu prot, nenozīmē ka visi sāks braukt ātrāk un ka citi jau tā nebrauc kaut lēni, bet pāri savām prasmēm... Nogriezties pa kreisi, ja tas nevienam netraucē... Kā to izmērīsi, kā novērtēt patraucēja vai nepatraucēja? Moš vienvirziena ielās ari "netraucējot" drīkst "pret spalvu"? Utt.

123 8.decembris 2013 14:16
0 0 Atbildēt

Pēdējais laiks sākt domāt par ātruma palielināšanu vietās kur to var un drošu ceļu projektēšanu. Kurš ir dzirdējis par pēdējā laikā sodītu kādu projektētāju, kurš sūdus ir sataisījis?

Palaidniex 8.decembris 2013 15:33
0 0 Atbildēt

Davai parādi kaut vienu vietu, kur pa ceļu neiet gājēji, nebrauc velopisēdisti, nav ienlīmeņa krustojumu un pieslēgumu no katras neža stigas, kā arī ir sētas, lai meža lopi nelien uz ceļa?

Dānijā uz šosejas drīkst 80, zviedrijā 70 km/h. Un kaut kā ceļi tur ir "mazliet" labāki un uzņēmēji nesūdzās...

Kur tev jāskrien???

REXX 9.decembris 2013 8:40
0 0 Atbildēt

Tagad gribētu šeit gudr.irsēju Golubeva uz Zivtiņa komentarus par autoceļu no Ulbrokas līdz Birzgalei caur Ogri un Ķegumu. Tur bija vairākas avārijas, ceļš netīrīts, tātad:

# vai CSDD bija parūpējusies par tās nosaukumā ietverto funkciju izpildi?(satiksmes drošību)?- tādā izpratnē, ka autovadītaji bija sagatavoti braukšanai pa sliktu ceļu?

#vai CP bija uz šī ceļa posma un brīdinaja autovadītājus par attiecīgajiem apstakļiem?

#vai autoceļa uzturētājs atbildēs par nodarīto kaitējumu?

Vai arī viss turpināsies tikpat idiotiski, kā "aizliegtā paņēmiena" laikā skandētā nozombētā mantra "...lielakus sodus par ātruma pārsniegšanu sākot no 1km/h..."

spartaks 9.decembris 2013 9:32
0 0 Atbildēt

latvijā valda jauns reketa paveids - maskēts sodu bizness, bet par sodīšanu iedzīvošanās nolūkā ir jāparedz barga kriminālatbildība un vainīgajiem jāsaņem bargi cietumsodi, jo patreiz tie jūtas pilnīgi nesodāmi un to alkatībai vairs nav robežu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti