Latvijā izdota pirmā izglītojošā grāmata autovadītājiem Mācies braukt droši 5

 
DBS | 22.decembris 2013 23:48

2013. gada 16. decembrī tika laista klajā pirmā grāmata latviešu valodā, kas palīdz izprast uz ceļa reāli notiekošo un kļūt par pilnvērtīgu satiksmes dalībnieku. Rokasgrāmata "Mācies braukt droši!" būs nozīmīgs informācijas avots gan topošajiem, gan esošajiem autovadītājiem.

Grāmatas autors Roberts Deiviss kopš 1986. gada ir pazīstams ar savām publikācijām par auto un moto vadīšanu, ceļošanu un drošību uz ceļa. Viņa grāmatas ir populāras, pateicoties vienkāršai un visiem saprotamai valodai, kas izmantota, skaidrojot pat ļoti sarežģītas lietas. Arī jaunākā grāmata ir viegli lasāma un uztverama.

Latvijā rokasgrāmatu "Mācies braukt droši!" ir izdevusi Drošas Braukšanas Skola, kura sadarbojoties ar vairākiem drošas braukšanas un autovadīšanas speciālistiem to ir adaptējusi atbilstoši Latvijas apstākļiem.

Foto: Publicitātes attēls

286. lapaspuses biezajā grāmatā "Mācies braukt droši!" ir piecpadsmit ilustrētas nodaļas, kuru vidū ir tādas nodaļās kā "Satiksmes plūsma", "Ceļa izjūta", "Nelabvēlīgi apstākļi" un citas. Tās secīgi ļauj izprast visu, sākot no autovadīšanas pirmajiem soļiem, beidzot ar drošību uz ceļa, kā arī ļauj veikt savu zināšanu pārbaudi.

"Ikdienas darbā mēs sapratām, ka latviešu valodā pietrūkst grāmatas, kurā apkopoti ne vien ceļu satiksmes noteikumi, bet arī atziņas, kas palīdz izprast uz ceļa reāli notiekošo un kļūt par pilnvērtīgu satiksmes dalībnieku. Rokasgrāmatas tiem, kam jau ir autovadītāja tiesības, un tiem, kas vēl tikai grasās tās iegūt," nepieciešamību izdot šādu grāmatu skaidro Drošas Braukšanas Skolas valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
kuku 23.decembris 2013 13:45
0 0 Atbildēt

Un kur var nopirkt - tikai gŗamatnīcās, vai arī benzīntankos?

iAuto 24.decembris 2013 0:06
0 0 Atbildēt

Statoilā varēs

Guntars 24.decembris 2013 14:54
0 0 Atbildēt

Nu diezi vai pirmā. Manuprat esmu lasījis gramatu Drošs ātrums.

Pēteris 5.janvāris 2014 9:15
1 0 Atbildēt

Šodien, 5.janvārī, Statoil DUS Deglava ielā par tādu grāmatu darbinieces nav dzirdējušas. Jautājums paliek atklāts - kur to var nopirkt un cik tā maksā?

Vernons 6.februāris 2014 10:40
0 0 Atbildēt

Minimums, kuru būtu jāzina katram braucējam 4., 6., 10., 119., 118.4., 70., 73., 77., un par priekšā esošiem gājējiem 10., 24., 19., 254., 27.! Un jāsamierinās ar domu, ka katrs priekšā esošais satiksmes dalībnieks ar savu rīcību radīs neciešamus braukšanas apstākļus. Nelīdz ne distances ievērošana, ne brīdinājumu signālu slēgšana pedējā brīdī. Pilsētā blakus joslās ātrumu starpība 20 km/h var būt nāvējoši bīstama!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti