6 autovadītāja baušļi, lai nekļūt par daļu no ceļu satiksmes negadījumu statistikas 1

 

Foto: iAuto.lv

Renault | 23.janvāris 2014 13:35

Prasmes, koncentrēšanās un nosvērtība — Renault Braukšanas skolas instruktori sniedz padomu, kā nekļūt par daļu no ceļu satiksmes negadījumu statistikas.

Pat pirms došanās īsā izbraucienā, ieteicams ņemt vērā dažas svarīgas varbūtības:

1. Citi autovadītāji mani var neredzēt.

„Vienmēr brīdiniet par plānoto manevru, neveiciet to pēkšņi un pārbaudiet, vai to ir iespējams veikt droši,” iesaka Renault Braukšanas skolas instruktori.

2. Laika apstākļi ir būtisks braukšanas drošību ietekmējošs faktors.

„Lietus vai sniegs un pēkšņas temperatūras izmaiņas ietekmē gan automašīnas uz ceļa, gan redzamību un mūsu vispārējo labsajūtu,” norāda instruktori.

3. Pat ja es ļoti steidzos, nekas nav svarīgāks par manu un citu satiksmes dalībnieku dzīvību.

4. Man ir reālistiski jānovērtē savas spējas.

„Pārāk liela pārliecinātība par savām spējām ir galvenais šķērslis, kas kavē autovadītāju prasmju uzlabošanos”, saka Zbigņevs Veseli (Zbigniew Weseli), Renault Braukšanas skolas direktors.

5. Kad esmu pie stūres, es domāju tikai par braukšanu.

„Dzīves sarežģījumu risināšana, strīds ar pasažieri vai svarīgs telefona zvans prasa pārāk lielu vadītāja uzmanību un negatīvi ietekmē braukšanas drošību,” norāda instruktori.

6. Emocijas apgrūtina galamērķa drošu sasniegšanu.

„Negatīvas emocijas ietekmē to, kā uztveram situāciju, un ir tiešā veidā saistītas ar agresīvu uzvedību uz ceļa. Ja vadītājs ir ļoti satraukts, ieteicams uz brīdi nobraukt no ceļa, apstāties drošā vietā un nedaudz pastaigāties, iekams turpināt braucienu," iesaka Zbigņevs Veseli.

 
Visi komentāri
 
Vernons 16.februāris 2014 16:30
0 0 Atbildēt

1. bauslis sakrīt ar manis teikto - ikviens manevrs un ātruma samazinājums bez savlaicīga brīdinājuma zīmes statusā signāla ir noziegums!

Tas pats bauslis - ikvienam, uz ceļa, priekšā esošam, satiksmes dalībniekam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība, pa ceļu braucošam, dalībniekam!

CSN sastāv no viena vienīga punkta 10.! Katram ir jārīkojas TĀ, lai pat bīstama situācija nerastos. Pārējaisir lirika, bet lirika laika gaitā ir stipri izkropļota. Tas ir apzināts noziegums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti