6 autovadītāja baušļi, lai nekļūt par daļu no ceļu satiksmes negadījumu statistikas 1

 

Foto: iAuto.lv

Renault | 23.janvāris 2014 13:35

Prasmes, koncentrēšanās un nosvērtība — Renault Braukšanas skolas instruktori sniedz padomu, kā nekļūt par daļu no ceļu satiksmes negadījumu statistikas.

Pat pirms došanās īsā izbraucienā, ieteicams ņemt vērā dažas svarīgas varbūtības:

1. Citi autovadītāji mani var neredzēt.

„Vienmēr brīdiniet par plānoto manevru, neveiciet to pēkšņi un pārbaudiet, vai to ir iespējams veikt droši,” iesaka Renault Braukšanas skolas instruktori.

2. Laika apstākļi ir būtisks braukšanas drošību ietekmējošs faktors.

„Lietus vai sniegs un pēkšņas temperatūras izmaiņas ietekmē gan automašīnas uz ceļa, gan redzamību un mūsu vispārējo labsajūtu,” norāda instruktori.

3. Pat ja es ļoti steidzos, nekas nav svarīgāks par manu un citu satiksmes dalībnieku dzīvību.

4. Man ir reālistiski jānovērtē savas spējas.

„Pārāk liela pārliecinātība par savām spējām ir galvenais šķērslis, kas kavē autovadītāju prasmju uzlabošanos”, saka Zbigņevs Veseli (Zbigniew Weseli), Renault Braukšanas skolas direktors.

5. Kad esmu pie stūres, es domāju tikai par braukšanu.

„Dzīves sarežģījumu risināšana, strīds ar pasažieri vai svarīgs telefona zvans prasa pārāk lielu vadītāja uzmanību un negatīvi ietekmē braukšanas drošību,” norāda instruktori.

6. Emocijas apgrūtina galamērķa drošu sasniegšanu.

„Negatīvas emocijas ietekmē to, kā uztveram situāciju, un ir tiešā veidā saistītas ar agresīvu uzvedību uz ceļa. Ja vadītājs ir ļoti satraukts, ieteicams uz brīdi nobraukt no ceļa, apstāties drošā vietā un nedaudz pastaigāties, iekams turpināt braucienu," iesaka Zbigņevs Veseli.

 
Visi komentāri
 
Vernons 16.februāris 2014 16:30
0 0 Atbildēt

1. bauslis sakrīt ar manis teikto - ikviens manevrs un ātruma samazinājums bez savlaicīga brīdinājuma zīmes statusā signāla ir noziegums!

Tas pats bauslis - ikvienam, uz ceļa, priekšā esošam, satiksmes dalībniekam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība, pa ceļu braucošam, dalībniekam!

CSN sastāv no viena vienīga punkta 10.! Katram ir jārīkojas TĀ, lai pat bīstama situācija nerastos. Pārējaisir lirika, bet lirika laika gaitā ir stipri izkropļota. Tas ir apzināts noziegums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti