Pētījums: avārija vai nozagts spogulis – cietušajiem šoks vienādi liels 1

 

Foto: iAuto.lv

If | 17.septembris 2014 9:00

Sadursme ar citu auto, bedrē pārsists auto ritenis, nepatīkams pārsteigums, secinot, ka auto nozagti spoguļi vai pat švīka auto virsbūvē – neatkarīgi no piedzīvotā negadījuma smaguma auto īpašniekiem šoks par notikušo ir vienādi liels, liecina If Apdrošināšana veiktais pētījums par to, kā jutušies auto īpašnieki, piedzīvojot KASKO negadījumu.

Pētījums atklāja, ka auto īpašnieki automašīnai radušos bojājumus uztver ļoti emocionāli un sāpīgi. Turklāt lielais pārdzīvojums vēl ilgi pēc notikušā negadījuma un auto remonta paliek atmiņā.

“Racionāli vērtējot, ir liela atšķirība tam, vai automašīnai, neuzmanīgi braucot atpakaļgaitā, ir sabojāts lukturis vai arī notikusi frontāla sadursme. Taču no cilvēciski emocionālā viedokļa raugoties, atšķirība izrādījās krietni vien mazāka. Visi cilvēki, kuriem bija iegādāta KASKO polise un tātad arī iespēja saņemt atlīdzību, vienlīdz sāpīgi pārdzīvoja jebkādu notikušu negadījumu. Arī pēc negadījumiem, saņemot klientu zvanus, saskaramies ar situācijām, ka vispirms cilvēkiem nepieciešams tīri cilvēcīgs atbalsts par to, ka spogulis tiks nomainīts, auto saremontēts iespējami ātri, tiks ieteikts labākais auto serviss un nepieciešamības gadījumā arī parūpēsimies par nomas auto. Šādos brīžos cilvēkiem nepieciešama drošības sajūta un apliecinājums, ka viņi saņems nepieciešamo palīdzību gan no ceļu policijas un sava apdrošinātāja, gan autoservisiem,” norāda If Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

To, cik svarīgs ir psiholoģiskais atbalsts un sapratne par notikušo liecina arī If Apdrošināšana veiktās aptaujas rezultāti. Iedzīvotāji, kuri iekļuvuši ceļu satiksmes negadījumos, visbiežāk pirmo zvanu veica, lai sazinātos ar kādu no tuviniekiem – 28% gadījumu zvans veikts, lai sazinātos ar vīru vai sievu, 11% gadījumu – ar draugu vai draudzeni, bet vēl 9% - ar kādu no vecākiem. Vēl 31% gadījumu ceļu satiksmes negadījumā nokļuvušie vispirms sazinājušies ar savu apdrošinātāju vai apdrošināšanas starpnieku, bet 30% gadījumu - zvanījuši ceļu policijai.

“Mēs klientiem iesakām atcerēties, ka vienkāršākais veids kā saņemt palīdzību un ieteikumus, kā visātrāk atrisināt situāciju, ir zvanīt savam apdrošinātājam. Ikdienā autovadītājiem būtu jāzina dažas vienkāršas darbības un tālruņa numuri, jo pēc negadījuma to noskaidrošana prasa laiku un nervus. Ir bijušas situācijas, kad klienti mums atzinušies, ka pēc negadījuma nav varējuši atcerēties Latvijā pat ārkārtas notikumu tālruņa numuru 112.,” norāda Līga Bērziņa.

 
Visi komentāri
 
LMT 17.septembris 2014 13:42
0 0 Atbildēt

Nozīmīgs pētījums, respect!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti