Sāks pirmā stacionārā fotoradara uzstādīšanu testa režīmā 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.decembris 2014 9:10

Šodien uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla paredzēts sākt pirmā stacionārā fotoradara uzstādīšanu testa režīmā, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors.

Pagaidām fotoradars darbosies testa režīmā, un par tā konstatētajiem ātruma pārkāpumiem sodi netiks piemēroti. Pēc mērierīces testēšanas tā sāks funkcionēt darba režīmā, un tad šoferiem ir jārēķinās, ka par pārkāpumiem būs jāatbild. Tuvākajā laikā pēc līdzīgas kārtības paredzēts sākt uzstādīt pārējos 15 stacionāros fotoradarus.

Pagaidām nav zināms, vai visus 16 fotoradarus izdosies uzstādīt darba režīmā līdz gada beigām. Darba režīmā visi radari noteikti nesāks funkcionēt vienlaicīgi, jo galvenais ir neko nesasteigt, lai vēlāk nerastos problēmas, norādīja Aizpors.

Ceļa posmā pie Varkaļu kanāla raksturīga transportlīdzekļu manevrēšana, piemēram, lai piekļūtu laukumam pie kanāla, kur ir gan daudz auto, gan cilvēki, piemēram, makšķernieki, atpūtnieki, gājēji. Braukšanas ātruma pārsniegšana būtiski samazina iespējas satiksmes dalībniekiem reaģēt uz negaidītām situācijām, piemēram, gājēja brauktuves šķērsošana, transportlīdzekļa strauja bremzēšana vai izbraukšana.

No 2010. līdz 2013.gadam pie kanāla reģistrēti 39 ceļu satiksmes negadījumi un 14 cietušie. Radars pie Varkaļu kanāla kontrolēs abos virzienos braucošos auto, atļautais braukšanas ātrums šeit ir 90 kilometri.

Pirms stacionāro fotoradaru atrašanās vietām tiks izvietotas informatīvas zīmes, uz kurām norādīts mērierīces atrašanās vietā atļautais ātrums.

Jau ziņots, ka rudenī CSDD rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums "Reck" un pirmās mērierīces uz Latvijas ceļiem būs jau šogad. Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Fotoradaru iepirkumam bija vēl otra daļa, kas paredzēja, ka valsts iegādāsies četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri. Šajā daļā konkurss ir pārtraukts, jo iesniegtie piedāvājumi neatbilda CSDD izvirzītajām tehniskajām prasībām.

Tagad CSDD plāno izsludināt jaunu iepirkuma konkursu par šo četru mērierīču iegādi.

Savukārt iepriekš citā konkursā tika izvēlēts uzņēmums, kas radaru atrašanās vietām pievadīs elektrolīnijas. Konkursā uzvarēja uzņēmums "Citrus Solutions". Šim uzņēmumam bija vienīgais nolikuma prasībām atbilstošais piedāvājums, bet piedāvātā līgumcena bija 119 729 eiro.

Privātā komersanta "Vitronic" fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī, savukārt Valsts policija izmanto savus 2008.gadā iegādātos četrus pārvietojamos fotoradarus.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

 
Visi komentāri
 
čangals 9.decembris 2014 10:51
2 0 Atbildēt

Nesmidiniet nu cilvēkus lūdzu,viss nāk un aiziet tālumā un sākas viss no gala

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti