Palielinās avāriju skaits uz nesen atjaunotiem autoceļiem 11

 
Nozare.lv | 27.janvāris 2015 15:35

Vairākos ceļu posmos, kur atjaunota infrastruktūra, fiksēti biežāki ceļu satiksmes negadījumi, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē atzina Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš minēja piemēru Maltā, kur, atjaunojot ceļu, nav izbūvētas ietves. Automašīnu ātrums uz atjaunota ceļa palielinās, savukārt gājēji ir apdraudētāki. Līdz ar to Krapsis uzskata, ka būtu jāmaina pieeja, veidojot infrastruktūru un, iespējams, jāizvieto guļošie policisti.

Foto: iAuto.lv

Tāpat viņš skaidroja, ka jaunizbūvētajā ceļa posmā Tīnūži-Koknese pērn bojā esot gājuši četri cilvēki, bet šogad bijuši divi negadījumi.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka bedrainos ceļos satiksmes negadījumu ir mazāk, jo mazāks ir ātrums, un ironizēja, ka bedres ir kā gulošie policisti. Ātruma problēmas risinājumu Matīss redz radaru izmantošanā, arī uz jaunajiem ceļu posmiem.

Kā piemēru viņš minēja šīs dienas rītu, ka vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem fiksēts virs 90 kilometriem stundā, kas nav atbilstošs esošajiem laikapstākļiem.

Savukārt Krapsis norādīja, ka ceļu uzturētājiem jāveic regulāra tuneļu apsekošana, kas ļauj droši šķērsot ceļu, kā arī pāreju apgaismošana. Viņš arī uzsvēra, ka ceļu uzturētāji ne vienmēr savlaicīgi reaģē uz mainīgiem laikapstākļiem.

Kā ziņots, vakar notika CSDP sēde, kuras laikā tika uzklausīti atbildīgo institūciju ziņojumi par situāciju ceļu satiksmes drošībā ziemas periodā, kā arī notika konkrētu priekšlikumu apspriešana tās uzlabošanai.

 
Visi komentāri
 
Shamejais 27.janvāris 2015 18:41
1 0 Atbildēt

LMT - kur ir tavs pirmais s...da komentārs???

LMT 28.janvāris 2015 11:02
0 1 Atbildēt

Es nekomentēju tik zema līmeņa rakstus.

Shamejais 27.janvāris 2015 18:42
1 1 Atbildēt

...par kādu maltu krupsis runā????

Kāda man starpība - klimats, vadītāju attieksme un ceļu uzturētāji ATŠĶIRAS šinīs vietās...! Par ko tad iet runa - PAR MALTU??????

Afoņa 27.janvāris 2015 19:30
7 1 Atbildēt

Malta ir apdzīvota vieta LV.Paskaties kartē.

Shamejais 27.janvāris 2015 18:45
2 0 Atbildēt

ehh Matīss - žēl ka vairs nestrādāju satmin...., bāc..., būtu tev pastāstījis par 90km ātrumu uz mūsu ceļiem :( Kāda starpība - ieliec radarus sev GUĻAMISTBĀ - tur mēri savu ātrumu!!!

vampirs 27.janvāris 2015 20:13
0 0 Atbildēt

kapec jaizveido vinu tapat ir daudz ,,, vel kadus 90 deputatus ari varetu nolikt lai gul

ika 27.janvāris 2015 20:17
1 0 Atbildēt

It kā atjaunotajiem ceļiem būtu baigi labā kvalitāte

Crankshaft 28.janvāris 2015 7:54
2 0 Atbildēt

Shamejais

...par kādu maltu krupsis runā????

Kāda man starpība - klimats, vadītāju attieksme un ceļu uzturētāji ATŠĶIRAS šinīs vietās...! Par ko tad iet runa - PAR MALTU??????

================

Mjāāāā...Un vēl esot strādājis Sa.Dep., ģeogrāfs hren.ovs,

kurš neko nav dzirtējis par Maltas pagastu un ciemu Rēzeknes novadā :-)

Vispār jau vaina ir tikai un vienīgi vadītāju galvās, nosaukums tai - tukšums. vakar radio to ļoti labi ilustrēja

Atis Jansons radio - braucot ar, kā godīgi atzinās, ar lielāku

ātrumu par atļauto, "šaurajā gabalā" starp Buļļu un Lilijas

ielām (rīdzinieki pazīst to) šai situācijā viņu apdzina Bolderājas "maršrutnieks", pilns ar cilvēkiem, un... BAĻĶU VEDĒJS! Un tad kāds vēl ņemsies apgalvot, ka mūsu vadītāji nav vairumā apdalīti garīgajā attīstībā? :-(((((((((((

Crankshaft 28.janvāris 2015 7:55
0 0 Atbildēt

Sorry, runa bija par Daugavgrīvas ielu Rīgā, Pārdaugavā.

Pļurkt 28.janvāris 2015 10:03
6 0 Atbildēt

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka bedrainos ceļos satiksmes negadījumu ir mazāk, jo mazāks ir ātrums

---------------

Pilnīgas muļķības! Nevajag sačakarēt ielas un ceļus rekonstrukcijas laikā. Ielu krustojumos masveidā pēc rekonstrukcijas uztaisa "pudeles kaklus", kā dēļ daudzviet nogriezties no galvenās ielas nemaz nevar, ja tajā šķērsielā kāds stāv un gaida kārtu izgraukšanai uz galv enās ielas!

Tā pat masveidā ir sačakarēti krustojumi ar šaurajiem apļiem, atseviušķu joslu likvidācijā pie iebrauktuvēm benzīntankos.

REXX 28.janvāris 2015 20:40
1 1 Atbildēt

Nu ja. Tagad tie, kas varēja sasisties uz vecās Rīgas- Daugavpils šosejas, to dara uz Tīnūži- Koknese "bāņa".

Kā mana kaimiņiene- "braucu, braucu, a tur tā putra uz ceļa (putināja). Nezinu, kas notika, mašīnu sameta (prasu- kā tad tā sanāca- saka- ai, laikam bišku tajā putrā iestūrēju), es bremzēju, bet mašīna apgriezās riņķī. labi, ka pretī nebrauca neviens. Un škūrētājs esot braucis pretī tikai pēc 10 km. Esot nekopts ceļš.

Tad ko, vajag mums uz 50 km ceļa 10 šķūrētājus, vai tomēr mācīties domāt?

Esiet draugos ar galvu uz ceļa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti