Kā salā iedarbināt automobili? 7

 
AD Baltic | 6.februāris 2015 7:44

Autovadītājiem ziema sākas nevis tad, kad noplēsta kalendāra lapiņa ar ierakstu 30. novembris, bet gan tad, kad no rīta rodas problēmas, „modinot” automobiļa dzinēju. Mitrums un pat neliels sals skaidri atklāj visas auto elektrosistēmas problēmas, sagādājot autovadītājiem neērtības.

Pirmkārt, vajadzētu atcerēties vairākus skolā mācītus fizikas likumus. Pie negatīvas gaisa temperatūras eļļa sastingst, tādēļ starterim ir grūtāk griezt dzinēju. Pats vienkāršākais veids kā ietaupīt griešanas enerģiju – izspiest sajūga pedāli. Automobiļiem ar automātisko transmisiju tādas iespējas nav, tādēļ vajadzētu parūpēties par to akumulatoru, dzinējam izmantojot zemākas viskozitātes eļļu, nomainot degvielas filtrus; savukārt dīzeļdzinēju auto īpašniekiem – kvēlsveces.

Liela sala gadījumā „AD Baltic“ speciālisti iesaka automobiļus ar dīzeļdzinējiem no rītiem „modināt”, sākumā vairākas reizes pagriežot atslēgu, pasildot sveces, un tikai pēc tam mēģinot piedabūt motoru darboties.

Foto: Publicitātes foto

Ja tas neizdodas uzreiz, nekādā gadījumā nevajag „mocīt” starteri un akumulatoru. Iedarbināšanas periodiem vajadzētu būt ne vairāk kā 3 - 5 sekundes gariem. Pēc katra no tiem auto akumulatoram vajadzētu ļaut vismaz pusminūti atpūsties. Turklāt īsie startera griešanas periodi arī izkustinās sastingušo motora eļlu. Izmisīgi centieni iedarbināt auto kaitēs starterim, bet tam pārāk ilgi griežoties, nesadedzinātā degviela var nokļūt katalizatorā un sabojāt izplūdes gāzu sistēmu.

Paturiet prātā, ka neiedarbināta automobiļa, kuram ieslēgta signalizācija, akumulators izlādējas vidēji 10 dienu laikā. Ja nekur tuvākajā laikā nebrauksiet, centieties pēc iespējas vairāk taupīt automobiļa baterijās atlikušo enerģiju. Izslēdziet visas iespējamās auto elektrību tērējošās ierīces: lukturus, signalizāciju, salona ventilāciju, logu un sēdekļu apsildi, pat radio uztvērēju.

Ieklausieties startera skaņā: ja tas tik tikko pagriež dzinēja kļoķvārpstu un apgriezieni ir vāji, ierīču paneļa apgaismojums satumst līdz sveces blāvumam, iespējams, ir izlādējies akumulators. Tā iemesls var būt pārāk ilgstoša akumulatora lietošana, problēma elektroķēdē, degvielas piegādes sistēmā vai arī braukšanas ieradumos. Ikdienā braucot tikai nelielus attālumus, ģenerators nepaspēj uzlādēt akumulatoru (tam vajag vismaz 60 minūšu braucienu). Visos gadījumos labāk „nemocīt” automobili un meklēt kvalificētu palīdzību.

Aukstā ziemā veiksmīgi iedarbinot dzinēju, derētu ņemt vērā vēl vienu „AD Baltic” meistaru ieteikumu – jāizvairās no augstiem apgriezieniem, līdz motors un tajā cirkulējošā eļļa uzsilst. Kustīgo detaļu eļļošana sala apstākļos ir sliktāka, tādēļ tās ātrāk nolietojas. Bieži braucot nelielus attālumus, eļļu automobilim būtu jāmaina biežāk. 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 6.februāris 2015 11:22
7 2 Atbildēt

Jau vairākiem auto izmantoju tikai DETA - pārbaudīta vērtība.

Vienam uzliku arī BOSCH - arī kalpo jau ilgi un perfekti!

Nevajag taupīt uz ne īstajām lietām. Mans ieteikums!

Vērotājs 6.februāris 2015 11:14
5 1 Atbildēt

Bildē nobildētais akumulators pats nekvalitatīvākais no jebkad bijušiem LV.Man izgāja no ierindas pēc 5 mēnešiem,loģiski garantijas talonu jau biju izmetis.Visi mehāniķi kas to redzēja smaidīja un teica vai tad nezin kad mēsls-lieki izmesta nauda.Kā tādus draņķus patērētāju aizstāvji atļauj tirgot.

Vērotājs 6.februāris 2015 11:21
3 1 Atbildēt

Nav ko te gudrēties,,AD,,atzīstiet kad tirgojiet nekam nederīgu un nepiemērotu preci.Nekad ar firmas Deta,Varta un c.akumulatoriem nav bijušas problēmas.Nemāciet par ekslotāciju bet sākciet domāt kāpēc jātirgo tādi mēs.i.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti