Apdrošinātājs: Pērn visretāk gadījumus pieteikuši "Opel", "Nissan" un "Seat" vadītāji 2

 

Foto: iAuto.lv

Swedbank | 20.aprīlis 2015 6:35

Kā rāda Swedbank dati - pērn auto vadītāji, kuriem visretāk nācies izmantot KASKO apdrošināšanas kompensācijas, pārvietojušies ar Opel, Nissan un Seat markas automašīnām. Savukārt visbiežāk pieteikumus KASKO apdrošināšanas gadījumiem iesnieguši BMW, Mercedes Benz un Chrysler auto vadītāji. Kopumā 2014. gadā biežākie atlīdzības pieteikšanas iemesli bija dažāda veida bojājumi, kas radušies ceļu satiksmes negadījumu rezultāta un salona logu bojājumi. Tāpat klienti aktīvi izmantojuši diennakts tehniskās palīdzības pakalpojumus.

Lai arī ierasts, ka visbiežāk negadījumi ar auto notiek ziemā, pagājušais gads atšķīrās ar to, ka visvairāk KASKO apdrošināšanas gadījumu pieteikumi tika saņemti tieši jūlijā un augustā. Tas saistāms ar izteikti labvēlīgajiem laikapstākļiem, kad daudzi brīvdienas pavadīja pie jūras, pēc tam sēdās pie stūres patīkami noguruši, kas arī ietekmēja koncentrēšanās spējas uz ceļa. Vidējā izmaksa par KASKO apdrošināšanu 2014.gadā bija 825 euro.

„Pārdomāta rīcība un pieredze ir vienlīdz svarīga gan piedaloties satiksmē, gan arī izvēloties savu auto apdrošinātāju. Līdzās apdrošināšanas polises cenai ieteiktu pievērst uzmanību arī tādiem faktoriem kā, piemēram, apdrošināšanas risku segumam, diennakts tehniskās palīdzības pieejamībai, norēķina iespējai pa daļām un, protams, iespējai ātri un bez liekiem sarežģījumiem saņemt atlīdzību, ja tomēr nācies iekļūt ceļu satiksmes negadījumā vai piedzīvot citu ar KASKO apdrošināšanas riskiem saistītu situāciju. Savu apdrošināšanas piedāvājumu esam veidojuši, mēģinot tajā iekļaut visu, kas ikvienam autovadītājam būtisks. Tomēr galvenokārt – lai polise būtu kā drošs sabiedrotais, kas parūpēsies par ģimenes budžeta stabilitāti, notiekot negaidītam ceļu satiksmes negadījumam vai pat auto zādzībai,” sakaReinis Jansons, Swedbank Uzkrājumu un apdrošināšanas atbalsta daļas Latvijā vadītājs.

“Galvenais drošas braukšanas pamatprincips ir ceļu satiksmes noteikumu ievērošana. Ar nosacījumu, ka tiek domāts ne tikai par atļauto ātrumu, bet arī par citiem satiksmes noteikumiem, piemēram, par pareizu pārvietošanos pa joslām un apļiem. Tāpat svarīgi ir novērtēt situāciju uz ceļa, mēģinot paredzēt riskantus brīžus un izvairīties no asiem manevriem, jo rezultātā tik un tā satiekamies pie nākošā sarkanā luksofora. Tomēr, lai arī cik pareizi brauktu, dzīve tāpat ievieš savas korekcijas, tāpēc, lai justos droši un pasargātu sevi no neparedzamiem gadījumiem uz ceļa, rūpīgi jāizvēlas savs KASKO apdrošinātājs. Cenai ir nozīme, tomēr tai nevajadzētu būt izšķirošam faktoram, jo aiz lētākiem piedāvājumiem bieži slēpjas zemūdens akmeņi,” iesaka auto eksperts Normunds Avotiņš.

 
Visi komentāri
 
LMT 20.aprīlis 2015 12:13
0 2 Atbildēt

Nabaga rūsas gabali!

Marts 20.aprīlis 2015 17:53
0 0 Atbildēt

Kāds tur sakars ar izturību

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti