Nedēļās laikā Latgalē reģistrētas 20 transportlīdzekļu sadursmes ar lielajiem meža dzīvniekiem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 19.oktobris 2016 14:31

Nedēļās laikā Latgalē reģistrēti jau 20 ceļu satiksmes negadījumi, kuros notikusi sadursme starp transportlīdzekli un kādu no lielajiem meža dzīvniekiem.

Gandrīz karā Latgales novadā ir reģistrēts pa vienam vai vairākiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros bijuši iesaistīti lielie meža dzīvnieki. Par laimi, cilvēki tajos nav cietuši, lielākoties tikuši bojāti transportlīdzekļi. Visbiežāk sadursmēs bijušas iesaistītas stirnas.

Sadursme ar lielajiem meža dzīvniekiem, kas izraisījusi nopietnākās sekas, reģistrēta 14.oktobrī plkst.19.45 Ludzas novada Isnaudas pagastā. Tur, neskatoties uz mašīnista pielietoto ekstrēmo bremzēšanu, vilciens tomēr nav paspējis nobremzēt un notriecis divus aļņus, kas tobrīd atradušies uz dzelzceļa sliedēm.

Negadījuma rezultātā aptuveni uz stundu tikusi kavēta dzelzceļa transporta satiksme.

Ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums, kuros notikusi sadursme starp transportlīdzekli un kādu no lielajiem meža dzīvniekiem, ir saistīts ar to, ka oktobris ir aļņu un staltbriežu buļļu riesta laiks.

Lai izvairītos no sadursmes ar kādu no šiem dzīvniekiem, Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu, it īpaši diennakts tumšajā laikā.

Ja ticis notriekts dzīvnieks, neatkarīgi no tā, vai tas ir savvaļas dzīvnieks vai mājdzīvnieks, autovadītājiem par notikušo noteikti ir jāziņo policijai. Pēc tam likumsargi par to informē attiecīgos dienestus, kas dzīvniekamnepieciešamības gadījumā sniegs palīdzību vai to nogādās utilizēšanai.

Pēc dzīvnieka notriekšanas autovadītājs nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu. Ceļu satiksmes negadījums likumā definēts kā ceļu satiksmē noticis nelaimes gadījums, kurā iesaistīts vismaz viens transportlīdzeklis, tā rezultātā cietis vai gājis bojā cilvēks, ja nodarīti zaudējumi fiziskās vai juridiskās personas mantai vai videi, vai noticis negadījums, kurā iesaistīts transportlīdzeklis, piemēram, tas notriecis dzīvnieku. Tāpat likums arī nosaka, ka pēc sadursmes ar dzīvnieku to nedrīkst aizvest no negadījuma vietas.

Ja notriekts vai uz ceļa pamanīts jau sabraukts dzīvnieks, par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruni 110. Jo laicīgāk par notikušo paziņo likumsargiem, jo mazāka iespējamība, ka notiks vēl kāds ceļu satiksmes negadījums, citiem autovadītājiem nepamanot notriektu dzīvnieku.

Likumsargi aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot ceļa zīmes, kas attiecīgajos ceļa posmos norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Tāpat jāuzmanās un jābūt ļoti vērīgiem, uz brauktuves vai netālu no ceļa pamanot dzīvnieku. Tā kā dzīvnieku rīcība nav paredzama, šādās situācijās ieteicams samazināt braukšanas ātrumu.

 
Visi komentāri
 
Tutti 20.oktobris 2016 2:00
1 0 Atbildēt

Septembris ir ir aļņu un staltbriežu buļļu riesta laiks...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti