Trīs lietas, kas ziemā jāatceras moderno auto īpašniekiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Baltie | 11.novembris 2016 10:44

Ziema ir gada tumšākais, slidenākais un visādi citādi bīstamākais laiks autobraucējiem. Lai atvieglotu braukšanu ziemā, mūsdienu automašīnas ir aprīkotas ar modernām tehnoloģijām, kas ievērojami palīdz autovadītājam savaldīt savu spēkratu un izkulties no sarežģītām situācijām. Ja vien mākam šīs iespējas pareizi pielietot.

Dažādās auto ietvertās tehnoloģijas ikdienā strādā pavisam nemanāmi, rūpējoties par braukšanas komfortu un drošību. Tomēr, nonākot sarežģītākos braukšanas apstākļos, autovadītājam var nākties pārņemt vadību pār dažām ikdienā automatizētām funkcijām. Autosalona "BALTIE" eksperts Kārlis Eidis ar ilggadēju pieredzi jaunu un mazlietotu auto tirgū skaidro būtiskākās moderno auto funkcijas, kas autovadītājiem būtu jāpārzina, lai atvieglotu braukšanu ziemā.

Kā saprasties ar elektroniskajiem palīgiem

Elektroniskās stabilizācijas un saķeres kontroles sistēmas, kas slēpjas zem saīsinājuma ESP, ESC vai DSC, ir ļoti efektīvas slidena ceļa apstākļos. Šīs sistēmas, samazinot jaudu vai iedarbinot bremzes, gādā par to, lai velkošie riteņi lieki nespolētu un apturētu sānslīdes, noturot auto taisnā virzienā. Tomēr ir brīži, kad šos elektroniskos palīgus nepieciešams īslaicīgi atslēgt. Piemēram, ja esat iestrēdzis dubļos vai sniegā. Šādā situācijā auto centieni apturēt riteņu izslīdēšanu, samazinot jaudu, traucēs uzsākt kustību. Līdzīgi būs ar braukšanu kalnā pa slidenu ceļu. Īslaicīgi atslēdziet elektronisko palīgu ar atbilstošu pogu uz auto paneļa un pēc šķēršļa pārvarēšanas atkal to aktivizējiet.

Automātiskās ātrumkārbas noslēpumi

Tas taču ir "automāts" - ieslēdz ātrumkārbu D režīmā un aizmirsti par to. Tā ir ierastā autovadītāju attieksme. Bet reti kurš pārzina, ko nozīmē cipari 2, 3 vai burti L un W pie ātrumu [R2] pārslēdzēja. Tie ir dažādi pārnesumu režīmi, kas noder smagākos braukšanas apstākļos vai ziemā. 2 vai 3 un L burts apzīmē zemāku pārnesumu, kas noderēs braucot kalnā vai caur dziļāku sniegu. Savukārt W jeb ziemas režīms paredz, ka auto sāks kustību ar augstāku pārnesumu - otro vai trešo ātrumu, arī izvairoties no spolēšanas. Ja ātrumkārbai nav šo režīmu, tad parasti ir paredzēta iespēja pārslēgt ātrumus arī manuāli (simboli +/- vai burti M un S). Tomēr jāatceras, ka ilgstoša spolēšana pazeminātā pārnesumā, ja esat pamatīgi "iesēdies", nenāk par labu automātiskajai ātrumkārbai. Tādos gadījumos labāk lūgt palīdzību auto izstumšanā vai izvilkšanā.

Savs laiks komfortam un savs sportam

Savas nianses ir arī automašīnās, kuru uzvedību uz ceļa iespējams regulēt, izvēloties dažādus braukšanas režīmus, kā piemēram, Sport, Comfort vai Economy un tamlīdzīgi. Tostarp jaunākajām automašīnām tieši šie režīmi ietekmē ātrumkārbas darbību un savā ziņā aizstāj iepriekš pieminētos īpašo pārnesumu izvēli. Der atcerēties, ka braukšanai ziemā piemērotāki būs komfortam un ekonomijai paredzētie režīmi. Tie, atkarībā no konkrētā auto modeļa, pielāgo dzinēja, ātrumkārbas un balstiekārtas darbību tā, lai braukšana būtu pēc iespējas vienmērīgāka un elektronika kompensētu dažādas pēkšņas svārstības. Tas palīdzēs izvairīties no pārlieku straujiem manevriem, kas var izraisīt saslīdēšanu. Tomēr sportiskos režīmus nav jāaizmirst pavisam, jo tie var noderēt brīdī, kad jāpārvar aizsnidzis ceļš vai esat iebuksējis kupenā. Šajos brīžos lieti noderēs papildus jauda un auto pielaidīgāka attieksme pret izslīdošiem riteņiem.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 11.novembris 2016 17:31
2 13 Atbildēt

Debilizācijas plāns rit pilnā sparā!

Tiaki debīliķiem ir domātas šīs "extras", t.i. tierm kam smadzeņu nemaz nav!

Experc 12.novembris 2016 5:01
9 4 Atbildēt

Rakstīts: "moderno auto..." bet raksta par kaut kādiem padsmit gadus c\veciem lūžņiem.

Moderno auto īpašniekiem tikai viens ieteikums - "Atcerēties, ka ziemā akumulators ātrāk izlādējas, tāpēc nebraukt ar neuzlādētu batereju. Lai būtu vismaz 50 %.

Kanibaals 12.novembris 2016 15:21
0 2 Atbildēt

Ko tu muldi. Akumulators ātrāk neizlādējas ziemā, jo visu nepieciešmo strāvu ir jānodrošina ģeneratoram, akumulators ir auto piestartēšanai un strāvas filtrs nevis avots. Ja akumulators nelādējas, tad problēma ir lādēšanā. Cita lieta, ka brauc ziemā tik īsus gabalus, ka akumulators netiek pielādēts tik cik startējot iztērēts dēļ dibena apsildēm un citām fīčām. Reāli tādiem cilvēkiem auto nav vajadzīgs.

Haha 12.novembris 2016 15:58
1 0 Atbildēt

Baltie tak neko nezin.

Chankaishi 13.novembris 2016 14:00
0 0 Atbildēt

Rakstā viss pateikts pareizi, vajadzētu gan uzsvērt, ka visas tās tracking kontroles nenozīmē, ka ziemā var vālēt kā vasarā. Tās labi darbojās uz taisna, līdzena ceļa. Asākos līkumos elektronika var novest tieši aizā. Un, pats galvenais - lai elektronika tiešām palīdzētu, vajaga labas ziemas riepas!!! Pat ar žiguli neesmu piedzīvojis tādus brīnumus kā ar 4-gadīgu bembi , ja kas, ar ziemas riepām, kuru protektors vēl bija normā, bet vairs ne ideāls.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti