Atbrauc pavingrot ar savu auto uz trasi (+ video) 17

 

BMW Brīvkalnu trasē Foto: Atis Jansons

Atis Jansons speciāli iAuto.lv | 3.janvāris 2017 18:32

Vai tomēr atzīsim, ka jebkādi ātruma limiti un aicinājumi uz piesardzību sarežģītos ceļa apstākļos paši par sevi dod maz?

Kā gājējs, kurš kopš dzimšanas pārvietojies tikai un vienīgi lēniem soļiem noteikti pārsitīs pauri, kājai uz ledus pēkšņi paslīdot. Bet palaidnis, kura bērnībā bijis gan hokejs, gan slidkalniņi, noturēties vertikāli vai, sliktākajā gadījumā, paspēs “sagrupēties” un kritīs uz pakaļas, nevis galvas. Teiktais pilnā mērā attiecināms uz braucošajiem cilvēkbērniem. Lielākā daļa no viņiem ir vadāti pie rociņas. Kursos – 40 km/h, pilsētā 50... Viņiem nav dota iespēja izzināt savu un sava auto spēju robežu, tādēļ atliek vienīgi ar dziļu pietāti un bailēm turēties no tās pēc iespējas tālāk. Bet tas slidenais mirklis var pienākt katram. Arī tiem, kas visus formālos noteikumus ievēro. Dabas apstākļu, kolēģu kļūdas, paša izklaidības (ilgstošā neveselīgā spriedzē esot, atslābuma brīži ir neizbēgami) dēļ.

Noskaties video: Uzlabo savas ziemas braukšanas iemaņas autotrasē Brīvkalni - iAuto.lv 

Rātni iemidzinātie refleksi tad mostas ar apdullinošu adrenalīna sprādzienu, un traģēdija parasti ir krampjainu un pilnīgi aplamu reakciju, nevis ātruma sekas. Simti ir šķaidījuši bleķus, sevi un citus tādēļ, ka nebija “bērnības rotaļās” līdz automātismam iemācīti atlaist bremzi pirms šķēršļa un to apbraukt. Tūkstoši ir miruši, izmisuma bailēs uztverot niecīgu automobiļa sānslīdi kā pasaules galu un tā arī nekad neuzzinot, ka tā var būt pat prieka avots...

Siltumnīcas stādi ziemas salā. Izeja? Norūdīties nekad nav par vēlu. Ziemas trases jūs gaida. Saņemies! Aizbrauc pavingrot! Priekam un drošībai.

Brīvkalnu trase Foto: iAuto.lv

Labākā (ja neskaita 25 km “uz katru galu” pārbraucienu, kuru ikdienas steigā tomēr pagrūti iekārtot) ir “Brīvkalnu” trase pie Liepājas šosejas. Labākā tāpēc, ka šīs jomas fanātiķa Jāņa Štrausa regulāri un ar mīlestību kopta. Jau vasarā līdzināta, lai jūsu auto saudzētu. Pirmajās bezsniega, bet kaut viegla sala naktīs laistīta, tā cietu pamatu nākošajam sniedziņam veidojot. Ar plašu, absolūti “muļķudrošu” pagriezienu, kurā variet iebraukt nevis ar kartodromu vai citu nelielu poligonu pieļautajiem 30- 50 km/h, bet gan ar ikdienas kustības 80 – 100. Un slīdēt. Un domāt – kas bija nepareizi?! Labākā tāpēc, ka zem ledus un sniega nav asfalta, kurš, saules zobu vai citu (arī “naglotu”) braucēju atsegts, “cietajās” trasēs rada skarbas pārejas no slīdes uz saķeri, un auto piekares lauž.

Rezervē laiku Brīvkalnu trasē šeit >>> 

No kreisās: Māris Ozoliņš, Atis Jansons, Andris Šimkus. Foto: iAuto.lv

Subaru Brīvkalnu trasē Foto: iAuto.lv

Kalnciema tilts Foto: iAuto.lv

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ZZZZ 4.janvāris 2017 11:07
6 0 Atbildēt

Varbūt iAuto var biedriem uzsaukt mazu, trases, reklāmas tusiņu. Nav jau obligāti jābliež uz tiem 90. Var izveidot nelielu veiklības un šķēršļu trasi ielas auto. Tad jau redzētu cik labi mākam braukt. Nu piemēram, kaut ko līdzīgu Mola dienās piedāvātajai konusu trasei. Plus patreiz ir pietiekami daudz sniega lai pasākums atbilstu ziemas braukšanai.

iAuto 3.janvāris 2017 23:24
2 0 Atbildēt

Plāns bija ceturtdien atvērt!

Jānis 4.janvāris 2017 15:26
2 0 Atbildēt

gunbox

pa ielu taču ar šo auto brauc arī ziemā?

Trase neuzliek par pienākumu braukt ātri, bet izmēģināt, kā auto uzvedas uz ledus, var droši

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti