Atbrauc pavingrot ar savu auto uz trasi (+ video) 17

 

BMW Brīvkalnu trasē Foto: Atis Jansons

Atis Jansons speciāli iAuto.lv | 3.janvāris 2017 18:32

Vai tomēr atzīsim, ka jebkādi ātruma limiti un aicinājumi uz piesardzību sarežģītos ceļa apstākļos paši par sevi dod maz?

Kā gājējs, kurš kopš dzimšanas pārvietojies tikai un vienīgi lēniem soļiem noteikti pārsitīs pauri, kājai uz ledus pēkšņi paslīdot. Bet palaidnis, kura bērnībā bijis gan hokejs, gan slidkalniņi, noturēties vertikāli vai, sliktākajā gadījumā, paspēs “sagrupēties” un kritīs uz pakaļas, nevis galvas. Teiktais pilnā mērā attiecināms uz braucošajiem cilvēkbērniem. Lielākā daļa no viņiem ir vadāti pie rociņas. Kursos – 40 km/h, pilsētā 50... Viņiem nav dota iespēja izzināt savu un sava auto spēju robežu, tādēļ atliek vienīgi ar dziļu pietāti un bailēm turēties no tās pēc iespējas tālāk. Bet tas slidenais mirklis var pienākt katram. Arī tiem, kas visus formālos noteikumus ievēro. Dabas apstākļu, kolēģu kļūdas, paša izklaidības (ilgstošā neveselīgā spriedzē esot, atslābuma brīži ir neizbēgami) dēļ.

Noskaties video: Uzlabo savas ziemas braukšanas iemaņas autotrasē Brīvkalni - iAuto.lv 

Rātni iemidzinātie refleksi tad mostas ar apdullinošu adrenalīna sprādzienu, un traģēdija parasti ir krampjainu un pilnīgi aplamu reakciju, nevis ātruma sekas. Simti ir šķaidījuši bleķus, sevi un citus tādēļ, ka nebija “bērnības rotaļās” līdz automātismam iemācīti atlaist bremzi pirms šķēršļa un to apbraukt. Tūkstoši ir miruši, izmisuma bailēs uztverot niecīgu automobiļa sānslīdi kā pasaules galu un tā arī nekad neuzzinot, ka tā var būt pat prieka avots...

Siltumnīcas stādi ziemas salā. Izeja? Norūdīties nekad nav par vēlu. Ziemas trases jūs gaida. Saņemies! Aizbrauc pavingrot! Priekam un drošībai.

Brīvkalnu trase Foto: iAuto.lv

Labākā (ja neskaita 25 km “uz katru galu” pārbraucienu, kuru ikdienas steigā tomēr pagrūti iekārtot) ir “Brīvkalnu” trase pie Liepājas šosejas. Labākā tāpēc, ka šīs jomas fanātiķa Jāņa Štrausa regulāri un ar mīlestību kopta. Jau vasarā līdzināta, lai jūsu auto saudzētu. Pirmajās bezsniega, bet kaut viegla sala naktīs laistīta, tā cietu pamatu nākošajam sniedziņam veidojot. Ar plašu, absolūti “muļķudrošu” pagriezienu, kurā variet iebraukt nevis ar kartodromu vai citu nelielu poligonu pieļautajiem 30- 50 km/h, bet gan ar ikdienas kustības 80 – 100. Un slīdēt. Un domāt – kas bija nepareizi?! Labākā tāpēc, ka zem ledus un sniega nav asfalta, kurš, saules zobu vai citu (arī “naglotu”) braucēju atsegts, “cietajās” trasēs rada skarbas pārejas no slīdes uz saķeri, un auto piekares lauž.

Rezervē laiku Brīvkalnu trasē šeit >>> 

No kreisās: Māris Ozoliņš, Atis Jansons, Andris Šimkus. Foto: iAuto.lv

Subaru Brīvkalnu trasē Foto: iAuto.lv

Kalnciema tilts Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
gunbox 3.janvāris 2017 14:36
1 0 Atbildēt

Diez ar 12 gadus vecu automātisko kārbu ir jēga līst tādā trasē vai labāk pasaudzēt kārbu? :)

kasinsh79 4.janvāris 2017 8:26
0 0 Atbildēt

Nav pilnīgi nekādu problēmu visu identiski izdarīt arī ar automātisko kārbu ;)

Jānis 4.janvāris 2017 15:26
2 0 Atbildēt

gunbox

pa ielu taču ar šo auto brauc arī ziemā?

Trase neuzliek par pienākumu braukt ātri, bet izmēģināt, kā auto uzvedas uz ledus, var droši

Rexx 3.janvāris 2017 20:31
1 1 Atbildēt

Nu, varbūt uzsildīsi tam automātam eļļu mazliet stiprāk. Nu un,nevelc taču smagu piekabi pa smiltīm vai kalniem.

Crash 3.janvāris 2017 22:54
0 0 Atbildēt

Labprāt, tikai trase vēl ciet :( ...

iAuto 3.janvāris 2017 23:24
2 0 Atbildēt

Plāns bija ceturtdien atvērt!

kasinsh79 4.janvāris 2017 8:18
0 0 Atbildēt

Mazliet muļķīgi izskatās, bet man abiem tagadējiem FWD auto ir elektriskās stāvbremzes (tātad - nemaz nav klasiskās "rocenes") un līdz galam tā arī neatslēdzama sistēma, kas auto sabremzē, neļaujot baudīt ziemas priekus :(

Gribētu pamēģināt, bet tad drīzāk kādu kaut vai vecu/lētu braucamo uz vietas izīrēt. Ir par to arī domāts?

rudens68 4.janvāris 2017 9:11
0 0 Atbildēt

Tev pieredze ar tikai ar xdrive ,vai arī citu auto 4x4 ? Ko var i teik ja ir ar ko salīdzināt

kasinsh79 4.janvāris 2017 10:17
0 0 Atbildēt

Esmu vienu garu ziemu braucis arī ar Audi A6 Quattro.

Nu, tas ir pulka labāks īstos (sūros) ziemas apstākļos ;)

X-drive ir kā spēļmantiņa baigi labs, piemēram, trasei. Jo tam tik un tā būs 60% (vismaz) jaudas sadalījums par labu RWD piedziņai, līdz ar ko spēlēties uz ceļa vieglāk, bet būt 100% pārliecinātam par pigoru izslēgšanu - nekādi. Bet, iesēsties dziļākā kupenā man tik un tā arī ar X-drive neizdevās, tiesa gan - bija pirms tam jāatslēdz pretbuksēšanas sistēma.

Quattro savukārt ir mega pārliecināta vilkme vienmēr (pakaļa, dabiski, ka "nestaigā"). Arī ļoti dziļā sniegā tas būs krietni labāks. Un pat fūri izkustināt no vietas, mazā uzkalniņā to vēl pat uzvelkot - varēs tikai un vienīgi Quattro vai varbūt vēl Subaru.

P.S. Bet stājas tie pilnpiedziņas agregāti pat sūnaināk, jo ir smagāki :)

gunbox 4.janvāris 2017 12:22
0 0 Atbildēt

Ziemas prieki var būt tikai ar aizmugures vai pilnpiedziņu. Priekšas piedziņa un roķene, tobiš saslīdēšanas izraisīšana, nevis driftēšana, nekad nebūs "ziemas prieki". Tik pat labi vari pats uz plēves slīdēt no kalna, nekas vairāk tur nesanāks. ;)

es 4.janvāris 2017 13:00
0 1 Atbildēt

Neviena trase nesbiedz tādus ziemas priekus (adrenalīnu) kā koplietošanas ceļi. Apziņa, ka apkārt ir citi auto un dažādi šķēršļi liek daudz vairāk strādāt galvai un rokām. A trasē - širmis ciet, pedālis grīdā un frēzē bezjēgā.

Dace 4.janvāris 2017 9:08
0 0 Atbildēt

Ta ideja ir laba,it seviski tiem vaditajiem(am) kas brauc ka aizmigusi vai bailigajiem kas nezina ko darīt kad auto saslid,un citas avarijas situacijas.Ari tiem auto vaditajiem kas brauc drosi ar parliecibu ir iespeja sevi pilnveidot

Bavārijas lūžņu cienītājs 4.janvāris 2017 9:25
0 0 Atbildēt

Pārāk daudz koku. Ja kāds ietesīsies?

Subis 4.janvāris 2017 10:56
0 0 Atbildēt

Jau gaidu kopš pirmā sniega! :)

ZZZZ 4.janvāris 2017 11:07
6 0 Atbildēt

Varbūt iAuto var biedriem uzsaukt mazu, trases, reklāmas tusiņu. Nav jau obligāti jābliež uz tiem 90. Var izveidot nelielu veiklības un šķēršļu trasi ielas auto. Tad jau redzētu cik labi mākam braukt. Nu piemēram, kaut ko līdzīgu Mola dienās piedāvātajai konusu trasei. Plus patreiz ir pietiekami daudz sniega lai pasākums atbilstu ziemas braukšanai.

lode222 4.janvāris 2017 11:37
1 0 Atbildēt

Kur tie 80-100. Zubārs vairāk par 70 nespēja sakasīt.

faber 6.janvāris 2017 9:43
0 0 Atbildēt

Zubārs lēnām vizinājās. Taisnītē starp diviem trampalīniem līdz līkumam var krietni vairāk par 100 dabūt tā, lai plato līkumu visā garumā var elegantā sānslīdē izvilkt. Arī pāri trampalīnam pa taisno "maucot", ar atbilstošu piekari aprīkotam auto, pēc eleganta lidojuma un piezemešanās, ātrums ir virs simta. Uz otru pusi braucot ātrumi nav tik lieli, bet tāpat baudāmi. Bet ko nu tur stāstīt, tas ir pašiem jāizmēģina.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti