Mobilo sakaru operatori gatavi avārijas zvanu sistēmas ieviešanai Latvijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 10.janvāris 2017 7:41

Latvijas mobilo sakaru operatori sagatavojuši savus mobilo sakaru tīklus automātiskās avārijas zvanu sistēmas jeb tā saucamā eZvana ieviešanai.

"Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Tele2" savu mobilo sakaru tīklu sagatavošanu eZvana ieviešanai noslēdza jau pērnā gada sākumā, bet "Bite" - aizvadītā gada nogalē.

"Bites" pārstāvji iepriekš norādīja, ka eZvana ieviešana uzņēmumam varētu izmaksāt aptuveni 20 000 līdz 30 000 eiro, "Tele2" investīcijas pārsniedza 20 000 eiro, bet LMT savas investīcijas atklāt nevēlējās.

Kā ziņots, ja transportlīdzeklis iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, ātro palīdzību varēs izsaukt, izmantojot automātisko avārijas zvanu sistēmu jeb tā saucamo eZvanu, kas iebūvēts transportlīdzeklī, paredz Eiropas Savienības (ES) prasības, un šādu sistēmu Latvijā plānots ieviest no 2017.gada 1.marta.

ES prasības nosaka, ka ar automātisko avārijas zvanu sistēmu jāaprīko jauno modeļu automašīnas.

eZvana ieviešana ir viena no Eiropas Komisijas virzītajām pamatiniciatīvām satiksmes drošības jomā, un tās mērķis ir ceļu satiksmes negadījumā cietušo iedzīvotāju dzīvības glābšana. ES dalībvalstīm ne vēlāk par 2017.gada 1.oktobri jāievieš eZvana ārkārtas izsaukumu centrāļu infrastruktūra, kā arī jānodrošina, lai šāda zvana izsaukumu apstrāde pakalpojuma lietotājiem būtu bez maksas, teikts likuma izmaiņu anotācijā.

 
 
Visi komentāri
 
Gudrais 10.janvāris 2017 22:15
0 1 Atbildēt

Kā nospiest..ja esi bezsamaņā! Mašīna sūta automātiski pie nopietnas avārijas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti