LTAB aicina autovadītājus pārliecināties par saskaņotā paziņojuma esamību savā auto (+ video) 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

LTAB | 25.janvāris 2017 13:33

Pieaugot nelielo ceļu satiksmes negadījumu skaitam, kas galvenokārt saistīts ar nepastāvīgajiem laika apstākļiem, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) aicina autovadītājus pārliecināties, ka to automašīnās vienmēr līdzi ir saskaņotā paziņojuma komplekts.

"Lai arī saskaņoto paziņojumu īpatsvars CSNg fiksēšanā gadu no gada kļūst lielāks, joprojām nākas saskarties ar autovadītāju nezināšanu par to, kur dabūt saskaņoto paziņojumu un kā pareizi to aizpildīt," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka 2010. gada 12 mēnešos CSNg īpatsvars, kas reģistrēti ar saskaņoto paziņojumu, bija 58,6 %, 2012. gadā - 61 %, 2014. gadā – 61,8 %, savukārt 2016. gadā – jau 64,8%.

Lai iedrošinātu autovadītājus izmantot saskaņoto paziņojumu un konsultētu par tā pareizu aizpildīšanu, LTAB jau ir realizējis dažādus profilakses un informatīvos pasākumus. "2015.gadā izstrādājām skaidrojošu videomateriālu, kas palīdz orientēties saskaņotā paziņojuma aizpildīšanā un ir ērts palīgs jebkuram viedierīču lietotājam. To iespējams atrast šeit: https://www.youtube.com/watch?v=Gt0LuSjikIA&feature=player_embedded, kā arī LTAB OCTA aplikācijā. Savukārt šogad plānojam skaidrojošas aktivitātes publiskās vietās, kuru laikā dalīsim autovadītājiem saskaņotos paziņojumus un stāstīsim par to aizpildīšanu," informē J.Abāšins, piebilstot, ka ikdienā autovadītāji saskaņotos paziņojumus var jautāt saviem apdrošinātājiem.

25. un 26.janvārī no plkst. 12:00 – 19:00 LTAB stends būs atrodams Modes un izklaides centrā "Rīga Plaza". "Tā kā ļoti atbildīgi izturamies pret savu klientu drošību ne vien tirdzniecības centra telpās, bet arī ārpus tām, tad labprāt atbalstām šādas iniciatīvas. Priecājamies, ka mūsu iesaistīšanās var palīdzēt risināt svarīgus drošības profilakses jautājumus," skaidro "Rīga Plaza" mārketinga vadītāja Urzula Spickus.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 26.janvāris 2017 13:14
0 0 Atbildēt

Nu nē ar saskaņoto var iebraukt tikai auzās. Piemēram negadījums ir bez cietušajiem un cietušā auto ir tikai vadītājs, bet pēc tam piesakās mistisks pasažieris, kurš apgalvo, ka arī ir bijis auto un šim tāpēc tagad galva sāp. Un vainīgajam, tad draud sods par policijas neizsaukšanu, kā arī regresa prasība no apdirsinātāja par veselības kaitējumu.

Kā pierādīt, ka neesi ēzelis? Mūsu "tiesiskajā" valstī nekā.

Tāpat arī gadījums, kur vainīgais mani gandrīz iegāza, pēc saskaņotā aizpildīšanas to neparakstot un aizbraucot no vietas. Labi, ka biju palicis notikuma vietā nevis nobraucis maliņā rakstīt saskaņoto. Tā kā obligāti uzreiz jābildē notikuma vieta.

GB12 26.janvāris 2017 14:22
1 1 Atbildēt

1.gadījums - muļķības. Apdrošinātājam nav pamata atteikt atlīdzību vai iet ar regresu šajā gadījumā. Pie tam, bieži, pat izsaucot policiju, viņi iedod saskaņoto un paši vēl palīdz aizpildīt. Pieļauju, ka mēģinājumi nemaksāt vai regresēt ir bijuši, bet tā nav sistēma un tādā gadījumā pietiek LTABam pasūdzēties un situācija atrisināsies. Lai cietušais iet pie ārsta, dabū izziņu, ka galvassāpju iemesls varētu būt CSNg un lai iet pie apdrošinātaja.

2. Es arī vienmēr saku, ka vajag vispirms nofotografēt (un to, starp citu, saka arī apdrošinātāji), un pēc tam var braukt malā un pildīt visu. Nekā tāda bļaušanas vērta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti