"Tesla Model S" un "BMW i3" netiek pie augstākās atzīmes IIHS drošības testos (+ video) 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 2.februāris 2017 6:10

Divi elektromobiļi – "Tesla Model S" un "BMW i3", ASV Satiksmes drošības institūta (IIHS) rīkotajos testos nespēja saņemt augstāko atzīmi.

"Tesla Model S" ražotājs savulaik pasludināja par drošāko auto pasaulē, tomēr IIHS "Top Safety Pick +" atzīmi tas neieguva, lai gan NHTSA (ASV transporta drošības aģentūra) un EuroNCAP (Eiropas neatkarīgā jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija) pārbaudēs amerikāņu elektromobilis vairumu testu izturēja “uz pieci”.

IIHS speciālistiem nepatika "Tesla" vadītāja vietas drošības jostu darbība, kas frontālā trieciena gadījumā pieļāva manekena galvas kontaktu ar stūri, "Model S" priekšējos lukturus tie nosauca par sliktiem, bet bērnu sēdeklīša fiksācijas sistēmu – par neērtu.

Komisija atzina par nepietiekami drošu "Model S" visjaudīgākās modifikācijas "P100D" jumta konstrukciju, kas neizturēja testu automobiļa apgāšanās gadījumā. Speciālisti atzīmēja, ka visām "Model S" versijām ir vienāda konstrukcija, bet visjaudīgākajam modelim "P100D" ir lielāka masa smagākā akumulatora bloka dēļ.

Elektriskā sedana atzīme tika samazināta arī tādēļ, ka bāzes versijai nav automātiskās bremzēšanas sistēmas. "Model S" jau no rūpnīcas tiek komplektēts ar visu nepieciešamo šāds sistēmas darbībai, tomēr bāzes versijas programmnodrošinājums nepieļauj tās aktivizāciju.

Savukārt "BMW i3" augstāko atzīmi neieguva sēdekļu un galvas balstu konstrukcijas dēļ, kas pēc IIHS speciālistu vērtējuma, pakļauj traumu riskam vadītāja un pasažieru ķermeņus tad, ja trieciens nāk no aizmugures. "BMW i3" tika kritizēts par bērnu sēdeklīša fiksācijas sistēmu un galvenajiem lukturiem, kurus nevar uzlabot vai nomainīt pret citiem.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
experc 2.februāris 2017 9:12
3 8 Atbildēt

tak šitā tā mītiskā nekam nederīgā sadursme.

Frontālajā sadursmē tik un tā drošākā.

Varēja izdomāt arī jaunu testu - mest svina lodi logā, vai likt ziloni uz jumta vai apgriezt otrādi un sist ar tonnīgu veseri pa apakšu. Tādas arī ļoti bieži sastopamas avārijas.

murx 3.februāris 2017 18:33
2 0 Atbildēt

Ilūziju nav nekādu, firmele ar knapi 15 gadu stāžu tagad taisīs "labākos" automobiļus pasaulē :). Sanāca līdzīgi kā Volvo. Pašpasludināšana nekad pie laba nenoved.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti