"Tesla Model S" un "BMW i3" netiek pie augstākās atzīmes IIHS drošības testos (+ video) 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto | 2.februāris 2017 6:10

Divi elektromobiļi – "Tesla Model S" un "BMW i3", ASV Satiksmes drošības institūta (IIHS) rīkotajos testos nespēja saņemt augstāko atzīmi.

"Tesla Model S" ražotājs savulaik pasludināja par drošāko auto pasaulē, tomēr IIHS "Top Safety Pick +" atzīmi tas neieguva, lai gan NHTSA (ASV transporta drošības aģentūra) un EuroNCAP (Eiropas neatkarīgā jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija) pārbaudēs amerikāņu elektromobilis vairumu testu izturēja “uz pieci”.

IIHS speciālistiem nepatika "Tesla" vadītāja vietas drošības jostu darbība, kas frontālā trieciena gadījumā pieļāva manekena galvas kontaktu ar stūri, "Model S" priekšējos lukturus tie nosauca par sliktiem, bet bērnu sēdeklīša fiksācijas sistēmu – par neērtu.

Komisija atzina par nepietiekami drošu "Model S" visjaudīgākās modifikācijas "P100D" jumta konstrukciju, kas neizturēja testu automobiļa apgāšanās gadījumā. Speciālisti atzīmēja, ka visām "Model S" versijām ir vienāda konstrukcija, bet visjaudīgākajam modelim "P100D" ir lielāka masa smagākā akumulatora bloka dēļ.

Elektriskā sedana atzīme tika samazināta arī tādēļ, ka bāzes versijai nav automātiskās bremzēšanas sistēmas. "Model S" jau no rūpnīcas tiek komplektēts ar visu nepieciešamo šāds sistēmas darbībai, tomēr bāzes versijas programmnodrošinājums nepieļauj tās aktivizāciju.

Savukārt "BMW i3" augstāko atzīmi neieguva sēdekļu un galvas balstu konstrukcijas dēļ, kas pēc IIHS speciālistu vērtējuma, pakļauj traumu riskam vadītāja un pasažieru ķermeņus tad, ja trieciens nāk no aizmugures. "BMW i3" tika kritizēts par bērnu sēdeklīša fiksācijas sistēmu un galvenajiem lukturiem, kurus nevar uzlabot vai nomainīt pret citiem.

 

 
Visi komentāri
 
experc 2.februāris 2017 9:12
3 8 Atbildēt

tak šitā tā mītiskā nekam nederīgā sadursme.

Frontālajā sadursmē tik un tā drošākā.

Varēja izdomāt arī jaunu testu - mest svina lodi logā, vai likt ziloni uz jumta vai apgriezt otrādi un sist ar tonnīgu veseri pa apakšu. Tādas arī ļoti bieži sastopamas avārijas.

murx 3.februāris 2017 18:33
2 0 Atbildēt

Ilūziju nav nekādu, firmele ar knapi 15 gadu stāžu tagad taisīs "labākos" automobiļus pasaulē :). Sanāca līdzīgi kā Volvo. Pašpasludināšana nekad pie laba nenoved.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti