Latvijā automātisko avārijas zvanu sistēmu plānots ieviest līdz 1.oktobrim 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 2.marts 2017 15:01

Latvijā automātisko avārijas zvanu sistēmu jeb tā saucamo eZvanu plānots ieviest līdz 1.oktobrim.

Atbilstoši ES regulai IeM ir izstrādāts rīcības plāns, kurā minētie uzdevumi jāveic šī gada laikā, tomēr kā regulas piemērošanas datums noteikts 2017.gada 1.oktobris, aģentūrai LETA skaidroja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Lai arī Latvijas mobilo sakaru operatori paziņojuši, ka tie sagatavojuši savus mobilo sakaru tīklus automātiskās avārijas zvanu sistēmas ieviešanai, IeM skaidroja, ka mobilo sakaru operatoru veiktā uzdevumu izpilde ir tikai viens no posmiem šī pakalpojuma ieviešanā.

Šobrīd IeM turpina veikt specifiskus tehniskā risinājuma testus, kā arī tiek strādāts pie tehniskā risinājuma integrēšanas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informatīvajā sistēmā.

Kā ziņots, ja transportlīdzeklis būs iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, ātro palīdzību varēs izsaukt, izmantojot automātisko avārijas zvanu sistēmu jeb tā saucamo eZvanu, kas iebūvēts transportlīdzeklī.

ES prasības nosaka, ka ar automātisko avārijas zvanu sistēmu jāaprīko jauno modeļu automašīnas.

eZvana ieviešana ir viena no Eiropas Komisijas virzītajām pamatiniciatīvām satiksmes drošības jomā, un tās mērķis ir ceļu satiksmes negadījumā cietušo iedzīvotāju dzīvības glābšana. ES dalībvalstīm ne vēlāk par 2017.gada 1.oktobri jāievieš eZvana ārkārtas izsaukumu centrāļu infrastruktūra, kā arī jānodrošina, lai šāda zvana izsaukumu apstrāde pakalpojuma lietotājiem būtu bez maksas.

 
Visi komentāri
 
rt 3.marts 2017 14:41
0 1 Atbildēt

Varēja jau ieviest prasību avārijas gadījumā veikt automātisku zvanu CP un apdrošinātājam. Samazinātos nereģistrēto avāriju skaits un visas avārijas fiksētu CP datubāzē. Tas būtu solis uz priekšu otreizējā auto tirdzniecībā.

Starp citu, Krievijā jau tagad drīkst ievest tikai auto ar ezvana sistēmu.

viencexperc 3.marts 2017 18:29
1 0 Atbildēt

Nevienam neinteresē, kas notiek kaut kādā vates zemē, tadžikistānā vai burkina faso...

Man viens pazīstams ķīnietis izstādtīja, kā krieviju dēvē ķīnā. Par "noliktavu".

Tā arī ir. Izņemot derīgos izrakteņus, tur nekā nav.

rt 4.marts 2017 10:53
0 1 Atbildēt

Amerikāņiem pat ļoti interesē. Pie katra Putina acu skatiena sarkanās pogas virzienā, pārdesmit aizokeāna ģenerāļi pieliek bikses un būvē nākamo karbāzi Eiropā.

viencexperc 3.marts 2017 15:37
3 0 Atbildēt

es izdomāju jaunu biznesu. Es būvēšu speciālus auto balkonus, kuros varēs izvietot tās pogas. Citādu šajos Eiropas nabagu mopēdauto nebūs priekš tām vietas.

Lūk, kā tas izskatīsies:

[IMG]i66.tinypic.com/23vf9du.jpg[/IMG]

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti