Eksperti diskutē par to, cik bieži nepieciešama skate (+ video) 34

 

Foto: Ekrānšāviņš

Zebra | 2.marts 2017 15:50

Tehniskā apskate transportlīdzekļiem - katru gadu, reizi 2 gados, vēl retāk? Ko domā Tu?

Mēs pasaucām uz sarunu 2 vīrus. Vienu, kurš savā darbā redz mašīnas vislabākajā kārtībā - Ģirtu Ulpi no "Auteko & TUV Latvija" - un otru, kurš redz auto vissliktākajā stāvoklī, pēc avārijām - tiesu ekspertu Oskarus Irbīti. Viņiem ir ko teikt! Fakti & argumenti, bez emocijām. Ja Tu arī par šo tēmu domā, iesaisties diskusijās šeit, mūsu Facebook lapā vai Twitterī.

mēs tikai tā aizdomājāmies - vai Tu gribētu ceļā sastapt auto, kas 2 gadus nav pārbaudīts? Varbūt šī patiesībā nemaz nav diskusija par tehniskās apskates biežumu, bet gan par transportlīdzekļu nodevu nomaksu?

Tehniskā apskate - cik bieži? Ekspertu diskusija from TV Zebra on Vimeo.

 
Visi komentāri
 
zjebra 2.marts 2017 16:40
8 5 Atbildēt

Neredzeju nevienu ekspertu =(

beigtais zirgs 2.marts 2017 16:56
17 9 Atbildēt

Kamēr visi skatās uz «ekspertiem», tikmēr nepamana, ka tas ir pasūtījuma darbs nevis ekspertu diskusija.

Timrots un viņa draudzene Irbītis silti iekārtojušies par «ekspertiem» CSDD un pasūtījuma darbus turpina uzdot par žurnālistiku, nenorādot, ka tie sponsorēti.

650 2.marts 2017 17:05
15 5 Atbildēt

Nosauciet man vismaz pāris vārdus, kuri pēc Jūsu domām mums varētu būt "eksperta" vārda cienīgi.Pilnīgi nopietni- klājiet vaļā, kādas ir kandidatūras?

Visus "strīdīgos", kam tur ir "4,1235mm" apskates brīdī ziemas sākumā- uz speciālu atkārtoto pārbaudi pēc 2 mēnešiem. Par velti vai simbolisku maksu.Tikko vairs nav 4mm- sods vismaz riepu komplekta apmērā.Noķer uz ceļa ka nav 4mm- evakuators un mašīnu uz soda stāvvietu.Radaru vietā iepirkt evakuatorus un noalgot pārbaudītājus.

Pieķēra uz ceļa ar netbilstošām gaismas ierīcēm (skaidrā par skaidru skaidrs, ka APZINĀTI uzstādītām!!)- evakuators un sods 800e. Plus noskaidrot- KUR viņš gāja TA un kurš "inspektors" izlaida.

iuziite 2.marts 2017 17:15
5 1 Atbildēt

O! Prieks, ka es ne vienīgā domā, ka sodus par neatbilstošām riepām vismaz riepu komplekta vērtībā vajag "no - līdz". Nez kāpēc "tā nevarot".

he 2.marts 2017 20:11
0 4 Atbildēt

truls un nejēga tu esi,laikam jau esi sapriecājies tikt par to pārbaudītāju siltā krēslā,un mājās nevienam nevajadzīgs evakuators pūst! varbūt tevi par ekspertu ekspertu?

Erix 2.marts 2017 20:59
10 2 Atbildēt

Skatē pietrūkst loģika... Ja ir kampaņa tad ir. Ja nav... Laikam jau tad vairs drošība nav svarīga. Drauga auto neilgi pirms skates (pavasarī, kad obligāti ir 2 mm) bija uzliktas jaunas All Terrain riepas (protektora dziļums 14 mm), kurām skates laikā pat vēl nebija nodzēsies krāsainais marķējums. Man kā vērotājam no malas (biju līdzi kā pasažieris) diezgan nožēlojami likās apskates darbinieka uzcītīgā mērījumu veikšana katrai riepai divos punktos. Būtu mans auto, noteikti būtu izteicis oficiālu atzinību par pedantisku darba pienākumu pildīšanu, vienlaikus izrādot absolūtu robota cienīgu debīlismu un laika tērēšanu.

Man pašam amerikāņa ļumīgo piekari vērtē, kā ienāk prātā. Tas nekas, ka detaļas netiek mainītas (bukses vienkārši ir brīvas, ne kā eiropiešiem) un saņemt 0 par detaļu, kam pirms gada ir bijis 1 vērtējums liekas mazliet absurdi. Rezultātā man ir vienalga, cik bieži ir skate - tāpat tās sāpīgākā daļa ir nodoklis un skaidrs, ka satiksmes drošībā tās pienesums ir minimāls. Visvairāk tracina lasīt ziņas par CSDD peļņu... Par Auteko, kas ir lobēts monopolists un privātkantoris, kam dati nav jāpublicē, mēs pat neko nezinām. Tik vien to, ka viņu "eksperts" ir gatavs publiski aizstāvēt biznesu.

viencexperc 3.marts 2017 4:43
1 0 Atbildēt

Varbūt viņiem kaut kur jānorāda cik dziļš protektors. Nevar taču pašam izdomāt.

. 2.marts 2017 17:55
14 2 Atbildēt

Pastāstiet man labāk kāpēc neiestrādāt apskati balstoties uz atzīmēm TA Lapā? ja dabū 1niekus=uz gadu, izej pa nullēm=2 gadi?

To protams ieviest plusā ar ceļa nodokli pie degvielas, nevis apskates(Vai pārrakstīšanas laikā...kas ir debīlisms).

var jau smuki nosēdināt wanabe ekspertus pie galda un dzīt savu iepriekš sagatavoto pasaku, bet labāk saaiciniet auto dīlerus, auto klubus, antīko auto klubu utt un tad jums būs īsta ekspertu diskusija.

Palaidniex 2.marts 2017 18:22
3 0 Atbildēt

3 mēneši talantīgiem braucējiem ir pietiekami lai aoto "pa nullēm" vilktu uz auto ar "trijnieku"...

Andris 2.marts 2017 23:30
4 0 Atbildēt

Pa lielam piekrītu, ka apskates jājiet katru gadu, arī pats jutīšos drošāks uz ceļa, bet nepiekrītu Irbīša kungam par lieliskajiem speciālistiem apskates punktos. Pašam ir bijis gadījums, kad apskatē izbrāķē plauktam buksi. Uz jautājumu kāpēc, atbilde bija, ka tā ir mīkstāka kā otrā pusē. Nu ko, aizbraucu uz servisu, apskatījās, ka buksei nav ne vainas, notīrīja, lai izskatās kā jauna un braucu uz apskati. Izrādījās, ka nu viss ir kārtībā un vēl divus gadus varēju iziet apskati. Protams visam ir jābūt kārtībā, bet pārspīlēt arī nav labi. Varbūt pāris gadus jaunajiem speciālistiem jānostrādā servisā.

autobraucējs 2.marts 2017 20:15
9 1 Atbildēt

prātiņ,nāc mājā-man vecāmamma mēdza teikt..

kāda diskusija..tas ir teātris! Ja kādam vajadzēs naudiņu labākai dzīvošanai,izdomās visādus pekstiņus..skati katru mēnesi,nodoklis par gaisu,bezdēšanu..

par kādu naudu pirks jaunos vidēja ātruma radarus? Ne jau CSDD par savu,bet par tautas(no tautas atņemto) naudu!

Pareizi tika uzrakstīts par ceļa nodokli..debīlisms,tas ir kompliments! Vai "godātie" eksperti par to nevar parunāt?

Erix 2.marts 2017 21:12
5 4 Atbildēt

Kādu laiku atpakaļ vēl cienīju Irbīti kā loģiski domājošu ekspertu. Diemžēl vēl viens nozares entuziasts ir pārdevies (vai piespiests) kalpot sistēmai. Apskate nekādi nav lēta diagnostika - tā ir naudas izmešana vējā, papildus bezjēdzīgi iztērējot laiku. Apskate neko negarantē un nekādi nerada pārliecību, ka visi defekti tiks konstatēti. Zinu virkni gadījumu, kuros 1 un pat 2 vērtējums ir pārvērties par 0, tiklīdz tiek prasīts izskaidrot defektu (par izskaidrošanu ir jāparakstās!). Cilvēkam, kas patiešām vēlas auto uzturēt kārtībā, tāpat pēc (vai pirms) tam ir jābrauc uz reālu diagnostiku.

Pēteris 3.marts 2017 0:25
3 1 Atbildēt

Skati iet kaut divas reizes gadā,lai tik autiņš tehniskā kārtībā,bet saucamo ceļa nodokli gan ne biežāk kā reizi divos gados!

650 3.marts 2017 1:40
2 0 Atbildēt

e, vai Jūs vienreiz tos kandidātus uz to "tautas atzītā ex-perta" statusu nosauksiet? Vesela diennakts garām- bet nav neviens vārds minēts. Kurš??

Pirms pāris mēn šis pats tirgus bija,tik drusku citā kompānijā- tur tāds UldisR un kaut kāds IvarsC izteicās. Tos diez arī ir kāds uzpircis? Skaidrs, ka tas nekrietnais Pauls mūs visus ir uzmetis un aplaupījis un mūsējais "neceļos aizgājušais" Ceļa Nodoklis reku rēgojas no viņa ārā pa visām kabatām un pa visiem galiem, bet mēs taču neuzklausīsim NEvienu un apdrisīsim JEBkuru.Lai tik pamēģina muti atvērt. Viss ir slikti. Krieviem kādreiz bija tāds stāsts, kad "na-uj,naa-uj kričaļi pjanije pioņeri" ;D

LMT 3.marts 2017 9:28
3 0 Atbildēt

Tiešām pretīgi skatīties uz to vienu pārdevušos ekspertu!

es 3.marts 2017 9:43
0 0 Atbildēt

Vakar skatē mašīna pirms manis izgāja skati, dabūja uzlīmi, bet braucot ārā no boksa zēnam sabloķējās viens no aizmugurējiem riteņiem (suports noķīlēja). Un tā ar kaucošu riteni, melnu svītru zīmējot ļoti fiksi aiztinās no CSDD teritorijas. Inspektors tikai nobolīja acis, nemēģināja ķert rokā un plēst nost uzlīmi.

Osis 3.marts 2017 11:26
1 0 Atbildēt

Manam vecam audjikam arī bija šāds netikums ar rokas bremzi ieķīlēja un viss, bet akurāti vienu reizi gadā apskatē varēja noraut, tad drusku ieķīlējās un izbraucot ārā man vajadzēja ar skrūvgriezi bremzes pie riteņa atspiest atpakaļ. Bet biju tā apskati pāris reizes izgājis :)

reku 3.marts 2017 18:06
2 0 Atbildēt

Roceni ir jālieto ikdienā lai neierūsē.

gunbox 3.marts 2017 10:22
2 0 Atbildēt

Uzskatu, ka vajag skates biežumu atbilstoši punktiem un auto stāvoklim. Lai tehniskajā arī uzliek, kad ir nākošā pārbaude un sarūsējušiem spaiņiem vispār atkārtotu pēc 4mēnešiem. Un visus sodus palielināt 10x. Un par Timrotu jūs feikojat. Neredzu nevienu televīzijā adekvātāku šajos jautājumos. Katrs pelna tur, kur vairāk maksā, vai arī kāds šeit ir principiāls idiots(nacists) un nepārceļas uz labāku algu, jo priekšnieks citas tautības?

Osis 3.marts 2017 11:22
4 0 Atbildēt

Apskate jau nav tas sliktākais un dārgākais pasākums. Reizi gadā nodiagnosticēt savu auto jau nav nekāda traģēdija. Aizbraukt ar pajaunu auto uz skati un dabūt apaļu nulli sagādā vairāk prieka nekā neērtību. Turpretim, tad kad divniekus vairs nevar sarakstīt uz vienas lapas, tad noteikti ir vērts sākt domāt par auto nomaiņu. Ja būtu diskusija par ceļa nodokļa atcelšanu tad cita runa.

Pļurkt 3.marts 2017 19:50
1 1 Atbildēt

Kārtējā Lielpicāna spriedelēšana.

A ja uz to apskati ir jābrauc 40+ km!! Vismaz uz pusdienu jāatprasās no darba!! Kaut kur pa ceļam auto ir jānomazgā no dubļiem, galīgi nekopto ceļu dēļ...

A ja apskate kaut kādu iemeslu pēc šodien nestrādā!!! Reizi dzīvē jau bija un atprasīties nācās uz 2 darba dienām.

160 km, degviela, amortizācija, ekspluatācijas izmaksas, nesaņemtā darba alga, pārmetumi no darba devēja, lieks stress, lai izdarītu iekavētos darbus...

Cik tas viss maksā???!!!

rt 4.marts 2017 8:48
0 0 Atbildēt

Speciāli priekš pļurkšķiem TA strādā arī sestdienās, darbadienās līdz 20.00. Un nevajag te ļa ļa ļā, ja bija laiks to auto piereģistrēt un pļurināt netā, tad atradīsies arī laiks iziet TA. Ej apskati kaut atvaļinājuma laikā. Normāls cilvēks vienmēr atradīs izeju...

Pļurkt 4.marts 2017 9:57
0 1 Atbildēt

Speciāli priekš tiem kas lasa katru trešo vārdu un pa diagonāli!

Pirms iebraukt tajā TA vietā, man līdz tai ir jāaizbrauc, pa ceļam kaut kur atberžot no dubļu kārtas.

Tuvākā TA ir 40+ km, bet strādā no 8-30 un līdz 17-00, sestdienās NEKAD nav strādājusi! Nākamā tuvākā kas mēdz strādāt sestdienās ir 70+ km!! Bet ja gadījumā šī sadomā tieši tajā sestdienā nestrādāt, tad ir jāmin 230+ km pretējā virzienā lai mēģinātu paspēt uz tās TA darba laika vismaz beigām.

Lūgums šim un pārējiem lielpicāniem nepļurkstēt par lietām no kurām nav ne vismazākās sajēgas un pat nojausmas!

Jā - lielpicānisms te daudziem lien ārā pa visiem caurumiem!

rt 4.marts 2017 10:08
0 0 Atbildēt

Priekš kam tev vispār auto, ja tas sagādā tādas problēmas???? Pēc šmigas jau tos 40+ km gan paņem vienā pūtienā? Un kautkā neticu, ka Latvijā 12 mēnešus gadā viens ceļš var būt dubļos.

Nu jā, mazpincānisms pamatīgi sit pa pašapziņu...

Pļurkt 4.marts 2017 12:33
0 0 Atbildēt

Savu lielpicānismu un vispārējo stulbumu vari izrādīt citur!

A tev priekš kam auto??? Lielpicānos viscaur staigā pilsētas autobusi, trolejbusi un tramvaji. Pie kam arī taksis vēl eksistē.

rt 4.marts 2017 13:13
3 0 Atbildēt

Man nav nekādu problēmu iziet TA jebkuram savam auto. Un nevis vienkārši iziet, bet pa smuko - pa nullēm. Tāteikt, ja gribi kakāt, atrodi laiku novilkt bikses...

Pļurkt 4.marts 2017 17:08
0 0 Atbildēt

Nu tad arī novelc tās savas bikses PIRMS te piedirs visu forumu.

Pie reizes iemācies lasīt un apjēgt izlasīto.

Āksts kas āksts!

650 3.marts 2017 12:37
2 0 Atbildēt

Tos expertkandidātu vārdus te vienreiz kāds sadūšosies nosaukt ? Timrotimitātoru konkurss te nebūs?

Andis 3.marts 2017 13:30
1 1 Atbildēt

Nekur nav tik lētas diagnostikas? 20min=20EUR ir lēti?

Un ja apskati ietu divas reizes gadā tad statistika būtu labāka?

Mašīnas mēdz lūzt arī starp apskatēm un tāpat viņas remontē.

Un ja viens auto īpašnieks nobrauc 10k gadā, bet otrs 60k, tad kuram mašīna būs labāka uz TA?

gunbox 3.marts 2017 16:14
0 0 Atbildēt

Tam, kurš remontējis ar kvalitatīvām detaļām. ;)

Pļurkt 3.marts 2017 19:45
4 0 Atbildēt

Kaut kur citā tēmā, bet par šo pašu pavīdēja doma, ka vajadzētu diferencēt apskati.

respektīvi, ja auto (vienalga kāda vecuma un markas) iziet apskati ar pirmo reizi, tad nākamā apskate ir pēc 2 gadi. Ja auto ir jāveic atkārtota apskate, bet ir izdota slimības lapa, tad apskate ir jāveic pēc gada. Te es pielieku no sevis - ja apskates laikā iemet 3, t.i. liek lūzni aizvest ar autoevaruatoru, tad apskate ir jāveic 2 reiz gadā.

Domāju, ka tas ļoti labi disciplinētu auto īpašniekus, un teiksim man, kas auto remontē savām rokām, būtu labs stimuls remontus veikts krietni savlaicīgāk un vēl kvalitatīvāk.

Te būtu arī apmierināts otrs gals, tas ir stāsts par drošību.

Zilītis 4.marts 2017 10:43
0 0 Atbildēt

Vakar ieraugot Timrotu TV radās aizdomas, ka viņš varētu būt savējais.

rt 4.marts 2017 14:05
2 0 Atbildēt

Tās visas runas un raksti atgādina letiņa tipiskā žēlabaino dzīvi! Viens neko nedarīs, lai TA būtu kā izklaide, lai nebūtu 40 km pa dubļiem jābrauc līdz TA. Be tā vietā uzkāps uz sūdučupas un skaļi kliegs. Otrs nabags nevar nopirkt A6 max komplektācijā, nevar saturēt rokā ātrumkloķi, kliedz ka nav īstā klase, ka neviens neko nesaprot no autobūves, ka labāk braukt ar lētu pagājušā gadsimta amīti.

Jebaķ kapaķ, veči! Dzīvi ir katram tikai viena, kāpēc to nedzīvot skaisti! Nu ja nav labi vienā vietā, meklē citu vietu darbam, dzīvei. Ja grūti iet TA, pārcelies uz valsti, kur TA vispār nav jāiet. Ja Eiropā ir dārgas, neatbilstošu klašu automašīnas, tad dzīvo tur, kur ir tās lielās, komfortablās govis, kur nav kā pirmo opciju autiņam jāņem gāzes iekārtu, kur matus mazgā ar dīzeli un skalo ar benzīnu.

Bet nē, bāzīsies kaimiņa makā un skaitīs svešu naudu...

650 4.marts 2017 15:14
0 0 Atbildēt

Tak jau senlatviešu folklorā ir bieži minēts kāds radījums, kam patīk "uzkāpt uz sūdučupas un skaļi kliegt".Plus vēl tas,ka šis gads ir speciāli viņam veltīts.Pat Dainugrāmatā reku ir ieraksts,ka "Pirzdams gailis laktā lēca, nu būs ......"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti