Glābsim 3500 dzīvības ik dienu (+ video) 10

 
LAMB | 17.marts 2017 9:50

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir uzsākusi satiksmes drošības kampaņu "3500 dzīvības" (#3500Lives) http://www.fia.com/3500lives , kuras mērķis ir samazināt ceļu satiksmē bojāgājušo skaitu, jo tieši tik daudz cilvēku ik dienas iet bojā uz ceļiem visā pasaulē.

FIA un tās dalīborganizācijas uzskata, ka ir jārīkojas nekavējoties, lai pārtrauktu šo humāno, ekonomisko un sociālo katastrofu, un tādēļ izstrādājusi 10 uzdevumus un apkopojusi tos Manifestā. FIA un LAMB kā tās dalīborganizācija aicina visus, kam rūp drošība uz ceļiem šo manifestu parakstīt (http://www.fia.com/3500lives#form ).

FIA 10 uzdevumi:

1. Atbalstīt ANO izvirzīto mērķi satiksmes drošībā, līdz 2020. gadam uz pusi samazināt negadījumos bojā gājušo skaitu.

2. Uzlabot ceļu infrastruktūru, jo aptuveni 50% negadījumi pasaulē notiek tikai 10% no ceļiem.

3. Visām jaunajām automašīnām ir jāatbilst ANO izstrādātajiem automašīnu drošības standartiem.

4. Likumdošanai jābūt efektīvākai, jo tikai 7% pasaules iedzīvotāju ir pakļauti adekvātai likumdošanai attiecībā uz ātrumu, braukšanu dzērumā, ķiveru un drošības jostu lietošanu.

5. Jāpārtrauc braukšana virs atļautā ātruma.

6. Jāmazina braukšana dzērumā. FIA uzskata, ka alkohola industrijai ir jārosina likumdošanas iniciatīvas, jāveic neatkarīgi pētījumi, aktīvāk jāuzrunā autovadītāji un jāsper citi soļi, lai šo braukšanu mazinātu.

7. Efektīvāk jāapkopo ceļu negadījumu statistika un analītiskāk tā ir jāizmanto.

8. Jārada jauns Globālais fonds drošākiem ceļiem, kuru izmantotu satiksmes drošības stiprināšanā dažādās pasaules valstīs.

9. Aktīvāk jāiesaista privātais sektors.

10. Jāattīsta un jāpilnveido savstarpējās koordinācijas tīkls.

Kampaņu atbalsta un tajā ir iesaistīti 13 satiksmes drošības vēstnieki – pasaulē pazīstami sportisti kā Rafaels Nadals, Felipe Massa, Fernardo Alonso un citi.

 

 
Visi komentāri
 
rt 17.marts 2017 10:21
0 2 Atbildēt

Zinām mēs kā strādā ANO humānās palīdzības programmas, zinām. Globālais fonds drošākiem ceļiem izklausās pēc kārtējās ASV rīkotās afēras. Ka tik beigās neiznāk kā ar humāno palīdzību Āfrikai...

rt 17.marts 2017 14:25
0 0 Atbildēt

Labāk visu uzticēt Krievijai. Viņi prot realizēt grandiozus projektus. Piemēram - Krimas pievienošana.

rt 17.marts 2017 14:32
0 0 Atbildēt

Ar kautko jau ASV bija jāatbild. Irāku atdeva, Krimu paņēma. Svarīga jau nav valsts, bet resursi.

rtrt 17.marts 2017 14:35
0 0 Atbildēt

Bet nu tas ko dara ASV zem ANO "labās rokas" Āfrikā, ir sistemātiska kontineta iznīcināšana.

viencexperc 17.marts 2017 14:47
0 0 Atbildēt

pats ar sevi sarakstās :D

Jā. ASV ir stipra un varena. Ko grib, to dara. Grib - kaut kur pērtiķu zemē ieviest "demokrātiju", ievieš. Grib kaut kam pi*das sadot, sadot. Grib Krieviju piežmiegt, - samazina naftas cenas.

2005,gadā ASV tika pacelta tēma, ka krieviju vajag atbruņot ar spēku, bet tomēr nolēma ka pirms nāves, krievija daudz nosmirdēs. Ar kodolatkritumiem var sabojāt mazu daļu Eiropas. Pratīgākais ir vēl nedaudz pagaidīt.

Bet ko "atbild" punduris? Sūta zaļos cilvēciņus uz savām teritorijām, saviem sabiedrotajiem. - " te ne mēs... mēs neko" , jo zin, ka dabūs trūkties. Amerikāņi neprasa nekam atļauju un nesūta zaļos cilvēciņus, jo VIŅI IR VARENI.

Speciāli uzrakstīju, lai tev vēl vairāk pakremtu. Atkal paraudāsi stūrītī.

viencexperc 17.marts 2017 14:55
0 0 Atbildēt

Ir tāda organizācija OPEC. tajā ietilpst 12 lielākie naftas eksportētāji. OPEC nosaka naftas cenas. ASV tajā organizācijā neietilpst, bet cenas regulē tik un tā. 12 lielākie eksportētāji tirgo naftu gandrīz uz pašizmaksu, tikai tāpēc, ka ASV nolēma samazināt cenu.

nu, rt, uzraksti kaut ko. Piemēram, par ASV parādu, kuru ASV nemaz netaisās atdot, jo ir vareni. Nafig atdot, ja var neatdot? Uzraksti kaut ko par bezdarbu, kurš pēc Trampa ievēlēšanas strauji samazinās un attīstības tempi daudz straujāki kā prognozēts. Nu, uzraksti kaut ko. Pasmiesimies.

rt 17.marts 2017 15:31
0 1 Atbildēt

Ja jau tur ir tik labi, tad ko tu dari te? Baidies no labas dzīves?

Labāk uzraksti kautko par štatiem uz bankrota robežas, par parādiem ko vienkārši nevar atdot, jo nav naudas valstij (to visu iestumj kabatā Buša ģimene un citi zvēri). Par iekšējiem naidiem starp rasēm, reliģijām. Par resursiem, kas pietrūkst. To valsti satur kopā tikai militārā rūpniecība un obligātais militārais dienests. Kā jau rakstīju, ja pārējā pasaule spētu vienoties un atspiest amurikāņus uz mājām, tad pusgada laikā tā nosprāgtu. Jo karadarbība ārzemēs un ieroču tirdzniecība nes nenormālāko peļņu.

rt 17.marts 2017 15:40
0 0 Atbildēt

Visi tie experta stāstiņi jebkurā tēmā atgādina kautko vēl lētāku par Putina propogandas kampaņu. Reāli diršana bez seguma... Tāda sajūta, ka tiek izmantoti wikipēdijas dati.

rt 17.marts 2017 15:48
0 0 Atbildēt

Ja par tēmu, tad es ieteiktu svītrot 1. un 3. punktu. Vismaz mēs varam iztikt bez Amerikas Nāciju Organizācijas.

rt 17.marts 2017 16:38
2 0 Atbildēt

Tas cilvēks, kas sevi tēlo par expercu, pat rakstīt savu vārdu nemāk. Tēlo gudro, mētājas ar dažādām gudrībām un faktiem. Ne tā kā visi normālie cilvēki dara. Es, piemēram, balstos uz tā, ko redzu jūtūba video, ko stāsta mani draugi, ko stāsta RTR un ORT. Kā experc var zināt, ka tie viņa stulbie statistikas dati, fakti un cipari ir pareizi. Pazūdi, labāk, no šejienes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti