Pieķer skolotāju, kura Rīgas centrā ar 30 bērniem neatļautā vietā šķērso ceļu (+ video) 4

 
Nozare.lv | 3.maijs 2017 12:12

Valsts policija (VP) piefiksējusi būtisku ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kur kāda skolotāja ar bērnu grupu šķērsoja brauktuvi tam neatļautā vietā, aģentūru LETA informēja policijā.

Notikušais fiksēts īsi pirms plkst.15. Uz konkrētās ielas - Raiņa bulvāra - atrodas trīs braukšanas joslas, turklāt aptuveni 30 metru attālumā no notikuma vietas atrodas regulējama gājēju pāreja.

Policijas publiskotajā video redzams, kā bērni viens pēc otra seko skolotājai pāri ceļam. Kopumā ceļu šķērso ap 30 bērnu. Lai palaistu bērnus pāri ceļam, apstāties nākas arī sabiedriskajam transportam.

Redzot notiekošo, policisti, kuri patrulēja netālu no notikuma vietas, devās konkrētās sievietes, lai izteiktu aizrādījumu.

Likumsargi skaidro, ka skolotāja neatzina savu pārkāpumu un to nenožēloja, kā arī traucēja noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu, izsakot sarkastiskas piezīmes un kategoriskā formā nepatiesus apgalvojumus.
Konstatējot, ka sieviete iepriekš nav sodīta, policisti nolēma piemērot tikai brīdinājumu.

Kā norāda likumsargi, konkrētās skolotājas izdarītais administratīvais pārkāpums pakļāva bērnus nepamatotam dzīvības apdraudējumam. Nevienam no bērniem nebija uzmanību piesaistošie elementi, piemēram, atstarojošās vestes vai spilgtas krāsas karodziņi.

Valsts policija aicina izglītības iestādes izglītot bērnus par drošību uz ceļa ne tikai tuvojoties 1.septembrim un 31.maijam, bet arī mācību gada laikā. Būtiski informēt arī pedagogus par pareizu ielu šķērsošanu jeb pārvietošanos ar bērnu grupām, norāda VP.

 
Visi komentāri
 
JautāJUMS 3.maijs 2017 20:29
6 2 Atbildēt

Nepalieciet absurdi,ja autovadītāji neredz bērnus vai cilvēkus tad viņiem jādodas uz komisiju. Bet nu skolotāja par šādu pārkāpumu tiešām būtu jāsoda pēc pilnas programmas.

iAuto 4.maijs 2017 8:18
1 1 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu, ka brīdinājumu te nedrīkstētu likt, bet kas tad pēc APK sanāk - 7 eur?!? Smagākais varētu būt kriminālatbildība.

Palaidniex 4.maijs 2017 11:43
1 1 Atbildēt

Nu, nu.

Skolotājai vel ordeni par varonību vajadzēja piešķirt?

Pļurkt 4.maijs 2017 20:13
0 0 Atbildēt

Izrādās Rīga ir prasta ģerevņa ar ceļu!

Rīgas centrā ar 30 bērniem neatļautā vietā šķērso ceļu!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti