Informēs par sociālo kampaņu savlaicīgai OCTA un tehniskās apskates veikšanas nepieciešamībai 5

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 25.janvāris 2018 10:06

Preses konferencē šodien informēs par sociālu kampaņu, kuras mērķis ir skaidrot sabiedrībai transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību, kā arī mazināt to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai nokavē tehniskās apskates derīguma termiņus.

Biroja norādīja, ka sociālo kampaņu LTAB sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Valsts policiju īsteno no 22.janvāra līdz 4.februārim. Tās ietvaros Latvijā fotoradari pastiprināti kontrolē OCTA apdrošināšanas un automašīnu tehniskās apskates derīguma termiņus.

"Kampaņas ietvaros paredzēts veikt plašu profilaktisko darbu, skaidrojot autovadītājiem, ka OCTA vai tehniskā apskate nav tikai formalitāte, ko valsts uzspiedusi autovadītājiem, bet gan drošības garants pašam autovadītājam, pasažieriem un citiem satiksmes dalībniekiem. Tāpat, lai precīzāk izvērtētu to autovadītāju īpatsvaru, kas ceļu satiksmē piedalās bez derīgas OCTA vai tehniskās apskates, kampaņas laikā stacionārie fotoradari pastiprināti kontrolēs OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņus," klāstīja LTAB.

Biroja apkopotā informācija liecina, ka kopējais neapdrošināto transportlīdzekļu skaits uz Latvijas ceļiem ir apmēram 1,5%.

Preses brīfings notiks plkst.11 Rīgas motormuzejā, Eizenšteina ielā 8. Pēc preses brīfinga Valsts policija sniegs žurnālistiem iespēju vērot policijas ekipāžu darbu, veicot OCTA un tehniskās apskates derīguma termiņa kontroli Rīgas ielās.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997.gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004.gada tā ir neatkarīga institūcija.

 
Visi komentāri
 
antons 25.janvāris 2018 19:59
3 0 Atbildēt

kārtēja policijas,csdd pīle!!!! nu nevar radari bez pārkāpuma nofiksēt ne skati,ne octu ne vinjeti!!!!!!

Kanibaals 25.janvāris 2018 21:23
0 0 Atbildēt

Kāpēc ne? Apskaties radara instrukciju. Ātrumu tas mēra visiem auto bez izlases.

Vārds 25.janvāris 2018 20:49
0 0 Atbildēt

Un kādam līdz šim bez šīs naudas apgūšanas kampaņas par to bija kādas neskaidrības ? Nezināšana ?

janis 25.janvāris 2018 21:09
1 0 Atbildēt

csdd--tur ir registrēti visi auto un var redzēt kurš izgājis texnisko un kurš nav apdrošinājis savu auto---viņiem trūkst navdas un tāpēc tieksacelta ši ažiotāža ,ka visi autobrauceji uztaisīti par noziedzniekiem un likumpārkāpējiem!!!

Pļurkt 26.janvāris 2018 7:35
1 0 Atbildēt

Paši sev aldziņu ta pacēla, bet tautas kļūst ar vien mazāk ik gadu, vot i trako - nezin no kurienes izplēst iztrūkstošo!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti