Kā apdzīt riteņbraucēju? 2

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Renault | 14.augusts 2018 12:03

Būsiet pamanījuši, ka līdz ar silto laiku uz ceļiem parādījušies aizvien vairāk riteņbraucēju. Autovadītājiem der paturēt prātā kā korekti un, pats galvenais, droši dalīt ceļu ar riteņbraucējiem, īpaši veicot apdzīšanas manevrus.

Ieturi drošu distanci

Apbraucot riteņbraucēju, visdrošāk ir saglabāt lielu attālumu.

- Veicot apdzīšanas manevru, daudzi autovadītāji neievēro noteikto attāluma minimumu, t.i., 1 m, un lielā ātrumā šaujas garām cilvēkam uz velosipēda. Šāda rīcība var izraisīt negadījumu, autovadītājam notriecot riteņbraucēju vai riteņbraucējam pakļūstot zem riteņiem. Pēc Renault Drošas braukšanas skolas treneru teiktā, optimālais apdzīšanas attālums ir vismaz 2 – 3 m.

Brauc lēnāk

Reizēm gadās, ka nav iespējams ieturēt tik lielu attālumu starp riteņbraucēju un automašīnu. Piemēram, ja pretējā joslā brauc citi transportlīdzekļi un nav iespējams mainīt joslu. Ko iesākt?

“Ja nav iespējams manīt joslu un nepieciešams apdzīt riteņbraucēju, ieturiet ceļu satiksmes noteikumos norādīto minimālo distanci (1m) un ievērojami samaziniet ātrumu. Ātruma starpībai starp autovadītāju un riteņbraucēju nevajadzētu pārsniegt vien dažus kilometrus stundā. Citādāk pastāv risks izsist riteņbraucēju no līdzsvara ar automašīnas radīto vēja plūsmu, kā arī liela ātruma starpība liks riteņbraucējām justies ļoti nedroši,” skaidro Renault Drošas braukšanas skolas treneri.

Ja nav iespējams ieturēt pat minimālo apbraukšanas distanci, apdzīšanas manevru veikt nedrīkst.

Izrādi laipnību un respektē apkārtējos

Līdztekus satiksmes noteikumu ievērošanai, vēlams būt saprotošam un laipnam pret citiem transportlīdzekļu vadītājiem. “Atcerieties, ka saskaņā ar noteikumiem, autovadītājiem un riteņbraucējiem ir vienādas tiesības izmantot ceļu. Respektēsim viens otru un centīsimies pret riteņbraucējiem izturēties tā, kā gribam, lai izturas pret mums pašiem! Piemēram, diez vai vieglā auto vadītājs gribētu, lai fūre to apdzen teju aizķerot spoguļus. Tāpat nevajadzētu veikt šādu manevru pret riteņbraucējiem,” saka Zbigņevs Veselijs, Renault Drošas braukšanas skolas direktors.

 

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sasha 14.augusts 2018 12:14
3 1 Atbildēt

kurā CSN punktā ir minēts:" ieturiet ceļu satiksmes noteikumos norādīto minimālo distanci (1m)" ?

k442 14.augusts 2018 21:52
1 2 Atbildēt

Rakstā viss pilnīgās auzās salaists - autors nejēdz neatšķirt distanci no intervāla. Diez, kā viņš pats justos, ja viņam aizmugurē, stingri ieturot "ceļu satiksmes noteikumos norādīto minimālo distanci (1m)", brauktu kāds autobuss vai kravas auto..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti