Papildināts 3.februārī: Kad ar 100 km/h nepietiek, uz cik jābrauc autobusam? (+ VIDEO) 243

 

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.februāris 2019 13:12

Lasītājs iesūtījis attēlus un video ar Noderka autobusu, kas vakarvakarā pa Vidzemes šoseju pēc aplēsēm traucas ar ātrumu vairāk nekā 100 km/h.

Darbības vieta: A2 autoceļš (Rīga-Veclaicene), netālu no pagrieziena uz Smilteni, ap pieciem pēcpusdienā.

Autobraucējs apgalvo, ka braucis ar ātrumu 100 km/h (pēc spidometra), kad viņu un pēc tam arī citas vieglās automašīnas citu pēc cita sācis apdzīt Noderka satiksmes autobuss. Tie, kas vakar brauca pa Vidzemes šoseju, atceras, ka braukšanas apstākļi ne tuvu nebija tie labākie (ne velti stundu vēlāk notika avārija pie Raunas pagrieziena) – bija iestājusies krēsla, temperatūra ap nulli un ceļa segums slapjš, tādēļ autobraucēja neizpratne ir gluži likumsakarīga – kur tā steidzās Nordeka autobuss, ka ar 100 km/h stundā nepietiek?  

Video un foto ir no video reģistratora:

Ja šāda apdzīšana notiktu dienā, jau tad tas būtu dīvaini, taču aprakstītajā situācijā no malas tas izskatījās vienkārši bīstami un autovadītāja vārdiem sakot „tajā autobusā viņš atrasties negribētu”.

PAPILDINĀTS 03.02.2019 plkst 9:00

Sazinājāmies ar video autoru, kurš piekrita atbildēt uz jautājumiem par plašu atsaucību guvušo video materiālu. Saziņā ar video autoru ietveram arī tos jautājumus un apgalvojumus, ko izsaka šīs epizodes komentētāji.

Vai iesūtot iAuto šo materiālu vēlējāties izraisīt lētu sensāciju, gribējāt sodīt šoferi vai kā citādi izcelties? Nē, tāds nolūks man nebija, vēlējos tikai vērst uzmanību uz konkrēto epizodi, konkrētajā vietā un konkrētajos braukšanas apstākļos.

Kādēļ sūtījāt uz iAuto? Tādēļ, ka regulāri apmeklēju šo vietni un esmu pamanījis, ka šeit dalās ar materiāliem un apspriež dažādas satiksmes situācijas.

Kad un kur tas notika, kādi bija braukšanas apstākļi? Tas notika 1.februāra pievakarē, netālu no Storenso kokzāģētavas, dažus kilometrus pirms Smiltenes krustojuma, bija sācis krēslot, temperatūra ap nulli, ceļa segums slapjš un asfalts nelīdzens (to apliecinās ikviens, kas braucis pa šo ceļa posmu).

Vai autobusa apdzīšanas manevrs bija bīstams un jūs jutāties aizvainots, ka garām pabrauc autobuss? Nē, mani tas netraucēja, taču jutos izbrīnīts, ka braucot ap 100 km/h (pēc spidometra) traucēju transportlīdzekļiem, kuriem, manuprāt, ar šādu ātrumu nebūtu jābrauc.

Kādēļ nedzināties pakaļ, lai nofilmētu ar kādu ātrumu brauc autobuss un identificētu transportlīdzekļa numura zīmi? Mans nolūks nebija kādu sodīt vai aizvainot.

Kādēļ liekas, ka jūs pats nebraucat ar 100 km/h? Tādēļ, ka pamanot, ka autobuss uzsācis apdzīšanas manevru, ātrums tika samazināts un autobuss netraucēti pabrauca garām.

Ar kādu ātrumu jūs turpinājāt kustību? Atgriezos pie sava izvēlētā ātruma (plus, mīnuss 100 km/h).

Kā varat pierādīt, ka braucāt ar šādu ātrumu? Nevaru pierādīt, jo mans video reģistrators ir bez kustības ātruma funkcijas un arī kruīza kontroles nav, tādēļ jau teicu, ka orientējos pēc spidometra un mans braukšanas ātrums bija plus, mīnuss 100 km/h.

Vai varētu būt, ka jūsu automašīna nav tehniskā kārtībā un spidometrs nerāda pareizi? Nedomāju, TA tika izieta nesen – bez aizrādījumiem, auto ražots 2012.gadā.

Vai savā maršrutā šo autobusu redzējāt arī kādā citā posmā? Redzēju to pie Bērzkroga Bistro.

Kādēļ domājat, ka autobuss brauca ātrāk par jums? Tādēļ, ka tas mani panāca neilgi pirms Smiltenes pagrieziena, apdzina un tālākajā maršrutā (braucu līdz Velēnai, kur nogriezos no Smiltenes-Gulbenes šosejas) vairs netika redzēts.

Vai esat autobraucējs, kas apzināti „velkas”, jūtot, ka citi apdzen, „piedod gāzi”, esat „telefonzombijs” vai kā citādi traucējat kustību? Nē, cenšos pieturēties pie CSN.

Vai iesūtot iAuto šo materiālu guvāt atbildi uz savu uzdoto jautājumu (uz cik jābrauc satiksmes autobusam)? Nē, komentāru ir daudz, taču šādas atbildes nav.

PAPILDINĀTS 03.02.2019 plkst 16:18

Lai arī šeit pat ziņā rakstīts, ka video ir no video reģistratora, tad tomēr dzaudzi cenšas pārmest video autoram, ka ir gan braucis, gan filmējis, tāpēc tagad publicējam garāku video ar laiku pirms apdzīšanas un pēc. Lai visi var redzēt vai aculiecinienieks vilkās, vai svārstījās ar dažādiem braukšanas ātrumiem utt. Var droši skaitļot transporta līdzekļu vidējos ātrumus.

.

Ja gadījumā autobuss kavē grafiku, vai ir pamatota "dzīšana". Kāda ir kopumā pasažieru autobusu vadīšanas kultūra Latvijā?

Ja redzi redzi nebūšanas uz mūsu ceļiem, tad sūti tās mums uz iAuto (augšā poga "Ziņo!").

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

Aculiecinieka foto Foto: iAuto.lv

 
243 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
asd 2.februāris 2019 13:54
53 25 Atbildēt

kautkāds dirsējs...noteikti ar 80 braucis

? 2.februāris 2019 13:45
41 19 Atbildēt

No kurienes tāda pārliecība, ka autors melis un kurā vietā redzams, ka kāds tiek apvainots? - ir rakstīts, ka autora mašīnas spidometrs rādījis 100 km/h, kad autobuss to apdzina, tātad, busa ātrums jādomā bija vēl lielāks, otrkārt, bez kādiem apvainojumiem tiek vaicāts tas, ko tu lasi virsrakstā

vieglais 2.februāris 2019 14:03
32 10 Atbildēt

Autobraucēji ir dažādi un katrā vieglajā nesēž Reinis Nitišs. Tu taču arī tāds neesi?, un tava sieva vai vecāki? Es personīgi arī ne vienmēr braucu 100 km/h un tāpēc man būtu jājūtas kā loham? Tavuprāt sanāk, ka visi, kas brauc pēc noteikumiem ir lohi?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 3

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 9

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 5

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 

Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem 2

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti