Apdraudējums drošībai - gājēju pārejas uz divu joslu ceļa bez luksoforiem (+ VIDEO) 31

 

Labi apzīmēta gājēju pāreja uz 3 joslu ceļa vienā virzienā Rīgā, Lielirbes ielā, bet bez luksofora. Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 9.februāris 2019 8:05

Visas gājēju pārejas uz ceļiem ar 2 un vairāk joslām vienā virzienā būtu jāaprīko ar luksoforiem.

Saprotams, ka luksoforu gaismu signāla maiņa nenotiek automātiski, bet gan gājējiem uzspiežot pogu.

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Video materiālā varam redzēt, cik vienkāršā situācijā Rīgā, Lielirbes ielā varēja notikt negadījums. Šādas ar luksoforiem neregulētas gājēju pārejas uz vairāku joslu ceļiem vienā virzienā ir ļoti bīstamas, jo automobiļi viens otram aizsedz pārredzamību".

Intensīvas satiksmes gadījumā, bīstamība vēl vairāk pieaug, jo gājēju ir vēl grūtāk pamanīt un autovadītājiem javadās pēc blakus un priekšā braucošo automobiļu bremzēšanas brīdinājuma uguņiem.

iAuto aicina par šādām bīstamām gājēju pārejām ziņot attiecīgajām pašvaldībām un prasīt, lai tiktu uzstādīti luksofori (ar pogu). Droši var likt klāt saiti uz šo rakstu. Turklāt tagad šādu iesniegumu ir tiešām ērti iesniegt caur e-vidi https://Latvija.lv , tālāk autorizācija ar bankas karti, izvēlamies pašvaldību un sniedzam iekšā.

Ja mēs katrs nepiedalīsimies, tad situācija mainīsies lēnām. To pierāda fakts, ka pat 2019.gadā šādas bīstamas vietas vismaz Rīgā un Jūrmalā ir.

Labprāt lasītu Jūsu viedokli par šo priekšlikumu komentāros!

 

 
31 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
spriidiic 9.februāris 2019 11:33
5 0 Atbildēt

Krastmalā pie nodegušā teātra ( Rigas pils ) sešām joslām ejam pāri. Kaskadieri maliņā nervozi pīpē , netur nervi.

iAuto 9.februāris 2019 20:31
3 0 Atbildēt

Vernon, es Tev ieteiktu iedziļināties šajos CSN punktos:

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

146. Ja pirms neregulējamas gājēju pārejas apturēts transportlīdzeklis vai citi transportlīdzekļi, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, samazina braukšanas ātrumu, transportlīdzekļa vadītājs var turpināt braukt tikai pēc tam, kad ir pārliecinājies, ka transportlīdzekļu priekšā neatrodas gājēji vai velosipēdu vadītāji.

ezis71 9.februāris 2019 10:25
3 2 Atbildēt

Vienīgais ko mēs varam šinī gadījumā analizēt ir vienaldzīgu attieksmi vadot savu kumeļus un viss.Opelis domāja kad gājējs viņam dos ceļu,viņam tiesības vajag uz pusgadu noņemt,lai pastaigā ar kājām un pārdomā savu dzīvi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti