Nedrošā gājēju pāreja uz Asaru prospekta Jūrmalā beidzot tiek aprīkota ar luksoforu (+ FOTO) 14

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 27.septembris 2019 17:57

iAuto vairākkārtīgi rakstīja par bīstamo neregulēto gājēju pāreju uz Asaru prospekta pie autobusu un dzelzsceļa stacijas.

Tagad tā tiek beidzot aprīkota ar gājēju luksoforiem.

Satraukumu rada šeit ieraktais stabs, visticamāk tas ir luksofora stabs, bet vai tas nav pārāk tālu no brauktuves? Turklāt šobrīd to aizsedz gājēju pārejas ceļa zīme, bet gan jau to demontēs un zīmi novietos uz luksofora staba.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Vēl jau var būt arī vienkārši slikti veikts projektēšanas darbs, kas Jūrmalā ir īpaši bieži novērojams.  Proti, ka iespējams redzamā stāvvieta projektā ir uzskatīta par brauktuvi. Ja tur, piemēram, apstāsies autobuss, tad labās puses luksofors vairs nebūs pārskatāms.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Te varam apskatīt esošo situāciju uz 27.09.2019 virzienā uz Sloku.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Interesants novērojums ir ar gājēju pārejas ceļa zīmēm. Kāds varētu būt ierēdņu apsvērums, ka vienā pusē ir atstarojošais dzeltenais fons, bet otrā pusē tā nav! Varbūt ir kāds pētījums!?

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Bet te fotogrāfijas no Asaru prospekta virzienā uz Rīgu.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019. Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Dīvāna komentāri 27.septembris 2019 18:20
2 2 Atbildēt

Varbūt vienkārši pastulbs esi, nevis pētījums?

Gājēju ceļazīme vēl nav nomainīta, remonts vēl nav pabeigts, bet jau pukst

650 27.septembris 2019 18:42
2 3 Atbildēt

Nuja, nu kā ta tā uzreiz ka paBeigt, vel tikai 3ned pagājušas, kopš tur "rok".Progress gan par kādu metru ir- "pirmais" stāvētājs vairs nevarēs oficiāli iebraukt ar sava motora vāku gājēju ceļā.No otras puses ir jāpēta nevis tas semafora izvietojums, bet gan jārīko konkurss.Kur EU ir vismazākais attālums no veikala durīm līdz brauktuvei. Vēlams fundamentālu p-\ētījumu,tā pa kādi 5-6k+pvn,,tipa ar atvērtām durvīm, ar aizvērtām, klientu atsauksmes, racanalizātoru erosinājumi, i.t.d.

iAuto 27.septembris 2019 20:09
2 1 Atbildēt

Tā pa, kā vēl nepabeidza 2019. gada janvārī Kļavu un Stērlnieku pr. krustojuma luksoforus... Bet kaut kā ieslēdza gaismas luksoforos, kā rezultātā gājējus nolika zem auto riteņiem, jo bija piemirsuši uzlikt (ieprojektēt) sarkano gaismu gājējiem. Tikai pēc mana iesnieguma Latvijas Valsts ceļiem to krustojumu uzreiz apturēja un uzlika uz dzelteno mirgojošo gaismu, kamēr novērš nepilnības. Tikai par kādiem līdzekļiem tas tika labots? Jūrmalas pilsētas. Vai kāds par to dabūjā rājienu, vai varbūt Jūrmalas gaisma to kompensēja?

Bet par redzamo situāciju Asaru pr. Ļoti pareizi, ka uzstāda ar pogu aktivizējamu regulētu gājēju pāreju, pat to . Bet zinot, ka Jūrmalas domē un Jūrmalas attīstības pārvaldē strādā neprofesionāli cilvēki, sagaidu brīnumus arī tik vienkāršā vietā. Interesanti būs, vai laika gaitā to jauno stabu pārliks uz citu vietu pēc šīs publikācijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti