Nedrošā gājēju pāreja uz Asaru prospekta Jūrmalā beidzot tiek aprīkota ar luksoforu (+ FOTO) 14

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 27.septembris 2019 17:57

iAuto vairākkārtīgi rakstīja par bīstamo neregulēto gājēju pāreju uz Asaru prospekta pie autobusu un dzelzsceļa stacijas.

Tagad tā tiek beidzot aprīkota ar gājēju luksoforiem.

Satraukumu rada šeit ieraktais stabs, visticamāk tas ir luksofora stabs, bet vai tas nav pārāk tālu no brauktuves? Turklāt šobrīd to aizsedz gājēju pārejas ceļa zīme, bet gan jau to demontēs un zīmi novietos uz luksofora staba.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Vēl jau var būt arī vienkārši slikti veikts projektēšanas darbs, kas Jūrmalā ir īpaši bieži novērojams.  Proti, ka iespējams redzamā stāvvieta projektā ir uzskatīta par brauktuvi. Ja tur, piemēram, apstāsies autobuss, tad labās puses luksofors vairs nebūs pārskatāms.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Te varam apskatīt esošo situāciju uz 27.09.2019 virzienā uz Sloku.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Interesants novērojums ir ar gājēju pārejas ceļa zīmēm. Kāds varētu būt ierēdņu apsvērums, ka vienā pusē ir atstarojošais dzeltenais fons, bet otrā pusē tā nav! Varbūt ir kāds pētījums!?

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Bet te fotogrāfijas no Asaru prospekta virzienā uz Rīgu.

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019. Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

Asaru prospekts Jūrmalā 27.09.2019 Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Dīvāna komentāri 27.septembris 2019 18:20
2 2 Atbildēt

Varbūt vienkārši pastulbs esi, nevis pētījums?

Gājēju ceļazīme vēl nav nomainīta, remonts vēl nav pabeigts, bet jau pukst

iAuto 27.septembris 2019 20:09
2 1 Atbildēt

Tā pa, kā vēl nepabeidza 2019. gada janvārī Kļavu un Stērlnieku pr. krustojuma luksoforus... Bet kaut kā ieslēdza gaismas luksoforos, kā rezultātā gājējus nolika zem auto riteņiem, jo bija piemirsuši uzlikt (ieprojektēt) sarkano gaismu gājējiem. Tikai pēc mana iesnieguma Latvijas Valsts ceļiem to krustojumu uzreiz apturēja un uzlika uz dzelteno mirgojošo gaismu, kamēr novērš nepilnības. Tikai par kādiem līdzekļiem tas tika labots? Jūrmalas pilsētas. Vai kāds par to dabūjā rājienu, vai varbūt Jūrmalas gaisma to kompensēja?

Bet par redzamo situāciju Asaru pr. Ļoti pareizi, ka uzstāda ar pogu aktivizējamu regulētu gājēju pāreju, pat to . Bet zinot, ka Jūrmalas domē un Jūrmalas attīstības pārvaldē strādā neprofesionāli cilvēki, sagaidu brīnumus arī tik vienkāršā vietā. Interesanti būs, vai laika gaitā to jauno stabu pārliks uz citu vietu pēc šīs publikācijas.

650 28.septembris 2019 1:35
0 2 Atbildēt

Es vēl p-iemetināšu,ka te tagd mums būs pati jaunākā techoloģija.Tāteikt, Ass-simetriskais zīmējums.Jo semafors ir tikai vienā pusē.Bet otrā pusē varbūt būs speciālā 5G poga.Asaru G-punkts,tāteikt.

Tas,ka Domes aģenti slepus lasa iA,tas gan ir skaidrs.

Jo pašlaik beeeidzoot var paveikties naksnīgi izmirušo pilsētu izbraukt bez apstājas. Protams,pie zaļo 30000K/1600W ultraprožektoru apsPīdētā Dubultu Jaunā Transportmezgla uzliekot polarizējošās naktsbrilles un (obligāti) apstājoties 30m no Domes stūra.Kurš Lohiem pa godu deg 26/8 ar intervālu 50sek zaļš/25sek srakans. Garāmbraucienu ieplānojušie plkst.3-jos:AM tur stāv rindā un korī dungo šobrīd populāro p-iedziedājumu "padrirsini padedzini man,,,lai Dek..."

iAuto 28.septembris 2019 10:20
0 1 Atbildēt

Viens luksofors... neticu.

Jā, luksofora signālu ilgumus un darba laikus vēl jāpalīdz noregulēt.

650 28.septembris 2019 12:05
0 1 Atbildēt

Pagaidām raisās tikai un vienīgi sarkasms.Gandrīz par visu,kas tur ticis beidzamajos gados paveikts.Jo tas ir darīts (apgūts,ieviests,tērēts)pa roku galam.Vnk formāli.

Protams,Assaros ir iedēstīts arī stabs,tepat uz foto tas lepni slejas debesīs..Bet pagaidām to rotā tikai G-poga.Acīmredzot,pats semafors tur būs kāds Spec pasūtījuma,tas vēl tikai top.Iespējams ka pats tas Stabs ir teleskoPisks, tas cilāsies atkarībā cik Liels džips būs tajā kabatā apstājies kā Pirmais.Es iesaku ierīkot vēl Trešo pogu- iekšā veikalā,pie stenderes.Jo būtībā tur tajā vietā būtu jā būt barjerai ar pretmērkaķu sētu,nevis pārejai.Novietojot pāreju Otrā šī krustojuma pusē,mēs atrisinātu teju visas šīs problēmas.Bet nee,idiotiem to neiestāstīt.

Uz G-ielas mums visas pilsētas garumā ir/būs tagd aš 24 luksofori.No kuriem reāli attaisnojami nakts stundās nav praktiski neviens- jo te nav satiksmes! Nu labi,varam attaisnot kādus 2gab dēļ mašīnām un kādus 3 dēļ psiholoģiskās drošības.Viss, pārējais izskatās pēc tupa biznesa par lohu naudu.Tas,ka (ja grib), tad visu var ieprogrammēt,tas skaidrs.Jautājums ir par attieksmi.

650 27.septembris 2019 18:42
2 3 Atbildēt

Nuja, nu kā ta tā uzreiz ka paBeigt, vel tikai 3ned pagājušas, kopš tur "rok".Progress gan par kādu metru ir- "pirmais" stāvētājs vairs nevarēs oficiāli iebraukt ar sava motora vāku gājēju ceļā.No otras puses ir jāpēta nevis tas semafora izvietojums, bet gan jārīko konkurss.Kur EU ir vismazākais attālums no veikala durīm līdz brauktuvei. Vēlams fundamentālu p-\ētījumu,tā pa kādi 5-6k+pvn,,tipa ar atvērtām durvīm, ar aizvērtām, klientu atsauksmes, racanalizātoru erosinājumi, i.t.d.

Zane 28.septembris 2019 12:31
0 0 Atbildēt

Vēl, bīstamāka, gājēju pāreja, kura šķērso 4as joslas ir Majoros,J.Pliekšāna un Lienes ielas krustojumā.

Tai laikā, kad Dubultos, braucot pa Dubultu prospektu, posmā Slokas iela - Kļavu iela, ir uzstādīti entie luksafori. Un šajā pašā posmā, braucot pa Strēlnieku prospektu , kur arī ir uzstādīti daudz luksaforu, Pliekšāna ielas gājēju "pārbrauktuve" nevienu, diemžēl, neuztrauc.

650 28.septembris 2019 14:36
1 1 Atbildēt

Kā tā, kā neuztrauc- te konkrēti ir bijušas vismaz 3 publikācijas, kurš šis veidojums ticis pieminēts.Pat foto te biju ievietojis.Par 99% esmu pārliecināts, ka gadus 50 tur netraucēti augusī redzamību traucējošā līkā dižPriede šogad beidzoooot tika (laicīgi..) nozāģēta tieši pēc iA publikācijas.

Tiesa gan, zāģeru pakalpojumi izmaksāja tik dāāārgi, ka Domei šogad vairs nesanāca naudiņas balto strīpu atjaunošanai tieši šajā vietā.Visas citas pārejas tajā apkārtnē atjaunoja, bet šo nee.Tumsa ir klāt, pacietīgi "uzgaidām"..

uupis 28.septembris 2019 22:58
1 1 Atbildēt

Wow - 650 ir izbeidzis lamāties ar vergu vārdiem. Apsveicam!

Zane 16.oktobris 2019 16:38
0 0 Atbildēt

Ar vārdiem, ka nevienu neuztrauc, biju domajusi Domi un pārējos, gudros, kuriem vajadzētu par to visu domāt un rūpēties.

Labi, ka koku nozāģēja, bet tas, diemžēl, neko nemaina. Lūk, viens, no rezultātiem

iauto.lv/pie-stures/sa...-sabrauc-bernu

ezis71 29.septembris 2019 9:01
0 0 Atbildēt

Es atvainojos,kas te bija nedrošs uz Asaru prospekta?

650 29.septembris 2019 14:52
0 1 Atbildēt

Runa iet par pāreju, kuras "drošības zonā" (tuvāk,nekā likumīgos 5m Pirms tās) ir vēsturiski izveidota mašīnu stāvvieta (iespēja apstāties).Līdz šim "pirmais" tur piestājušais auto itin likumīgi to varēja izdarīt, ar savu kapotu uzlienot burtiski UZ trotuāra- tātad, ne +5m, bet gan tieši uz gājēju ceļa.Turklāt, ja tas "pirmais" stāvētājs ir ,teiksim, Suv-s vai džips vai minivens- no rīgas puses braucošajiem redzamība un drošība tur ir Nulle.Kur nu vēl, kad "pirmais" stāvētājs ir nedaudz bezrūpīgi pabīdījies brauktuves virzienā vai/ja no/rīgas braucējs pilda slaveno likuma burtu "braukt pēc iespējas tuvāk labajai malai" (t.i., iebraukt Suudos uz savu galvu...).

Tāpat otrā ielas pusē- burtiski pāris m no brauktuves atrodas veikala durvis (parasti pusatvērtas)- CIK sekundes daļu vajadzīgs, kamēr pa šim durvīm izskrējis (vai izkritis) "pircējs" pēkšņi atradīsies kādam zem riteņiem ?

Ērmanīts72 29.septembris 2019 15:35
0 1 Atbildēt

Cik viedokļu-tik komentāru,bet mans apvienojums būtu šāds-visam un visur var piesieties un katrā kažokā pa utij atrast. Godātie "profiņi'',-tad jau sanāk tā,ka bīstami iziet ārā no mājas un kur nu vēl sēsties pie stūres...! Kādreiz varētu pasapņot par šādu apgaismojumu,gājēju pārejām-gan dienā,gan naktī...,būtu tomēr jārunā par gājēju izglītošanu,kā pareizi šķērsot ielu atļautajā vietā-(nepaskatoties tik mesties uz pretējo ielas pusi),kā arī autovadītāju iemaņu profesionalitāti...,jo reizēm vienīgais glābiņš,kā sevi attaisnot,ir videoreģistrātors! Saņēma vad.apliecību un karalis (karaliene) uz ielām...! Protams gājēju pārejas reizēm iebliež tādās vietās,kur pat pieredzējušam braucējam gribot,negribot jāsabremzē līdz minimumam,lai bez sekām to šķērsotu. Blakus esošo ignorēšana,neiecietība,pieredzes trūkums-tas kopumā arī izraisa šīs nejēdzīgās situācijas elementārās vietās gan pilsētās,gan ārpus tām. Paldies.

650 29.septembris 2019 22:27
0 0 Atbildēt

Slikti ir tas, ka sen jau vairs neatšķiram tukšu pļūtīšanu vai formālu piesiešanos no gadījuma, kad trauksme tiek celta par reāli bīstamu situāciju.

Šī te Asaru pāreja ir gadiem ilgs drošības un veselā saprāta kaunatraips.Tas būtu tur palicis savā pirmatnējajā formā vēl nezcik gadus, ja nebūtu bijušas šīs te publikācijas.Ieskaitot par j-malas SIA "apkoPējs" tur šoziem uzbērto metrīgo sniegakaudzi tieši uz gājēju ceļa.Kuru (diemžēl) likvidēja nevis kādi tur acīgie un trekni atalgotie Domes drošības aģenti, bet gan viņa augstība Atkusnis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti