Vidzemē šogad noformēti 832 protokoli "neredzamajiem" gājējiem un velobraucējiem 42

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 4.novembris 2019 16:34

Šogad nepilnos desmit mēnešos Valsts policija (VP) Vidzemē noformēti jau 823 administratīvā pārkāpuma protokolus par gaismu atstarojošo elementu vai atstarojošas vestes neesamību diennakts tumšajā laikā, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Viņa skaidroja, ka 769 protokoli noformēti gājējiem, bet 54 velosipēda vadītājiem. Tumsā gājējs vai velosipēdists, kuram nav gaismu atstarojošas vestes vai apģērbā iestrādātu labi saskatāmu gaismas elementu, nav redzams, uzsvēra policijas pārstāve.

Vaskāne informēja, ka šogad Vidzemē bojā gājuši divi gājēji un viens velosipēdists, bet cietis 41 gājējs un 20 velosipēdisti.

Neskatoties uz to, ka VP regulāri atgādina gan autovadītājiem, gan gājējiem un velosipēdistiem par to, cik svarīgi ir rūpēties par savu drošību, piedaloties ceļu satiksmē, nākas novērot, ka joprojām daudzi satiksmes dalībnieki mēdz ignorēt noteikumus, radot iespējamu apdraudējumu sev un citiem satiksmes dalībniekiem, atzina Vaskāne.

Lai gan ceļu satiksmes noteikumos ir minēts, ka diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem, joprojām cilvēkiem ir priekšstats, ka šis nosacījums attiecas tikai ārpus apdzīvotām vietām, jo pilsētas ir pietiekami apgaismotas, tāpēc tur atstarojošās vestes vai apģērbā iestrādāti atstarojošie elementi nav tik būtiski.

"Tomēr vēršam uzmanību, ka gājējiem un velosipēdistiem ir jārūpējas par savu redzamību gan pilsētvidē, gan ārpus apdzīvotām vietām. Dažkārt arī uz apgaismota ceļa šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošie elementu vai vestes esamība jau laikus liek manīt vadītājam, ka ceļu satiksmē piedalās arī gājējs. Tāpat atgādinām gājējiem - ikreiz šķērsojot ielu, pārliecināties, vai automašīna tevi redz un vai tā paspēs nobremzēt," sacīja VP pārstāve.

Tāpat šoferiem tumšajā rudens laikā, kad mainās sezonas un laikapstākļi kļūst sliktāki, jāparūpējas, lai transportlīdzeklis būtu atbilstošā tehniskajā kārtībā. Piedaloties ceļu satiksmē nepietiekamas redzamības apstākļos, autovadītājiem nepieciešams pārbaudīt un noregulēt sava transportlīdzekļa gaismas lukturu starus tā, lai tie atbilstoši izgaismo braucamo daļu, vienlaicīgi neapžilbinot pretī braucošos.

Policija atgādina, ka būtiski arī pārbaudīt logu tīrītāju slotiņas, lai tās būtu tehniskā kārtībā un pildītu nepieciešamās funkcijas. Tāpat nedrīkst aizmirst par drošu braukšanu, izvēloties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci, kā arī laikus jānomaina riepas.

Valsts policija aicina cilvēkus nepakļaut sevi riskam un lietot atstarotājus. Savukārt autovadītāji mudināti ievērot īpašu piesardzību, braucot diennakts tumšajā laikā. Ikviens ir atbildīgs par savu dzīvību un drošību uz ceļa, atgādina VP.

 
42 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 4.novembris 2019 17:47
17 2 Atbildēt

Policijai nevis protokoli jāsastāda, bet atstarojošās vestes jāizdala šiem neredzamajiem cilvēkiem. Labprāt vismaz 10 vestes noziedotu šādam mērķim, ja VP, CSDD nav līdzekļu.

Vernons 5.novembris 2019 10:57
10 21 Atbildēt

Uupis jau nav auto vadītājs! Viņš ir mūsdienu Gēbelss! Un vēl lepojas ar to ka pats nepilda CSN 15. punktu, izkāpj uz brauktuves smagajam priekšā un šeit lielās ar to, ka lūk policija, viņa dēļ, drātē smagā vadītāju.

kk 4.novembris 2019 21:36
9 1 Atbildēt

No sākuma domāju, ko jūs te visi di*šaties, bet tagad saprotu, ka tu tiešām esi kaut kāds atpalicis, kompleksu nomākts tirliņš.

Bet turpiniet, ir interesanti

Tie tavi uzskati, vismas šis konkrētais ir pilnīgi slima cilvēka murgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti