Arī Latvijā plāno ieviest horizontālo ceļa apzīmējumu distances ievērošanai 17

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 15.novembris 2019 12:17

Latvijā plānots ieviest jaunu horizontālo ceļa apzīmējumu distances ievērošanai, ceturtdien vienojās Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcas dalībnieki.

Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns norādīja, ka šādus horizontālos apzīmējumus izmanto daudzās Eiropas valstīs, arī kaimiņvalstī Igaunijā. 

Paredzēts, ka horizontālais apzīmējums, kas pēc izskata būs kā bultas gals vai ķeksis, tiks izvietots uz ceļiem, lai transportlīdzekļu vadītāji varētu ievērot distanci un tādu turēt visā brauciena garumā.

Apzīmējumu varētu izvietot uz ceļiem, kuros diennaktī brauc vairāk nekā 10 000 automašīnu. Uzkrāsotā ķekša garums būtu trīs metri un autovadītājiem būtu jāietur tāda distance, lai starp divām automašīnām aizmugurē braucošais varētu redzēt divus ķekšus. 

Vectirāns skaidroja, ka tas nodrošinātu 45 metru distanci starp divām automašīnām, kuras brauc ar ātrumu 90 kilometri stundā.

Šādi distances atgādinājumi varētu tikt izvietoti uz šosejām ik pēc aptuveni 40-45 kilometriem.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis atgādināja vājo braukšanas kultūru Latvijā un pauda viedokli, ka "noteikti kāds sprauksies iekšā starp divām automašīnām, kuras ievēro ar apzīmējumiem norādīto distanci". 

Tomēr Krapsis piekrita, ka braukšanas drošība ir jāveicina, un pauda atbalstu šādu apzīmējumu ieviešanai.

 
Visi komentāri
 
Vernons 15.novembris 2019 13:03
40 20 Atbildēt

Kad tiks izbūvētas ātruma samazināšanas joslas?

Kad ieviesīsiet sadaļas CSN "Ātruma samazināšana" un "Brīdinājuma signāli un to lietašana"?

Kad "STOP" signāls CSN kļūs par brīdinājuma signālu?

Noziedzīgu politiku ceļu satiksmē nevar aizmālēt ar "Distanci"!

650 15.novembris 2019 19:55
2 1 Atbildēt

Kaut kad.Varbūt.Nekad.galvenais ir nākt klajā ar fufeli un izreklamēt savu (bezd)darbību.Esošās/tradicionālās līnijas nespējam savilkt un uzturēt, bet nee...

Kanibaals 15.novembris 2019 20:56
1 1 Atbildēt

Tikai tev ir problēma ar distanci tā kā tā nav problēma.

650 15.novembris 2019 23:31
0 0 Atbildēt

Pastāsti, kur ir teikts, ka "viņam" ir šī Problēma?

Kanibaals 16.novembris 2019 12:35
0 0 Atbildēt

Tapēc ka kā apmāts, lai gan tieši distances ievērošana ir CSN pamatakmens un tas ka ir reti gadījumi kad distanci kāds "nogriež" un Vernons tā arī nespēj paskaidrot kāpēc nespēj to atjaunot nemaina faktu. Tā teikt izņēmumi apstiprina likumsakarību, distanci ir jāievēro tādu lai priekšā esošajam bremzējot vari nobremzēt, ja to nespēj tad uz ceļa nav ko darīt.

Vernons 16.novembris 2019 20:57
1 2 Atbildēt

Vernons spēj paskaidrot! Iepazinos ar Tevis piespēlēta tiesas spriedumu! Ja noziedzīgu politiku ceļu satiksmē atbalsta ceļu policija, tiesa un CSDD, tad trim ministriem tiks uzdots jautājums tieši šī sprieduma ietekmē.

Bezkaunībai nav robežu! Un Tu arī to dadzīgi atbalsti. Paldies pr piespēli. Atvērsim Pandoras lādi!

Kanibaals 17.novembris 2019 1:39
0 0 Atbildēt

Ja visi apkārt ir stulbi un neko nejēdz, bet es viens tāds gudrs tad visticamāk ka viss ir gauži otrādi. Noziedzīgu politiku sludini tu, vēl paaicini lai citi uz aklo lec uz galvas ūdenī. Katrs atbild vispirms par sevi.

Vernons 17.novembris 2019 15:49
0 0 Atbildēt

Vai Tu esi spējīgs dot sakarīgas atbildes uz visiem punktiem manā pirmajā komentārā?

Kanibaals 18.novembris 2019 22:52
0 0 Atbildēt

Tie jautājumi atbildes neprasa, jo tā ir tevis paša izdomāta problēma. Es ar nevaru sagaidīt kad būs pacelšanās joslas, lai varu ar savu lidojošo auto pavelties.

anoagask 15.novembris 2019 14:19
2 0 Atbildēt

nu savīmēs kāšus uz asfalta - so what? Cik ir sodīti par distances neievērošanu, joslu izvēli - 0 vai 1??? Kamēr nav kontroles, nebūs kārtības

Freijers 15.novembris 2019 15:46
3 0 Atbildēt

Distanču neievērošana parasti ir novērojama vagonos, kas savēcās aiz dažādiem -5/-10 braucējiem intensīvas satiksmes apstākļos...tā kā mums praktiski neviens neapstājās, lai palaistu garām rindas (arī uz 20km/h braucošs traktors) atbilstoši CSN, tad sākt kontrolēt un ko sodīt būtu vnk truli. Šīs līnijas būs labs atgādinājums, bet tā nav panaceja pret cūcisku egoismu uz ceļa.

Ir protams tādi, kas tāpat arī astē iekarājās, es piemēram tad paju uz malu un nometu ātrumu, lai tiek garām !

anoagask 15.novembris 2019 16:37
1 0 Atbildēt

te automātiskā sodu izrakstīšana nederēs - brauc ar pareizu distanci, steidzīgais apdzen un piebrauc priekšā - hops, vairs nav distances.

ciešos vilcieniņus aiz -5/-10 tiešām nesaprotu - ar normālu distanci braukt ir daudz mazāk stresaini, un arī apdzīt ir vieglāk, jo labāka pārredzamība un var ieskrieties kamēr pretējā josla ir aizņemta.

Otra vieta kur bieži novērot bamperī braucējus ir divjoslu šosejas pie blīvas plūsmas abās joslās 90 labajā/100 kreisajā - vienmēr kāds grib ātrāk, nesaprotot, ka labā ir pilna un nekur palaist viņu nevar. Piemēram vakaros uz Pleskavas šosejas no DEPO līdz apvadceļam

Freijers 15.novembris 2019 17:00
1 1 Atbildēt

Te ir vēl viena nianse - ir -5/-10 braucēji un ir lēnbraucēji/raustītāji, ja aiz pirmajiem vēl var kaut kā distanci līdz apdzīšanai turēt, tad aiz otrajiem tas ir praktiski nereāli, turklāt pilnam komplektam nekad nevar saprast, vai kaut kur griezīsies, jo pagriezinu rādītājus viņi vienkārši neslēdz, vai telefonā muld (kas bieži gadās) vai vēl kas...

Pļurkt 15.novembris 2019 18:13
1 0 Atbildēt

Manā ģerevņā VIENMĒR traktori ar ātrumu 20 km/h nobrauc labajā malā un krietni savlaicīgi palaiž garām!

Nesaprotu kāpēc vēl kaut kas jātērē, ja praktiski viscaur ir ceļu stabiņi abās ceļa pusēs??? Laikam jau lielum lielākā daļa nemaz nezina kādos attālumos tie ir izvietoti viens no otra!

Vernons 15.novembris 2019 16:15
8 9 Atbildēt

Jelgavā, no sestdienas uz svētdienu, Rūpniecības ielā 2:15, trīs auto sadursme! Pie iebrauktuves benzīntankā. Vienā no auto bijuši itkā poliči ar iedzērušu sievu pie stūres. Vienam pa d*rsu, otrm purnā! Bet notikums varēja nebūt, ja virzienrādītājs būtu cieņā un godā turēts!

650 15.novembris 2019 19:50
1 1 Atbildēt

Apzināti izpostītais Grebnera parks atkal/kārtējoreiz ticis apgānīts..Jelgavas miļiči ir bijuši lohi visos laikos,tas arī sen zināms.

Kanibaals 15.novembris 2019 20:54
4 0 Atbildēt

Un kad būs muzikālās ribjoslas? Vēlētos, lai skan valsts himna kad uz tām uzbrauc.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti