Daļu OCTA līdzekļu plāno piešķirt ceļu satiksmes drošības pētījumiem 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.janvāris 2020 14:53

Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu īstenošanai, daļu obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) līdzekļu piešķirs ceļu satiksmes drošības pētījumiem, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes drošības plānā 2017.-2020.gadam.

Satiksmes ministrijas (SM) skaidro, ka Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums nosaka apdrošinātājiem pienākumu katru ceturksni ieskaitīt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja (LTAB) kontā 2% no parakstīto apdrošināšanas prēmiju summas.

Par minētās naudas izlietojumu lemj Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija - Ceļu satiksmes drošības padome, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu ceļu satiksmes drošības jomā.

Atbilstoši valdībā atbalstītajiem grozījumiem Ceļu satiksmes drošības plāns 2017.-2020.gadam papildināts ar punktu, kas nosaka, ka daļa no OCTA līdzekļiem tiek piešķirti ceļu satiksmes drošības pētījumiem, un ceļu satiksmes drošības politikas plānotājiem ir pieejams aktuāls situācijas izvērtējums par būtiskiem ceļu satiksmes drošības riskiem/faktoriem, kas ietekmē satiksmes drošību.

Tāpat plāns papildināts, nosakot, ka jāveic Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam starpposma ietekmes izvērtējumu un jāidentificē nepieciešamību un iespējamās politikas prioritātes nākamajam īstermiņa attīstības plānošanas dokumentam ceļu satiksmes drošības jomā laika periodā 2021.-2025.gadam.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 15.janvāris 2020 19:42
6 0 Atbildēt

Reiz Bija...Valsts Kontroles revīzijas ziņojums,akurāt pirms pāris gadiem:

www.lrvk.gov.lv/uploads/reviz...2018%20IeM.pdf

gunbox 15.janvāris 2020 12:49
3 0 Atbildēt

Ceļu satiksmes pētījumi ir 200% garantēta naudas iesūkšana nāsīs. Par šo nāktos sodīt jebkuru, kurš tuvojas šai summai par nelietderīgu valsts naudas izsaimniekošanu. Tātad Satiksmes Ministriju primāri.

Palaidiet vienu profesionāli pie teikšanas ar taktisko domāšanu un visi krustojumi būs sakārtoti. Nav jēgas pētīt, ja tālāk amatos strādā pērtiķi, kuri tikko iemācījušies lietot rungu. Vai otra daļa pat nav tik daudz iemācījusies un pirmo reizi kaut ko dzird no koka, ka valstī ir ar ceļi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti