Daļu OCTA līdzekļu plāno piešķirt ceļu satiksmes drošības pētījumiem 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.janvāris 2020 14:53

Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu īstenošanai, daļu obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) līdzekļu piešķirs ceļu satiksmes drošības pētījumiem, paredz šodien valdībā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes drošības plānā 2017.-2020.gadam.

Satiksmes ministrijas (SM) skaidro, ka Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums nosaka apdrošinātājiem pienākumu katru ceturksni ieskaitīt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja (LTAB) kontā 2% no parakstīto apdrošināšanas prēmiju summas.

Par minētās naudas izlietojumu lemj Ministru kabineta izveidota konsultatīva institūcija - Ceļu satiksmes drošības padome, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu ceļu satiksmes drošības jomā.

Atbilstoši valdībā atbalstītajiem grozījumiem Ceļu satiksmes drošības plāns 2017.-2020.gadam papildināts ar punktu, kas nosaka, ka daļa no OCTA līdzekļiem tiek piešķirti ceļu satiksmes drošības pētījumiem, un ceļu satiksmes drošības politikas plānotājiem ir pieejams aktuāls situācijas izvērtējums par būtiskiem ceļu satiksmes drošības riskiem/faktoriem, kas ietekmē satiksmes drošību.

Tāpat plāns papildināts, nosakot, ka jāveic Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam starpposma ietekmes izvērtējumu un jāidentificē nepieciešamību un iespējamās politikas prioritātes nākamajam īstermiņa attīstības plānošanas dokumentam ceļu satiksmes drošības jomā laika periodā 2021.-2025.gadam.

 
Visi komentāri
 
gunbox 15.janvāris 2020 12:49
3 0 Atbildēt

Ceļu satiksmes pētījumi ir 200% garantēta naudas iesūkšana nāsīs. Par šo nāktos sodīt jebkuru, kurš tuvojas šai summai par nelietderīgu valsts naudas izsaimniekošanu. Tātad Satiksmes Ministriju primāri.

Palaidiet vienu profesionāli pie teikšanas ar taktisko domāšanu un visi krustojumi būs sakārtoti. Nav jēgas pētīt, ja tālāk amatos strādā pērtiķi, kuri tikko iemācījušies lietot rungu. Vai otra daļa pat nav tik daudz iemācījusies un pirmo reizi kaut ko dzird no koka, ka valstī ir ar ceļi.

650 15.janvāris 2020 19:42
6 0 Atbildēt

Reiz Bija...Valsts Kontroles revīzijas ziņojums,akurāt pirms pāris gadiem:

www.lrvk.gov.lv/uploads/reviz...2018%20IeM.pdf

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti