Noguruši autovadītāji rada draudus ceļu satiksmē (+ VIDEO) 13

 
iAuto | 18.septembris 2020 15:24

Nogurums pēc darba un neizgulēšanās ir vēl viens būtisks risks un iemesls ceļu satiksmes negadījumiem. Kaut arī Latvijā pieņemts, ka autovadītāja apliecību nedrīkst izsniegt cilvēkiem ar miega apnoju, tomēr praksē tiesības var iegūt arī cilvēki ar miegainības problēmām, norāda ceļu satiksmes drošības speciālisti.

 
Visi komentāri
 
ierosinu 18.septembris 2020 16:11
1 9 Atbildēt

rīkot reidus, kuru laikā pārbaudīt vadītāju mundrumu un atpūtas pakāpi. Miegainie, sagurušie un īgnie vadītāji būtu jāsoda ar 3 minimālo mēnešalgu naudassodu, kā arī 10 soda punktiem.

dīvaini 19.septembris 2020 12:55
0 4 Atbildēt

ka mīnuso....vai tiešām šeit ir tik daudz gulošo šoferu?

padomājiet, ka aizmigušais var ienākt jums pašiem pierē....vai jūsu bērnam, kas nesen dabūjis tiesības un laimīgs rullē ciemos pie vecākiem!

650 18.septembris 2020 16:40
1 3 Atbildēt

Ā, ak ta līnijas jums paredzēt vajadzētu..Nu jāa, pareizi, intensīva "paredzēšana" šajā jomā mūs apmeklēja akkurāt 19tā (jā) gada rudenī.Tāteikt,29jā (jā) Gadā kopš VisLVijas Lielās Talkas.Visu laiku kakākājājām garām, te pēkšņi Beidzooott trāpījām precīzi Podā.Jā.Apsveicu.

Protams, ka apnoja.Drīz arī Lietotne iznāks,App-turi/App-Noja, tāteikt.Jā.Pa kādi 120k+600%pnv,(mums) vēl nav Visu Datu,bet kkur tur tā aptuveni apm caurmērā būs..Bet LOHI tik turpinās dzert,sisties,p/sties,kurīt,rīt,parīt,aizparīt un nekādi nesekot ne savam lohfiziskajam ne amodemorālajam stāvoklim.

anoagask 18.septembris 2020 17:31
0 3 Atbildēt

kravas busi zem 3.5(?) t, kam nevajag tahogrāfu. Vairākas reizes esmu redzējis šoferi un blakussēdētāju/2. šoferi, kas stāvvietā guļ pārkārušies pār stūri.

Jumu 18.septembris 2020 20:55
1 4 Atbildēt

Ja es jūtos noguris, apstājos ceļa malā, atļautā vietā un paguļu kādas 30-40 minūtes. Pēc tam bez problēmām var nobraukt kādus 200 km. Īslaicīgi miegu var aizdzīt iekožot citronā ar visu mizu un apēdot gabaliņu, bet tas īslaicīgi. Lūk kā!

650 18.septembris 2020 22:55
1 1 Atbildēt

Domājams, ka palaizot asfaltu un/vai ik pa brīdim uzkožot Dzelteno sniegu,varēt nobraukt pat visus 226.Protams, ja stāvvietā 2vi guļ abi uz vienas stūres, tas nav īsti esstētiski.Labāk būtu to darīt zālienā aiz krūma vai vismaz Zem tā busa.Sniegā arī ir ok,tur var droši Uzpīpēt..

Savukārt, tādiem daudzmaz pie pilna saprāta esošajiem varētu novēlēt izprast savu personisko stāvokli un nedarīt to, par ko pašam nav pietiekošas sajēgas.Iespējams, tā ar laiku radīsies, tāpēc nevajag lieki blatot.Ja jūt, ka nevar pabraukt, ir viekārši jāsaņem Dūša un ir jāstājās.

Tiem,kuri ikdienā mēdz aizmigt bakstot datoru,sēžot uz poda vai ēdot pupu zupu,vispār vajadzētu izvērtēt braukšanas "nepieciešamību" kā tādu.

kasinsh79 19.septembris 2020 7:24
0 2 Atbildēt

Šis ir nepatīkami. Atzīstu, ka itin bieži arī nācies garajos gabalos cīnīties ar nogurumu. Agrāk, kad braucu regulārāk no Vācijas uz Latviju, darīju to vienā piegājienā. Un izdzerdams daudz enerģijas dzēriena bundžu. Pēdējā astoņgadē nereti sevi esmu iepļaukājis Noteikti nepieļaujot avārijas situāciju rašanos utt. Kad brauc uz tikšanos norunātajā laikā, jāaizmirst par papildus nosnaušanos.

anoagask 20.septembris 2020 15:43
1 0 Atbildēt

Vai arī jāiekļauj nosnaušanās plānojot maršrutu.

HE 19.septembris 2020 9:22
4 2 Atbildēt

Labākā metode kā aizdzīt miegu, ir raut spalvas no deguna, tad vienā piegājienā pilnīgi mierīgi Amsterdama -Rīga bez garām pieturām.

tiesa 19.septembris 2020 12:56
4 1 Atbildēt

es savulaik plēsu matus no irsas, kamēr miegojos...sāpīgi un nudien palīdz.

Kad aizmigu, to turpināja ceļabiedrs, kas pats nevar braukt.

uupis 19.septembris 2020 22:11
1 1 Atbildēt

Cepums! Pārsmējos!!!

anoagask 20.septembris 2020 15:45
0 0 Atbildēt

Reāli Palīdz vienīgi amfetamīni, kāpēc tos kareivjiem arī deva. Bet nav road legal, un visādi blakusefekti

Pļurkt 20.septembris 2020 18:00
1 3 Atbildēt

Fūristi visu nakti skatījušies porņukus NEKAD nebūs spējīgi normāli strādāt!!!

Mājās sieva neļauj skatīties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti