Siguldā pie gājēju pārejām uzstāda īpašus atstarojošus elementus gājēju drošībai 23

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no web.cameras

Nozare.lv | 25.septembris 2020 8:16

Sākoties rudens tūrisma sezonai un palielinoties tūristu plūsmai, Siguldas novada pašvaldība pilsētas centrā pie vairākām gājēju pārejām uzstādījusi atstarojošas figūras, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Atstarojošās figūras automašīnu vadītājiem atgādinās savlaicīgi samazināt braukšanas ātrumu, lai vajadzības gadījumā apstātos un ļautu gājējiem droši šķērsot gājēju pāreju. Savukārt gājējiem atgādinās nēsāt atstarotājus, lai, pasargājot sevi, viņi būtu redzami krēslā un nakts stundās.

Lai arī lielākajā daļā pilsētas centra atļautais braukšanas ātrums jau pašlaik samazināts līdz 30 kilometriem stundā,satiksmes negadījumi uz gājēju pārejām vēl arvien notiek, tomēr to traumatisms krietni samazinājies, norāda pašvaldībā.

Brinkmane uzsvēra, ka rudens sezonā Siguldas ielās, kā ierasts, parādās liels tūristu skaits. Tāpēc, lai padarītu pārvietošanos pilsētas centrā drošāku visām satiksmes dalībnieku grupām, izlases kārtībā pie vairākām gājēju pārejām izveidotas atstarojošas figūras, kas radītas pēc īpaša Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma. Ideja aizgūta no citām Eiropas Savienības valstīm, kur šādas figūras izvietotas vietās, lai pievērstu autovadītāju uzmanību gājējiem.

Satiksmes drošību uzlabojošās figūras rudens lapu sezonas laikā tiks izvietotas vietās, kur pilsētnieku un pilsētas viesu plūsma ir visintensīvākā, taču pēc tam figūras tiks pārvietotas pie mācību iestāžu gājēju pārejām, lai uzlabotusatiksmes drošību tur.

Atstarojošo elementu izvietojums mainīsies, lai satiksmes dalībnieki pie to klātbūtnes nepierastu, bet akcijas veidā aktualizētu pārvietošanās drošību, piebilda Brinkmane.

Atstarojošais dizaina elements patlaban uzstādīts pie gājēju pārejām Lakstīgalas ielā pie bērnudārza "Ābelīte", Raiņa un Pils ielas krustojumā pie vides objekta "2020", Raiņa ielā iepretim pašvaldības Pakalpojumu centram, pretī Jāņa tirgum, kā arī Pils un Leona Paegles ielas krustojumā.

Vienlaikus, lai veicinātu visu satiksmes dalībnieku savstarpējo saskarsmi un uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmesdalībnieku drošību pilsētā, ir veiktas izmaiņas pilsētas centrā, samazinot braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā.

Tāpat ielās, kur nav gājēju celiņu un velojoslu, izvietotas Ceļu satiksmes drošības direkcijas sociālās kampaņas informatīvo plakātu "Tuvāk NĒ!". Satiksmes mierināšanas risinājumi ieviesti arī Rožu ielā, Pulkveža Brieža un Rīgas ielas krustojumā, Pils ielā, kā arī Parka un Ata Kronvalda ielas krustojumā, kur izveidots paceltais krustojums, atgādināja pašvaldības pārstāve.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 25.septembris 2020 10:28
1 7 Atbildēt

Lūk šis gan nav sevišķi prātīgi - bildes kas redzamas citos portālos, tie "manekeni" atrodas ne tālāk par metru no pārejas - konkrēti maldina, ka tik nav tā ka pēc brīža tiem vairs neviens nepievērš uzmanību, un kādu līdzīga izmēra sīci arī pie reizes palaiž garām.

P.S. vai kāds vispār šādām akcijām piedomā par pasākuma psiholoģisko pusi - kā cilvēks attiecas pret vietām kur "gadiem brauc" ("autopilotā"), ierastu vidi, zīmēm utml.

Vernons 25.septembris 2020 10:45
0 9 Atbildēt

Tiem akciju rīkotājiem, kā kaķim purns mīzelos, jāliek izlasīt Ceļu satiksmes Likuma 19. panta 3. punkts! "un citām personām jārīkojas TĀ , lai neradītu bīstamu situāciju un materiālus zaudējumus"! Kur skatās Ceļu policija?

Nu 25.septembris 2020 12:28
11 1 Atbildēt

Vernon, pirms pārejas jau laicīgi piebremzē un nevienam neradīsi zaudējumus. Ir grūti to pieņemt? Tā ir pilsēta, gājēju pāreja....gonkosi pa savu lauku īpašumu....

Vernons 25.septembris 2020 12:54
0 0 Atbildēt

Tev, kā Gājējam ir jābūt pamanāmam! Atstarotājus ap potītēm! Pirms pāriet brauktuvi apstājies un pārliecinies, vai nākamais solis nebūs pēdējais! Neskrien!

Es ātrumu samazināšu, nekrenķējies, bet tas Tev nedod nekādu atlaidi pārliecināties tieši par Savu Drošību!

CSL 19. pants "Pienākumi un tiesības"! CSN 15. punkts! Par atstarotājiem vēl divi punkti! Un tad jau Gājēja rīcību vērtē pēc CSL 51. panta, kā Agresīvu!

jājaujā 25.septembris 2020 14:02
3 0 Atbildēt

Vernon, ja es redzu ka tev pietiek bremzēšanas ceļa, tad es eju pāri pārejai. Tos CSN man gar degunu nevicinu, es gribu lai tu pats tos zinātu un ievērotu! Ja tu nevari apstāties PIRMS gājēju pārejas, tātad, tu brauc par ātru vai neuzmanīgi, vai tavam auto nav bremžu. Man nav jākrāsojas kā papuasam, lai vadītājs apstātos. Ja neredzi - ej uz komisiju un lai tev anulē med. apliecību.

GM 25.septembris 2020 11:04
0 1 Atbildēt

Tu esi mudaks! BMW rullē!

vajag 25.septembris 2020 11:05
5 0 Atbildēt

uzstādīt spīdošus gulošos, lai pirms pārejas būtu jānomet līdz 15km/st. Pāris remonti un tālāk jau ies rāmāk.

Hmm 25.septembris 2020 15:56
3 1 Atbildēt

ir redzēti vēl brutālāki varianti, piemēram, dzelzs "barjera - āķis" paceļas un izārda visu apakšu

Vernons 25.septembris 2020 17:28
1 0 Atbildēt
iedzer kapiju 25.septembris 2020 17:43
3 1 Atbildēt

un nemiegojies pie stūres - lai pagūtu apstāties PIRMS pārejas.

Neviens tev neprasīs, vai tu sapostēji linkus - svarīgi vai apstājies. Samazini iepriekš ātrumu un esi gatavs apturēt auto pilnībā. Gājējam nav jāiesniedz lūgums šķērsot pāreju 3 darba dienas iepriekš, pietiek sākt šķērsot pāreju, atstājot ap 50-60m bremzēšanai.

Vernons 25.septembris 2020 18:22
1 0 Atbildēt

Tikai vienā dienā ir kaudze sabraukto gājēju un nobraukto velosipēdistu! 157 avārijās 27 cietušo? Izskatās kad Tava "kreisā" domāšana vainagojas panākumiem! Ir kur Tev un Tev līdzīgiem kur tiekties!

wrong 25.septembris 2020 23:53
1 1 Atbildēt

Nu re, ir jāaudzina un jāsoda autovadītāji, lai samazinātu sabraukto gājēju un velobraucēju skaitu. NEVAR attaisnot sliktu autovadītāju kļūdas ar to, ka viņi sabrauc TIK DAUDZ pārējo satiksmes dalībnieku. Sak, paši esat vainīgi, ka jūs tik daudz sabrauc.

Krotow 26.septembris 2020 1:46
0 1 Atbildēt

Un ko lai saka par tipiem pelēkās drēbēs uz divriteņa bez atstarotājiem ātrās joslas vidū vakara krēslā? Lisapēdistiem Jūrmalas šosejas 3. joslā? Vai tiem mud... jauniešiem, kuri vakar vakarā 4-atā ar riteņiem labu bridi vendzelējās pa Jūrmalas gatvi iekšā pretējā joslā un atpakaļ? Tie visi arī ir autovadītāju kļūdas?

Plēēē 26.septembris 2020 8:19
0 0 Atbildēt

Tipiski - kad beidzas argumenti, tiek pieminēti ar diskusiju nesaistīti gājēju un velosipēdistu grēki.

Nepārmet strelkas no pārejām - runa par apstāšanos pie pārejas. Ja gribi parunāt par novirzēm - kā būtu ar vakar aizturēto merša vadītāju ar 2+ promilēm? Vai tomēr pabeigsim - kāpēc Vernons grib atbildību par pārejas šķērsošanu pilnībā noņemt no autovadītājiem?

Vernons 26.septembris 2020 9:15
0 0 Atbildēt

Pāreja gājējam tikai ar luksoforu!

26.septembris 2020 9:23
0 0 Atbildēt

tavos sapņos, Vernon.

Ceru, ka tu tomēr brauc pēc CSN, nevis savām fantāzijām - auto tomēr ir paaugstinātas bīstamības objekts, slimi cilvēki kas ignorē realitāti nedrīkst vadīt auto.

Vernons 26.septembris 2020 9:46
0 0 Atbildēt

Aicinājums Gājējiem ignorēt savu drošību, kā būtu traktējams?!

aicinu 26.septembris 2020 9:47
0 0 Atbildēt

braucējus pirms pārejas samazināt ātrumu un garantēt drošību gājējiem. Saskaņā ar CSN.

Vernons 26.septembris 2020 11:06
0 0 Atbildēt

Un Gājējam, saskaņā ar CSN, nav jāpārliecinās par savu drošību un jāuzmanās no Manas muļķības?

Vernons 26.septembris 2020 9:54
0 0 Atbildēt

Lai ar mani varētu runāt kā līdzīgs ar līdzīgu, lūdzu no galvas iemācīties "Ceļu satiksmes Likuma" 19. pntu "Pienākumi un tiesības" 1., 3. un 4. punktus! Tie noteic vspārējo kārtību un secību kā darbosies CSN, kā Katrs uz ceļa būs aprīkots un kā Katrs no mums uz ceļa rīkosies!

Šādā secībā tiek "atsiti nagi" policijas protokola sastādītājiem, jo tieši viņi ļoti bieži ignorē šī panta kārtību! Likuma "Par policiju" 4. pants vēl nav atcelts!

pietiek 26.septembris 2020 10:49
0 0 Atbildēt

atrunāties - pildi savus pienākumus, esi vērīgs uz ceļa, samazini ātrumu pirms pārejas.

ja notrieksi gājēju uz pārejas, tavi penteri tev nelīdzēs - sodīs un skat, arī atņems tev tiesības līdz mūža galam, kļūsi par riteņbraucēju.

Vernons 26.septembris 2020 11:04
0 0 Atbildēt

Uz trotuāra jāzīmē liela STOP zīme! Gājējs no STOP zīmes nokāpj uz brauktuves! Un ko darīt ar Telefona "spaidītājiem", kuri ir pietiekoši no abām pusēm? Anglijā ir prasība - acu kontakts!

Zaudētājos vienmēr paliks gājējs! Es, kā gājējs, savu dzīvību vērtēju ļoti augstu! Nedomāju, ka kādam Tā būtu mazāk vērta!

Vernons 26.septembris 2020 10:17
0 0 Atbildēt

"Demokrātiskā sabiedrībā pieņemts uzskatīt, ka likums ir instruments, ar kuru indivīdam ir iespējas aizsargāt savas tiesības, bet likumdošanas vide ir sistēma, kurai šīs indivīda tiesības jānodrošina."

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 8

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti