Tumšajā laikā atceries būt redzams un izgaismo savu velosipēdu 29

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 10.novembris 2020 10:07

Tumšajā laikā atceries izgaismot savu velosipēdu un būt redzams. Nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepietiekoši aprīkots velosipēds vai pats braucējs. Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tad ceļu satiksmē tas redzams vismaz no 150 metru attāluma.

Arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos turpina pārvietoties ar  velosipēdu. Tomēr ne vienmēr viņi ir parūpējušies par savu drošību.

Valsts policijas  apkopotā statistika liecina, ka līdz šī gada 8. novembrim ceļu satiksmē Vidzemē bojā gājuši 4, bet ievainoti 58 velosipēdisti. Pērn šajā laikā bojā gāja 2, bet ievainojumus guva 52 velosipēdisti. Savukārt Latvijā kopā šogad bojā gājuši 15 velosipēda vadītāji un ievainoti 557.

Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem:

ü  priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim;

ü  abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem;

ü   priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju;

ü  Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Valsts policija aicina sargāt sevi un citus, diennakts tumšajā laikā ieslēdzot velosipēda lukturīšus un būt redzamiem!

 

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 10.novembris 2020 12:24
5 0 Atbildēt

Klau, umņik, nejauc "tiesības" ar "apliecību".

Vismaz pagaidām, saskaņā ar CSL ir spēkā prasība, ka piedaloties satiksmē ar tādu transpoertlīdzekli kā velosipēds, IR nepieciešama un kā OBLIGĀTA prasība ir noteikta vismaz velosipēdista vai augstākas kategorijas tr. līdzekļa vadīšanas apliecība. Proti - jāspēj nolikt eksāmens ar 10 jautajumiem, kur drīkst kļūdīties aš 20% - jābūt vismaz 8 pareizām atbildēm.

Vairāk informācijas te: www.csdd.lv/velosipeda-va...ga-informacija

P.S.

Ir gana daudz pasaulē reģistētu gadījumu, kad velosipēdists nāvējoši notriec gājēju, pats iet bojā dēļ CSN nezināšanas vai būiski traumē citus satiksmes dalībniekus. Manuprāt - reģistrācija, numurzīmes un OCTA, kas segtu bojājumus mantai vai traumu ārstēšanu būu tikai normāli. VIsmaz pēc tā kāda izskatījās velosipēdista uz ietves notriekta manas muterītes kaimiņiene, tas pat nav apspriežams. Lieki piebilst, ka tas kretīns, kā jau īsts mīzala, aizmuka no notikuma vietas.

CSDD 10.novembris 2020 10:16
4 2 Atbildēt

priekšpusē nepārtraukti jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim;

mirgojošos lukturus atstājiet spectransportam, tie neuzlabo redzamību un traucē pārējiem satiksmes dalībniekiem - tāpēc tos izmanto tikai uzmanības pievēršanai saskaņā ar CSN.

Palaidniex 10.novembris 2020 10:51
2 1 Atbildēt

Tīri interesei, vai un kad ir pārbaudīts cik no vasaras velosipēdistiem faktiski ir vismaz velovadītāja apliecība vai augstākas kategorijas transpotlīdzekļa vadītāja apliecība.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti