Uz Valmieras šosejas par 178 000 eiro ierīkos akustiskās ribjoslas 12

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Nozare.lv | 27.aprīlis 2021 13:32

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Raganas līdz Valmierai par 178 000 eiro ierīkos akustiskās ribjoslas, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Paredzēts, ka darbi notiks pakāpeniski pa posmiem - no Raganas līdz Straupei, no Straupes līdz Plācim, no Plāča līdz Stalbei un no Stalbes līdz Valmierai.

Apdzīvotās vietās Straupē, Plācī un Stalbē ribjoslas izbūvēt nav paredzēts, lai nepalielinātos trokšņu līmenis. Darbu zonā tiks ieviesti ātruma ierobežojumi līdz 50 kilometriem. Darbus visā posmā plānots pabeigt līdz jūnija sākumam un tos veic SIA "Limbažu ceļi".

LVC skaidroja, ka transportlīdzeklim uzbraucot uz šādas ribjoslas, rodas vibrācijas un troksnis, brīdinot autovadītāju no iebraukšanas pretējā joslā. Ribjosla ir uz autoceļa ass līnijas iefrēzētas aptuveni 10 milimetrus dziļas iedobes ar soli 0,6 metri. Pēc iefrēzēšanas horizontālais marķējums uz ass līnijas tiek atjaunots.
 

 
Visi komentāri
 
esers 27.aprīlis 2021 14:13
0 2 Atbildēt

Trobele baigā, ejot uz apdzīšanu pat gāzes pedālis palaižās vaļā ja nezin ka tādas ribas uzliktas. Tas Skrīveri - Aizkraukle posmā.

anonimikis 27.aprīlis 2021 14:25
3 3 Atbildēt

vai tad ribjoslas nav vietās, kur apdzīt aizliegts un nepārtrauktā līnija?

Krotow 27.aprīlis 2021 15:15
2 0 Atbildēt

Var būt jebkurā vietā, kur kāds var pie stūres gulēt vai bolīties telefonā.

esers 27.aprīlis 2021 15:19
0 0 Atbildēt

Tās tev lai sapņojot pie stūres nebrauktu pa kreisi....

reku 27.aprīlis 2021 14:50
0 0 Atbildēt

Aiz Jēkabpils braucot uz Varakļāniem ir daudz labākas vibro joslas ,uzkrāsots ar speciālu krāsu sānos un nekādas izgrauztās bedres.Garš nav tas posms bet efetīvi strādā.

rībjoslas 27.aprīlis 2021 15:02
0 0 Atbildēt

lai rībētu kā elles priekškambarī

Aivars Valdmanis 27.aprīlis 2021 15:53
4 0 Atbildēt

Uz Valmieras šosejas vajag ceļu policistus ar tīkliem, lai izķer tos pamuļka pāķus,kuri tur joņo pārkāpdami ātrumu, un apdzenot nepārredzemās vietās.Tā ir vēl bīstamāka par Daugavpils šoseju,jo tādu to padara idiotiņi pie stūres,kuri kaut kā ir pavairoti šajā reģionā.

Krotow 27.aprīlis 2021 20:36
0 0 Atbildēt

Minētie "pāķi" uz Valmieras ceļa parasti pāķojas ar tādiem auto, kādus vietējie nevar atļauties. Taču tos, kuri līkumos uz aklo apdzen, tiešām būtu jāaplasa.

anoagask 28.aprīlis 2021 10:37
0 0 Atbildēt

uz Valmieras ceļa nav pārāk daudz nepārskatāmu vietu. Bet gadās alternatīvi apdāvinātie, kas apdzen garajos labajos līkumos

ES 27.aprīlis 2021 15:58
2 3 Atbildēt

Aunu bars!!! Bezjēgā, tiek tērēta nauda! Uz Bauskas šosejas izzāģēja caurumus, bet asfalts jau tur pirms tam ir sācis sēsties iekšā un plaisāt. Drīz atbrauks remontnieki un nograuzīs virsējo kārtu nost ar visām ribjoslām, un atkal varēs braukt nākošie un zāģēt pa jaunu ribjoslas, un atkal 200 tūkstoši būs iztērēti. Mēs jau bagāta valsts, varam tērēties! Labāk būtu cēluši bāni nevis zāģējuši savus caurumus uz ceļā!

dubis 27.aprīlis 2021 18:32
4 0 Atbildēt

Plaisu aizliešanai neko zāģēt nevajag. Vidus parasti sabrūk pats pēdējais, pēc labās, kreisās riteņu joslas, nomales, tā kā ribjoslas turēsies vismaz līdz seguma atjaunošanai.

Pļurkt 28.aprīlis 2021 14:14
0 0 Atbildēt

Man piemēram tās ribjoslas ļoti patīk!

Ne tikai pamodina "aizsnaudušos", bet arī "signalizē" gulošo, ka kāds šo jau ir sācis apdzīt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti