Kā ceļu infrastruktūra ietekmē satiksmes drošību? (+ VIDEO) 34

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 12.maijs 2021 5:12

Kādi ir iemesli, tik sliktai bojā gājušo statistikai Latvijā? Vai tiešām esam tik slikti autovadītāji? Apskatīsim satiksmes drošības jautājumu ar Rīgas - Jūrmalas šosejas piemēru!

iAuto.lv izbrauc pa Rīgas-Jūrmalas šoseju, cenšoties saprast, kādēļ Latvija ir trešā no beigām Eiropas Savienībā pēc CSN bojāgājušo skaita, ko mēra uz vienu miljonu iedzīvotāju. 

Viens no galvenajiem iemesliem ir sliktā infrastruktūra, nepārdomātie ceļi, maz drošu, ar barjerām atdalītu četru joslu ceļu. Braucot pa Rīgas - Jūrmalas ceļu, var labi redzēt, kā izskatās ceļa posms par kuru atbild Latvijas Valsts ceļi un kāds tas kļūst tajā vietā, kur atbildība par ceļa uzturēšanu pāriet Rīgas pašvaldības pārziņā. 

Retorisks jautājums, kurš ceļa posms uz Rīgas -Jūrmalas šosejas ir bīstamāks satiksmei:

A) ar 90 km/h?

B) ar 110 km/h

PS: Veselo saprātu vajag saglabāt, autovadītājs izvēlas savu braukšanas ātrumu atbilstoši situācijai.

PS2: Video 12 sekundē redzamā peļķe attiecīgajā vietā jau ir gadiem un normālās valstīs tāda nebūtu iespējama vairāku gadu garumā uz šosejas. Mums neviens par to nav atbildīgs!

 
34 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 12.maijs 2021 11:53
11 2 Atbildēt

Izcila suudueedaajcienīga nostāja.Nerunā par problēmu- slikti.Ieliek rakstu- vēl sliktāk.Uzliek 70- oi,draugi, navlabi,nee.Nomaina uz 110- ui,ai,cik slikti.Ārprāts,bandīti tagad skries cits citam dibbenā salīduši,katru dien pa 40sek ieekonomēs,8h gadā.Tikai 240h vidējajā 30g garajājā vidēji statistiskā LVautoloha mūža nobraukumlaikā.Tagad arī LVijā.Jājā, jā..

Lai TO suudagabalu pienācīgi "novērtētu", jāpabrauc tur tumsā lietus laikā.Katram vismaz kaut cik kaut/ko sajēdzošam vērtētājam tur ir skaidrs, ka tas ir izcils uzspļāviens gan uz drošību, gan izskatu gan vispār uz visiem tiem suuduueedājlomā nostādītajiem, kuri to posmu spiesti ikdienā lietot.Ārzemju "tūristus" ieskaitot, kam šādā veidā reklamējam "mūsu skaisto zemi un garo p....".Pie kam,tajā J-malā un vispār Kurnekurzemes virzienā "dzīvo" izcila plejāde mūsu visvareno,lemjošo,atbildīgo un anaalizējošo Personu.Bet viņiem acīmredzot patīk šis te izcilais "savass" valsts augstākās varas un izcilā saimnieciskuma simbols 3km garumā,ar izļodzīti pussabrukušo caurumaino ekoloģiskizaļo "dr'ošības" sētu, kuras izlauztie fragmenti mētājas turpat zaļajā zālājā pusmetru no brauktuves un kurus zālespļavēju zaļie traktoristi gadiem ilgi reizi gadā tur zaļi "iesprauž atpakaļ".

Uzlieciet vel labāk slēpto kameru- lai "nomērītu",cik reizes diennaktī tur tas posms tiek šķērsots neatļautā vietā un kā tur lien indivīdi ar iepirkummaisiem rokās cauri pa caurumiem un uz līšus vēdera zem barjeras un vēl pat beidzamajā laikā ir iemanījušies to izveikt pat ar visiem velosipēdiem.Analīzes par tajā fragmentā nobrauktajiem nav- jo tā ir vēsture,kuru Lohiem nav paredzēts zināt.

felix65 12.maijs 2021 7:17
9 1 Atbildēt

Ietekmē, ietekmē. Vairāk kā runāšana pie stūres pa telefonu. Visu laiku meklējot veidu kā apbraukt bedres, uzmanība ir piekalta brauktuvei un ļoti maz ceļazīmēm un apkārt notiekošajam.

Antons 12.maijs 2021 9:16
8 3 Atbildēt

Uz Vācijas ceļiem pat vecie Scorpio brauc uz 200 lietus laikā...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti