83 % negadījumu ar elektroskrejriteņiem notikuši Rīgas reģionā 21

 

Foto: Publicitātes attēls

VP | 19.maijs 2021 10:35

83 % negadījumu ar elektroskrejriteņiem notikuši rīgas reģionā. Šī gada pirmajos četros mēnešos notikuši jau 12 ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, turklāt 83 % šo negadījumu notikuši Rīgas reģionā, liecina Valsts policijas dati.

Rūpējoties par sabiedrības drošību, Latvijas Automoto biedrība (LAMB) īsteno kampaņu “Ēēē! Brauc pēc noteikumiem!”, kurā informē par jauno Ceļu satiksmes noteikumu regulējumu attiecībā uz pārvietošanos ar elektroskrejriteņiem.

Līdz šī gada 30. aprīlim Latvijā bija reģistrēti jau 12 CSNg ar pieciem cietušajiem, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi. No tiem 10 negadījumi (83 %) notikuši Rīgas reģionā, un tajos bijuši trīs cietušie. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, pērn reģistrēti 88 CSNg, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, no kuriem 71 jeb 81 % notikuši Rīgas reģionā. Kopumā 2020. gadā negadījumos, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, cietuši 64 cilvēki, bet divi negadījumi beigušies letāli.

“Līdz ar vasaras iestāšanos arvien pieaug elektroskrejriteņu lietotāju skaits. Mēs aicinām iedzīvotājus pievērst uzmanību satiksmes drošībai un uz ceļa ievērot ne tikai rakstītos noteikumus, bet arī nerakstītos savstarpējas cieņas un ētikas principus, lai ikviens ceļu satiksmes dalībnieks justos droši,” uzsver LAMB prezidents Juris Zvirbulis, atgādinot, ka ir stājušies spēkā grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas nosaka kārtību, kā ar elektroskrejriteņiem iekļauties ceļu satiksmē.

Normatīvais regulējums paredz elektroskrejriteņu pārvietošanos gan pa ietvēm, dodot priekšroku gājējiem, gan velosipēdistiem izbūvētu infrastruktūru, gan brauktuvēm, vienlaikus nosakot stingras prasības, kas jāievēro elektroskrejriteņu vadītājiem, lai pārvietošanās neapdraudētu pašus un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Ar regulējumu elektroskrejriteņu dalībai ceļu satiksmē iespējams iepazīties LAMB mājaslapā.

Kampaņas “Ēēē! Brauc pēc noteikumiem!” mērķis ir informēt visus ceļu satiksmes dalībniekus par jauno regulējumu un aicināt izturēties ar cieņu citam pret citu. To organizē LAMB un atbalsta Satiksmes ministrija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Valsts policija un “Fiqsy”.  Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 19.maijs 2021 16:08
5 2 Atbildēt

Tikai te tu esi "varonis"! Kad nāksies par savu mēli atbildēt, aste būs kājstarpē! Uzmanies lai uz ceļa Tev nepiemēro CSL 51. pantu! Kauksi kā vilks.

? 19.maijs 2021 10:46
5 7 Atbildēt

Kāpēc braucot ar skrejriteni ir jāzviedz kā kutinātam? Tā braukšana ir tik smieklīga?

GTD2 19.maijs 2021 11:30
5 0 Atbildēt

junie noteikumi, tik veicina negadījuma skaitu. Pēc Lamb bldes redzams cik nopietna atieksme pret noteikumiem

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti