Uz galvenās ielas Jūrmalā uzliek zīmi "Iebraukt Aizliegts" 1.10.2021 (+ VIDEO) 9

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 1.oktobris 2021 16:47

Remontdarbu veicēji Jūrmalā uzliek (pagriež) ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts" tā, ka tā vairāk ir attiecināma uz galveno ielu Zigfrīda Meierovica turpinājumā Dubultu prospektu Slokas virzienā.

Autovadītājus un autovadītājas Jūrmalā ar tādām lietām ir grūti pārsteigt, jo daudzu gadu garumā tie tiek audzināti nepievērst tik lielu uzmanību ceļa zīmēm. Vai tas ir labi?

 
No Ceļu satiksmes noteikumiem daži punkti:
26.3. Aizlieguma zīme

259. Aizlieguma zīmes nosaka vai atceļ noteiktus ceļu satiksmes ierobežojumus. Aizlieguma zīmes ir šādas:

 

259.1. 301. zīme "Iebraukt aizliegts". Aizliegts iebraukt jebkādiem trans­portlīdzekļiem;

 

No Ceļu satiksmes likuma:

 

75. pants. Aizlieguma ceļa zīmju prasību pārkāpšana

 

(2) Par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 301., 319. vai 321. ceļa zīmi, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam divu naudas soda vienību apmērā, bet cita transportlīdzekļ

 

Kāpēc būvniekus un būvuzraugus par to nesoda? Tāpēc, ka līgumā par to nav paredzēti ne sodi, ne atbildība (starp pašvaldību kā pasūtītāju un izpildītāju)! Tāpēc, ka Valsts policijai nav paredzēta atbildība fiksēt šādu gadījumu. Tāpēc, ka Latvijas Valsts ceļu darbinueki neseko līdz reālai ceļa zīmju izvietošanai būvdarbu laikā, lai gan MK noteikumi šādu pienākumu paredz, taču neparedz sodu piemērošanu. Latvijas Valsts ceļi saskaņo iesniegto satiksmes organizēšanas shēmu un papīra un viss ok! Ak jā, turklāt tā shēma nav publiski pieejama.

 

Video ir redzami vairāki citi pārkāpumi, tai skaitā, nepienācīgi apzīmeta spectehnika, kura brauc satiksmes plūsmai pretējā virzienā.

Arī vadstatnis pie R.Blaumaņa ielas bija nepareizi novietots.

 

PAPILDINĀTS 1.10.2021 plkst. 20:20: Vakarā pirms plkst.20:00 1.oktobrī aprakstītā vieta izskatās vēl iespaidīgāk:

 

Ceļa remontus Dubultu mezgla izbūvē veic uzņēmumi Igate un Liktenis.

 

5.oktobrī ceļa zīme ir vienākrši pagriezta par 90 grādiem. Lēnām, bet kaut kāda sapratne ir radusies.  Pareizi būtu ievērot Latvijas Valsts standartu un zīmes stabu pārvietot vairāk uz R.Blaumaņa ielas pusi. lieliski būtu izmantot ieliekto ceļa zīme, bet te jāveic izmaiņas Ceļu satiksmes likumā.

5.10.2021 Foto: iAuto.lv

 

iAuto kā medijs nedrīkstam uzrakstīt, ka šai ceļa zīmei būtu jābūt pareizi saskaņā ar standartu, ja kantoris SIA Latvijas standarts ir kaut kādā veidā saglabājis feodālistiska tipa intelektuālā īpašuma tiesības un publiski attiecināmu regulējumu, kas mums neļauj tās publicēt publiski, pat draud mums."

 

Sarmīte Morica, Informācijas un mārketinga nodaļas vadītāja vietniece, SIA “Latvijas standarts”: "Vēlos atgādināt, ka standarti ir standartizācijas organizāciju intelektuālais īpašums. Standartu vai to daļu publiskošana, reproducēšana un izplatīšana jebkuriem līdzekļiem (kopēšana, fotografēšana utt.) un jebkurā formā  komerciālos vai nekomerciālos nolūkos bez standartizācijas organizācijas rakstiskas atļaujas ir aizliegta. Citējot standartus, jāievēro Latvijas Republikas Autortiesību likuma 19., 20. un 21.pants. Standartu godīgas lietošanas starptautiskā prakse nosaka, ka bez autora piekrišanas ir atļauts citēt līdz 5% no standarta teksta. Daudzkārtēja simbolu, izmēru, formulu utml. lietošana ir atļauta. Citos gadījumos ir jāsaņem rakstiska standartizācijas organizācijas atļauja".

 

Diemžēl par šo neviens no būvniekiem un projektētājiem sodu nav saņēmis un nesaņems, par to pat nav paredzēta atbildība!

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 2.oktobris 2021 9:59
12 0 Atbildēt

Zīmē pagriezta pareizi, jo zīmēm jābūt novietotām tā , lai tās var redzēt. Tikai tā nav pareizā zīme. Ja negribēja , lai grieztu pa labi , tad vajadzēja rīkojuma zīmi braukt taisni, aizlieguma zīmi nogriezties pa labi aizliegts, vai vismaz šo pašu zīmi ar darbības virzienu 816. plāksnīti. Bet iespējams, ka remontniekiem ķieģeļi vien ir.

CP 1.oktobris 2021 17:49
10 2 Atbildēt

Ko Jūs brīnaties, vai aizmirsuši kur dzīvojat !

Te neviens ne parko neatbild.

650 2.oktobris 2021 16:13
1 0 Atbildēt

Assfalts/mellais uzklāts un zīme pagriezta tur tika tikai šonedēļ.Interesanti, ka visu šo pārciesto priekšlaiku līdz pat šim pašlaikam tur tumsā gluži mierīgi varēja iztikt gan bez apgaismojuma, gan bez horizoantoālālā apmarķerējuma.Īpaši vēl nupat nesen, kad tur (tumsā) ik pēc dažiem m rēgojās pārrakumi,izgrauzumi,bedres un apgāzti sarkanbaltie glābjošie nelaimes/signaalizātōri.

Vēl ir interesanti tas, ka tajā rajonā vairs reti kuŗš 2kāju (lohs) uzņemas šo te brauktuvi beidzamajā laikā šķērsot- tādējādi izskatās, ka itin mierīgi varēja iztikt arī bez šī grandprojekta kā tāda.Vienkārši likvidēt visas pieturas un/vai apm ap 20:30 izslēgt Gaismu.Jā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 5

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti