Drošības tests - Tesla Model Y pret Volkswagen ID.6 Crozz (+ VIDEO) 7

 
iAuto | 13.oktobris 2021 5:07

Ķīnā veikts eksperiments, kura gaitā viens pret otru tika triekti divi elektriskās piedziņas automobiļi: Tesla Model Y un Volkswagen ID.6 Crozz.

Testu laikā automašīnas satikās viena ar otru 64 km/h ātrumā, kas ir salīdzināms ar sadursmi ar fiksētu barjeru pie ātruma 128 km / h. Rezultātā abiem elektromobiļiem tika nodarīti ļoti nopietni virsbūves bojājumi, kamēr automašīnu saloni praktiski necieta. Izpētot manekenus, tika atklāts, ka sadursmes laikā tie vairākkārt atsitās pret gaisa spilvenu, durvīm un sēdekļiem.

Elektroautomobiļu aizdegšanās nenotika, taču izrādījās, ka Tesla Model Y durvis ir bloķētas, kamēr Volkswagen ID.6 Crozz pasažieri salonu varētu pamest bez problēmām. Tāpat avārijas rezultātā vācu elektromobiļa akumulators praktiski nebija bojāts, ko nevar teikt par Tesla.

Eksperimenta veicēji apgalvo, ka šis ir pasaulē pirmais šāda veida eksperiments un uzsver tā nozīmību, ņemot vērā, ka abi elektromobiļi Ķīnas tirgū ir labi pieprasīti.

 
Visi komentāri
 
Lietotājs 13.oktobris 2021 8:56
3 1 Atbildēt

Cik labi ka nenopirku Teslu

Teslas durvis jau bez avārijas nav tik viegli attaisīt ar to briesmīgo knibuli. Trakākais ir tas, ka citi ražotāji māžojas pakaļ un arī sāk tādus taisīt.

JanJan 13.oktobris 2021 9:04
5 2 Atbildēt

Testu laikā automašīnas satikās viena ar otru 64 km/h ātrumā, kas ir salīdzināms ar sadursmi ar fiksētu barjeru pie ātruma 128 km / h.

Nu tā fizika nestrādā, cik var rakstīt šitās muļķības. 64km/h purns purnā ir +/- tas pats, kas ar 64 km/h betona sienā.

Lietotājs 13.oktobris 2021 9:54
0 0 Atbildēt

Jā, te vajag gana daudz abstrakciju spēju, lai saprastu, kādēļ tā ir. Viens no variantiem: ieliekam starp auto pirms sadursmes saplāksni. Tas +/- paliks uz vietas pēc sadursmes, tādējādi imitējot betona sienu.

rupicii 13.oktobris 2021 11:48
5 1 Atbildēt

tādu testu veikt iekštelpās nebija laba doma.

ja aizdegtos, pie viena notestētu telpu ugunsizturību..

Lietotājs 14.oktobris 2021 18:55
0 1 Atbildēt

Pieņemu ka šajā testā akumulatori bija izlādēti, tāpat kā iztukšotas bākas benzīna gadījumā.

Astrofire 14.oktobris 2021 9:00
0 1 Atbildēt

Kā parasti, Ķīnas video ir pilni ar slēptiem motīviem un zemtekstiem.

Pēc video noskatīšanās ķīniešiem rodas sajūta, ka šie ārzemju elektromobīļi nav droši.

Tas, ko vietējam pircējam nevajg redzēt - būtu bijis viens no testa dalībniekiem vietējais ražojums, rezultāts būtu stipri svādāks.

DzonDzon 15.oktobris 2021 9:19
0 0 Atbildēt

Sēdies, divi! Automobiļu savstarpējais ātrums ir 128 km/h. Nofiksē tādu atskaites sitēmu, kurā viens no auto ir stacionārs. Tas, vai notiek deformācija vai nē, nav tik būtiski, tie "g" pie sadursmes būs līdzīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 2

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti